8tilføjet af

Jeg er ved at give fortabt!

Hejsa! Er en ung kvinde på 21 og jeg er mere eller mindre ved at give fortabt.
Jeg i mange år lidt af uforklarlige led og muskelsmerter, men nu er det efterhånden ved at blive så slemt at det præger, og sætter dagsordenen, for min hverdag.
Jeg er ikke helt klar over hvor lang tid det egentlig har stået på. Jeg var meget spinkelt bygget da jeg var yngre, og var derfor lidt "skrøbelig."
Da jeg kom i puberteten startede mine ledsmerter for alvor. Især var det mine knæ jeg bøvlede med. Jeg fik kikkert-opereret begge mine knæ, men uden videre resultat, hvorefter lægen mente at mine smerter skyldtes "vokseværk."
Da jeg blev en 14-15 år stiftede jeg første gang bekendtskab med begrebet sceneskedehindebetændelse (i armene). Det har jeg nu et stort kendskab til, og har haft det mange gange. Det varer som regel 2 måneder af gangen, og ca. 2 gange om året.
De sidste 2 år, har det ikke kun været betændelsen og mit knæ det har været galt med. Det er som om at det har "spredt" sig til resten af kroppen, og efterhånden er alle mine led.
Det er som med betændelsen meget i perioder, det er rigtig slemt.
Det er meget svært at beskrive denne smerte. Jeg føler mig indimellem som en på 95; er meget stiv i ledende, øm i mine muskler, kroppen er anspændt osv. Jeg kan ikke sidde stille ret længe af gangen uden at mine hænder eller fødder begynder at "sove." Derudover er det som om at der samler sig væske ved mine knæ og albuer??
Det er især smerterne i mine arme der påvirker mig meget. Når det er aller værst, kan jeg knapt løfte et glas, knappe mine bukser, åbne shampoo flasken osv., hvilket gør at jeg i de perioder føler mig mere eller mindre handikappet.
Jeg har selvfølgelig konsulteret min læge, flere gange omkring dette. For det første synes han ikke at tage mig særligt seriøst, og derudover kan han heller ikke finde forklaringen. Udover at han tilbyder mig binyrebark indsprøjtninger når det er værst.
Han henviste mig til en specialist for et års tid siden, men det var også uden videre resultat, og siden der, har jeg ikke konsulteret min læge.
Jeg har måtte afbryde mit studie da jeg ikke kunne få mine opgaver skrevet. Første semester havde jeg betændelse i den ene arm. Det hjalp min kæreste mig igennem ved at notere hvad jeg sagde han skulle skrive, men det er bare ikke holdbart i længden!
Til sidst vil jeg lige tilføje at både mig, min mor og min mormor har hypermobile led, hvilket jo gør at jeg godt VED at jeg skal passe på overbelastning osv.
Derudover har min mormor slid og ledegigt. Jeg er informeret om at lede gigt er arveligt, men er jeg ikke alt for ung til at kunne få det?
Er der nogen derude, der har været eller er i noget der ”minder om?” Hvad kan disse smerter jeg har skyldes? Og hvad kan jeg gøre ved det?
Med venlig hilsen og på forhånd tak!
tilføjet af

Hmmm

Hvis din læge ikke tager dig alvorlig så skift læge. Det har jeg engang gjordt. Jeg havde noget eksem og fik den besked af min læge at jeg jo ikke kunne komme rendende hver gang jeg havde nogle knopper. Men jo det kunne jeg jo da jeg skulle have noget creme til at smøre det med.
tilføjet af

Måske et bud

Hej,
jeg døjer med noget i samme retning -
Fik først kontakt til en reumatolog efter adskillige år -
Jeg valgte ikke at tage medicin, men har lagt min kost om - det har hjulpet en hel del -
Masser af ingefær (frisk) virker godt.
Tager Helios tangmel (spormineraler)som eneste kosttilskud. Undgår kaffe/te o.s.v.
Noget af det vigtigste er at undgå panik :-)
Venlig hilsen og god bedring
Hans Jørn
tilføjet af

