5tilføjet af

udlejeren

Jeg har haft en studerende kvinde boende som lejer i min 3 værelses lejlighed. Nu har hun efter kun 7 mdr. opsagt værelset fordi hun skal flytte til Århus. Vi har begge underskrevet en kontrakt hvor der både har været syn af værelset af os begge, ved indflytning og nu skal det så laves ved fraflytning. Aftalen lyder at værelset skal afleveres i samme stand som da hun overtog det.
Hun har imidlertid boret mange, mange huller i mine vægge. Det er fint nok at sætte ting op, fred være med det, men der er boret ca. 9-10 huller bare i den ene væg. Derfor har jeg bedt hende fylde dem ud, selvfølgelig! Men da jeg så nævner at hun evt. bliver nød til at hvidmale værelset, hvis væggene ligenr skudhuls-vægge, kan jeg se at hun bliver stram i betrækket! Er det ikke meget fair at det er hende der skal male og ikke mig som udlejer? Jeg har hendes depositum på 6000 kr. men jeg gider bare ikke diskutere det her. Ja, hun har kun været i lejligheden i 7 mdr. men hun har selv lavet hullerne!!!
Jeg har brug for gode råd til hvordan jeg får forklaret hende at det må være hendes ansvar, uden vi biver uvenner! Tak :)
tilføjet af

Hvis værelset var nymalet

Da hun flyttede ind, så kan du godt forlange det malet om, jeg mener det er umugligt at lappe hunner i en væg så det ikke kan ses, men i kan jo hjælpe hinanden med at lappe om male værelset, det kan i sagtens klare på en dag, hun betaler ud af indskudet for maling og spartelfarve, også kan i ende med en middag, som du betaler, så er alle glade.
Men det var bare en ide!.
Hilsen poul Jørgensen
tilføjet af

Jeg kan slet ikke se problemet?

Hun kan da være lige "så stram i betrækket2 hun har lyst til?
Hun har underskrevet en kontrakt, hvor der klart står om afleveringstilstanden. Det er bare at efterleve den, eller du får en maler til at udføre arbejdet - og modregner i hendes depositum. Det er faktisk det et depositum er til! 🙂
Hvad med at handle i Netto?
Hvis hun står ved kassen og ser sur ud - er varerne så gratis? 😮

M47
tilføjet af

Yes...

Jeg ved godt at kontrakten er underskrevet, det var bare for at finde en fin måde at få det i orden på. Værelset var malet 6 mdr. før hun flyttede ind, uden huller i væggene, jeg mener jo at hun må udbedre skaderne.
Synes nu også den første idé var ok, med at jeg kan hjælpe hende med at male. Probemet er bare at hun fraflytter 1. sep. hvor jeg har 8 timers vagt på arbejdet!
tilføjet af

Helt forkert!

Du vil sikkert gerne optræde høfligt, men det ender med, at du ved "stiltiende accept" underminerer dine egne rettigheder!
Det er 100% din lejer, som skal føre lejligheden tilbage til oprindelig tilstand.
Det skal du ikke hjælpe hende med!
Du foreslår det sikkert i bedste mening, men hendes adfærd tyder snarere på, at du vil blive tolket som medansvarlig ved din deltagelse - og du får ikke andet end utak ud af det i den sidste ende! 🙁
Jeg ønsker ikke at være mere pessimist end nødvendigt, men jeg har set sådanne forhold i hundredevis af gange - og det går galt hver gang!

M47
tilføjet af

indskud

Det er vel derfor du har fået et indskud.
du sætter en maler på, og trækker det fra indskudet.
Sådan fungerer det normalt, hun er en tumpe hvis hun mener nogetandet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.