4tilføjet af

Superfood - ekstra sundt?

Hej
har læst i MetroXpress idag, at solbær skulle være helt vildt sundt, fordi det indeholder mange antioxidanter.
Men er det ikke lige lovlig meget at love, at de forebygger mod kræft og er godt for øjnene? 😮
Hvis det er sandt, hvilke andre madvarer hører til i kategorien SUPERFOOD? - Ved du noget om det?
Med venlig hilsen
SOLbær elsker
tilføjet af

ja du har ret

den er for langt ude at love sådan noget vh slim
tilføjet af

Pas på ikke at overfortolke

Du skal passe på ikke at overfortolke begrebet "forbygger mod kræft". Det er ikke en beskyttelse, så du er sikret mod nogen sinde at få kræft, men blot en simpel konstatering af, at de der spiser rigeligt af fødevarer med denne type antioxidanter, har en mindre tilbøjelighed til at udvikle kræft, end de der ikke spiser denne fødevarer.
MEN! For der er et meget stort men - det handler jo om generel livsstil. Hvis resten af din livsstil er langt under middel, så kan du spise alle de solbær du vil, det giver dig absolut intet.
Superfoods er mange ting, men for at blive i den kategori dit spørgsmål befinder sig: generelt alle former for bær, helst friske. De indeholder massive mængder af antioxidanter og c-vitaminer, og forebygger almindelige forkølelser, hjerte-karsygdomme, kræft, alxheimers, småinfektioner og sågar grå stær. Traditionelle danske bær er ganske fine, men bær fra mere sydlige himmelstrøg indeholder lige lidt mere, pga. varmen og den stærke sol.
Derudover så er superfoods også ting som er meget fiberrige, eller meget proteinrige. F.eks. quinoa, som er et lille frø der har været brugt i tusinder af år og omtalt som gudemad, fordi det inderholde ufatteligt meget energi i forhold til dets størrelse.
Læs mere om superfoods på http://www.superfoods.dk/ - en glimrende hjemmeside der fortæller om hvilke fødevarer der indeholder mest af den gode energi.
tilføjet af

Superfoods

Kære SOLbær elsker
Jo, det er vist i overkanten at love at solbær kan gøre mirakler alene. Til gengæld er jeg sikker på at superfood som en del af en varieret kost og en ellers sund livsstil kan være med til at forebygge rigtig mange sygdomme.
Definitionen på superfood kan variere lidt. Nogle steder bruges det for madvarer som indeholder specielt mange phytonutrienter (kemiske sammensætninger som bl.a er med til at give frugten/grøntsagen deres farve - nogle phytonutienter kan være antioxidanter)
Andre gange bruges begrebet superfoods bredt om alle fødevarer som har en positiv effekt på helbreddet.
Jeg vil holde mig til den første definition. Superfoods kan så være fx:
Mørke bær (solbær, brombær, blåbær, hindbær osv)
Grønne grøntsager f.eks spinat, ruccola, grønkål, broccoli
Krydderurter
Avokado
Bønner (både grønne og tørrede bønner)
Tomater (især når de har været varmet op)
Gulerødder
Citrusfrugter
Som drikke fx:
Grøn the
Mange hilsner
Malene
tilføjet af

Solbær = Superbær

En af forklaringerne på solbærs store sundhedsværdi skal findes i de såkaldte sundhedsfremmende stoffer, polyphenoler, som solbærplanterne producerer for at beskytte sig mod skadevoldere. De mikroskopiske polyphenoler, der også giver solbærrene deres karakteristiske sorte farve, går ind og giver kroppens immunforsvar et pift.
”Præcis som polyphenolerne er bærrenes forsvar mod skadelige mikroorganismer, kan de også hjælpe mennesker med at holde sygdomme på afstand. Laboratorieforsøg i cellekulturer indikerer for eksempel, at solbær virker forebyggende på hjertekarsygdomme, visse kræft- og øjensygdomme samt Alzheimers,” fortæller seniorforsker Hanne Lindhard Pedersen fra Institut for Haveproduktion ved Aarhus Universitet og fortsætter: ”Solbær har et stort indhold af antioxidanter, der hæmmer iltning af proteiner, fedtstoffer og arveanlæg, som indgår i udviklingen af mange humane sygdomme, og solbær kan derfor være med til at holde kroppen sund og rask.”
citat fra: http://små-men-store.dk/
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.