5tilføjet af

rhododendron blomstrer ????

Jeg har en 6 år gammel krybende rød rhododendron (som jeg ikke ved, hvad hedder), der indtil nu har boet i en stor potte. For ca. 3 uger siden tog vi den ud af potten og plantede den ud i haven - behørigt fulgt af en stor sæk spagnum, og masser af vand. Den er plantet i næsten samme position, som den stod på, da den stod i krukken, så "livsbetingelserne" er de samme som før, bortset fra den mere plads til rødderne. Nu blomstrer den knagme!! Det plejer den jo kun at gøre i foråret, så jeg er helt paf. Nogen der ved hvorfor den gør det? Er det bare fordi vi har flyttet den, eller hvad? Og kan den nå at sætte af til knopper, så den også blomstrer til "normal" tid i foråret, eller skal jeg ikke regne med det?
På forhånd tak for hjælpen.
tilføjet af

Godt spørgsmål...

Vi har 3 rhododendron buske derhjemme, og har altid fået at vide de kun blomstre 1 gang om året...men nu er den ene af dem begyndt at blomstre for anden 2. Tror det er det varme vejr som har fået den til den, men er også spændt på om den så kan nå at blomstrer til "normal" tid i foråret.
Håber der kommer nogle svar...
tilføjet af

ikke ualmindeligt

Der er flere rhododendron, der finder på noget lignende (jeg har pt. et par blomster på en Cunningham White). Desværre kommer der ikke nye knopper i stedet for dem der har foldet sig ud her i efteråret.
tilføjet af

sker tit

det sker tit for rhododendron .
det kan være lidt fordi de har stået i "dvale"
p.g.a. af lidt tørke og de så har fået vand bagefter.
men der sker ikke det store ved det, andet de blomste
der blomster nu, ikke blomster til forår.
mvh nr. 4
tilføjet af

det er nok en Rhododendron i Repensfamilien

du har - de er lave til krybende og har røde blomster. Du kan prøve at søge på navne som Baden Baden, Scarlet Wonder, Corinna og Bad Eilsen. Især de sidste to er meget lave.
Jeg har et par hundrede rhododendron i min have så jeg kan fortælle dig, at det ikke er ualmindeligt at de blomstrer om efteråret. Du skal ikke regne med, at den sætter flere knopper i år, for det sker om sommeren men det er fint I har plantet den ud - bare pas på ikke at sætte den for dybt, rhododendron har en tæt rodklump, der ikke gror i dybden, og de henter al deres næring i overfladen.
Til foråret kan I give den noget godt rhododendrongødning, og husk vanding, så skal den nok sætte knopper til det næste år.
tilføjet af

tak for svarene

Tusind tak for alle svarene. Så blev jeg da så meget klogere. Jeg må jo så nyde den nu i stedet for til foråret, for det er faktisk alle knopperne, der springer ud kan jeg se.
Jeg har købt rigtig rhodo-gødning og skal nok forsyne den med hvad, den behøver. Den ser jo meget "gladere" ud i bladene nu, hvor den ikke længere gror i potte.
bedste hilsen
Jette
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.