1tilføjet af

Skizofreni - forskning og sport

Danske forskere nærmer sig årsagen til skizofreni
Ny hjerneforskning kan måske forklare, hvorfor nogle mennesker rammes af skizofreni.
Som de første har danske forskere opdaget, at der er områder i hjernen, hvor der ved fødslen er et overskud af hjerneceller.
Samme niveau hos skizofrene
Hos raske reduceres antallet af celler i løbet af barndommen, mens det hos skizofrene risikerer at forblive på samme høje niveau.
- Hidtil har vi troet, at antallet af hjerneceller hos mennesket var konstant fra fødsel til voksenalder. Men vores undersøgelse har vist, at nogle skizofrene har flere hjerneceller end andre voksne. Det kan måske være en del af forklaringen på deres sygdom, siger professor dr. med. Bente Pakkenberg, hjerneforskningslaboratoriet på Bispebjerg Hospital.
Forstyrrelser i hjernen
Forskningen er foretaget på hjerner fra døde nyfødte og døde voksne. I det område, der hedder thalamus, fandt forskerne 11 millioner hjerneceller hos de nyfødte, men kun 6,5 millioner hos de voksne. Hos de skizofrene var der ikke sket samme udvikling - nogle havde bevaret samme høje antal, mens andre havde mistet flere end de raske voksne.
- Vi må derfor antage, at kontrollen af hjerneceller er en nøje kontrolleret balance, og at både et nedsat og et forøget antal kan medføre forstyrrelser af hjernefunktionen, siger Bente Pakkenberg.
Undersøgelsen er netop offentliggjort i det amerikanske videnskabelige tidsskrift Cerebral Cortex.
****************************************
Okay. Nu aner jeg ikke, hvilken betydning det har om antallet af hjerneceller i thalamus er enten meget højt eller meget lavt, men jeg ved at det hjælper utroligt mange skizofrene at dyrke sport...og fodbold: http://www.indkast.dk/index.php?nyhed=12923
Jeg kunne så godt tænke mig at læger satte sig for at forklare og forske i den slags også. Er der nogen her, der ved noget om læger, der interesserer sig for og anerkender at skizofrene kan få det bedre eller måske blive helt raske af at gøre et eller andet, andet end at indtage sederende psykofarmaka?
tilføjet af

motion som supplement, kan ikke helbrede

Motion er en god recept at give til mange LIVSSTILSSYGDOMME, så som forhøjet blodtryk, stres, overvægt, åreforkalkning, osv.
Motion er også et godt SUPPLEMENT til psykofarmica, men det kan ikke helt erstatte. Patienten vil have bedre trivsel.
Nu er jeg ven til en skizofren og jeg har selv en manio-depressiv kæreste, sygdommene er ikke helt de samme, men er dog alligevel beslægtede. Fælles for begge sygdomme er, at hvis der sker for mange aktiviteter så "accelererer" hjernen og sygdommen fremprovokeres. En stor mængde motion hver dag kan IKKE erstatte psykofarmika , Litarex i min kærestes tilfælde, hvis hun stoppede med at tage det og istedet forsøgte sig med motion som "medicin", så vil hendes sygdom meget hurtigt blusse op igen, med mindre hun blev sat under ekstrem kontrol, hvilket heller ikke vil give hende mere velvære.
Men du har ret i at motion under alle omstændigheder er en god ide, både for kroppen og ikke mindst humøret. Motion er alletiders "medicin" mod depressioner, så langt vil jeg godt være med...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.