7tilføjet af

Vil DU gentestes???

Jeg ville gerne hvis jeg turde.
Jeg lider selv af en arvelig sygdom(Ostoporose),mere har jeg ikke lyst til at vide.
Måske har jeg mere arveligt i mig,hvem ved.
Jeg er adoptivbarn,så hvad jeg har efter mine biologiske forældre ud over Ostoporose,kan jo være noget af et puslespil.Min bio Mor havde sygdommen jeg har idag,så meget ved jeg.Måske skylder jeg mine børn at lade mig teste for arveligt sygdomme.Det må jeg prøve at tale med dem om.Uha,jeg syntes denne her er svær at sluge.
tilføjet af

Ja.. senere

Nu har jeg kun kendskab til en arvelig sygdom i familien, men det er til gengæld også alle kvinder på den ene side der bliver ramt af den - og det er livmoderkræft.
Når jeg er midt i 40'erne vil jeg nok godt for som min lægene siger på det tidspunkt vil man i min situation så gerne fjerne livmoderen hvis det viser sig at jeg har det gen. Men jeg vil aldrig gøre det før jeg ved de vil fjerne livmoderen hvis min test bliver positiv og de fjerner den jo helst ikke.
tilføjet af

Osteoporose er ikke arveligt!

"Videnskabsfolk kan ikke pege på én, veldefineret årsag til, at man udvikler osteoporose. Men en række faktorer kan ifølge Sundhedsstyrelsen øge risikoen: Høj alder. Familiær disposition. Tidlig overgangsalder. Mager og spinkel kropsbygning. Lav fysisk aktivitet. Lav tilførsel af kalk og D-vitamin. Rygning. Stort alkoholforbrug. Længerevarende behandling med binyrebarkhormon"
Kilde: http://www.knoglescanning.dk/hvad.htm
Lev sundt, lad være med at pive og bekymre idg unødigt og lad for guds skyld være med at prakke din egen hypokondri over på dine børn!
I øvrigt skal der være begrundet indikation for at foretage en test - det koster jo penge!
tilføjet af

Ja..

jeg ville helt sikkert testes, hvis der var arvelige sygdomme i familien.
Så har man jo mulighed for at gøre noget, for at forhindre sygdommen.
Men det er nu også lidt skræmmende, at man faktisk kan teste spædbørn, for hvilken sygdomme de evt. vil komme til at få.
tilføjet af

ja tak

Ja jeg ville også lade mig genteste for at undgå at give arvelige sygdomme videre til mine børn.
Også hvis man kommer fra en familie hvor kræfttilfælde er en hyppige vil det være relevant at blive testet, der vil være mulighed for at forebygge sygdommen i mange tilfælde.
tilføjet af

nej aldrig i livet

der er ting der er bedst uvidst syntes ikke man skal gentestes ... det er ikke godt som jeg ser det. Vi er ikke andet end dyr der er blevet kloge men vi skal ikke vide alt ...
tilføjet af

Ostoporose KAN være arveligt.

Efter det jeg har fået oplyst,kan den sygdom udmærket godt være arveligt.
tilføjet af

Forkert

det kan sagtens være arveligt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.