Undersøgelser

Hej!
Har du fået taget blodprøver til bestemmelse af serumværdier for gigt? Det er en "lille" test, der hurtigt kan give dig svar, hvis det er i gigtgruppen din lidelse ligger. Ledegigt kan man få som 5-6 årig, så du er - desværre - ikke for ung.
I øvrigt må jeg tilslutte mig den, der råder dig til at skifte læge. Du har krav på at blive taget alvorligt, også fordi du har måttet opgive studium pga. smerter.
Bed evt. om en henvisning til et hospital, hvor de kan lave nogle udvidede undersøgelser. Der kan gøres noget i de fleste tilfælde, her mener jeg behandling. Hvis man må opgive at finde en behandling, kan du i hvert fald få indrettet dit hjem og få hjælpemidler, så hverdagen bliver lettere. Men der skal du have lægeerklæringer i ryggen. (Det går via Socialforv.).
Held og lykke - jeg håber du kan bruge ovenstående. Men mest håber jeg for dig, at du får det bedre.
Venlig hilsen
Lone
tilføjet af

kunne måske være

det kunne måske være kronisk træthedssyndrom.
nogen af symptomer tyder på det.
Har det selv.
tilføjet af

Gigt?

Jeg mener ikke at gigt kender til alder.
Det kunne godt lyde som om det er det du har.
Prøv at kontakte gigtforeningen.
http://www.gigtforeningen.dk/
Mvh
Nhs
tilføjet af

jeg syntes

det lyder lidt som fobromyalagi, som kun for nyligt er anerkendt.. jeg kender et par stykker med denne lidelse, men de blev først stemplet som "hyberkonder"...
Held og lykke med at finde årsagen.
tilføjet af

Kost

Du skriver ikke om du får en passende nærende kost. Det kan være at du mangler vigtige mineraler. Spis sundt !
tilføjet af

En "helikopter" indsats

Hej
Uanset hvordan man ser på det, så er det meget vigtigt at erkende at der ikke findes én løsning på dit problem.
Man bliver nødt til at sætte sig op i "helikopteren" - flyve op - og danne sig et overblik.
Der bliver nævnt forslag som kost, væske, vitaminer, behandling osv.... Alle gode forslag.
Men én ting må gøres først - det er at skabe overblik.
Når man møder det problem som du beskriver - og tro mig: det gør man desværre ikke så sjældent - så synes jeg man skal starte med at lære at forstå.
Man skal forstå nogle ting om hvordan kroppen tænker og virker - og hvorfor smerter af denne kaliber tilsyneladende kan komme ud af den blå luft.
Og så skal man anvende "lagkage-metoden". Prøv at tænke på alle dine smerter, alle dine problemer, alle dine begrænsninger som én stor lagkage. En stor rund én.
Så skærer vi ét lagkage stykke ud. Vi ved ikke præcis hvor stort det er, men vi ved at det blot er et stykke. Dette stykke lader vi symbolisere den del af problemerne/smerterne som vi måske ikke kan ændre af naturlig vej. Men resten af lagkagen består af smerter/problemer som vi kan påvirke. Problemer/smerter der opstår som konsekvenser af spændinger, manglende restitution, ringe blodkredsløb og meget andet.
Med dette billede i hovedet bliver det en positiv opgave at få det bedre.
Jeg har været i dette game i næsten 15 år og jeg vil vædde på at uanset hvad der ellers måtte spøge et eller andet sted, så er det er meget stort lagkagestykke du kan fjerne uden at det hverken koster mange penge eller meget energi. Men det kræver meget omtanke og en del vejledning.
Et lille - og helt gratis - tip er, at du på hjemmesiden www.rygmekanikeren.dk kan gå ind og sætte nogle krydser i et skema - det tegner et meget detaljeret billede af dine smerter/problemer - og ud fra dette få et forslag til hvordan en indsats kan se ud.
Har du spørgsmål som jeg kan svare på så bare mail til mig!
Hilsen Peter Rasmussen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.