11tilføjet af

Er det et forbudsdanmark vi skal have???

Essensen af mine tidligere indlæg er, at der er uendeligt mange ting her i livet som er skadeligt eller kan virke irriterende på andre og at der altid vil være mennesker som er utilfredse med andres måde at leve på. Nogle af dem vil altid argumentere og diskutere - på et mere eller mindre civiliseret niveau - for at få deres livssyn trukket ned over hovedet på andre.
Jeg har bare den indstilling, at denne rygedebat kun er endnu et skridt i retning af et land, med forbud mod alt hvad der evt. kan støde andre. Og der vil med tiden komme andre grupper som pludselig bliver ramt af forbud.
Jeg er stensikker på, at de passive rygere, som nu gnider sig i hænderne af skadefryd over, at vi rygere endelig -sort på hvidt -er derangeret til andenrangs mennesker, som der skal indrettes specielle lukkede rum til i det offentlige rum, en dag vil se en af DERES laster gjort til genstand for forbud.
Jeg har røget i 30 år, men har aldrig tændt én eneste smøg for at genere andre. Tværtimod har jeg, hvis der kom gæster i mit hjem, som ikke kunne tåle røg, indrettet rygeplads ved emhætten, hvortil alle rygere så er blevet henvist. På nøjagtig samme måde som jeg, hvis jeg har besøg af folk med diabetes, altid søger for at de får det samme som vi andre - blot sukkerfri. Tænk hvis det lovmæssigt blev forbudt at anvende sukker og fedt i maden - antallet af folk med diabetes er jo også stigende!
Nej - det jeg egentlig efterlyste var forståelse og accept af vi menneskers forskellighed - også med hensyn til vaner og uvaner. Selvfølgelig skal vi da alle vise hinanden hensyn, men behøver man at udsætte andre for had og forargelse blot fordi de ikke lige er helt enige i ens holdninger? Og i den forstand mener jeg virkelig, at det er synd for de hadefulde og aggressive passive rygere som farer frem med mere eller mindre useriøse overfald her i debatten. Hvis man er parat til at bruge så meget energi på negative udfald mod mennesker, som forsøger at fastholde rettigheder som de altid har haft, så ser det sløjt ud. Jo vist er der også mange velargumenterede passive rygere her og dem vil jeg også gerne udveksle synspunkter med, for jeg kan da langt ud ad vejen godt følge dem i deres argumenter. Og buttom line er vel at vi alle skal udvise hensyn- eller hvad?
tilføjet af

Tænk, jeg opfatter lovforslaget som positivt for os der ryger

årsagen hertil skal ses i, at jeg oplever ikke mig selv og ligesindede (rygere) som andenrangs mennesker.
Jeg opfatter os som mennesker, der har valgt en vis vane til og som vi ønsker at fortsætte med.
Opdeling i rygere og ikke rygere er jo allerede sket på arbejdspladser; jeg har alligevel aldrig kunnet ryge i Irma eller ISO - så her vil der ikke være nogen nyhed.
Da jeg ikke handler i centre, er det mig uvedkommende om der må ryges eller ej.
De restauranter og cafeer der ikke vil have et rygerrum, vil jeg ikke frekventere - så hvor er mit problem?
Ingen steder.
Opdeling i rygere og ikke rygere har for mig en stor fordel - jeg kan nemlig ryge i fred, der hvor det er tilladt.
Uden skæve blikke, uden sarkastiske bemærkninger og uden foredrag om rygevanens skadeligheder.
Så se det positive i forslaget og lad være med at have mindreværdsfølelse over du er ryger.
tilføjet af

Forbudsdanmark

Nej det er ikke et forbudsdanmark vi skal have, jeg mener det er på tide vi kommer op på barikaderne, i denne regeringstid har vi fået forbud mod mange ting hvilket er helt uacceptabelt, det kan da ikke passe at man skal lovgive sig ud af alt, vi er da voksne selvstændige mennesker, ok jeg er ikke selv ryger, men tidligere ryger, derfor skal der da være plads til alle, det handler om at vise og tage hensyn til hinanden, dette gælder i alle forhold, var jeg stadig ryger ville jeg ikke indordne mig med at man ikke måtte ryge f.eks. på københavns hovedbanegård, hvem kan det genere, kun dem der absolut vil bestemme, og have magt over alt og alle, de såkaldte egoister, op på barikaderne, nu må det være nok hvad bliver det næste?
tilføjet af

ingen mindreværdsfølelse her

jeg er bare fnysende gal over at jeg skal gøres til genstand for lovforslag for noget som jeg dybest set betragter som en menneskeret, præcis som indtagelse af alkohol. Som sagt tager jeg hensyn med min røg og forsøger ikke at genere nogen. Der er bare så uendelig mange ting i hverdagen som kan genere andre OG udsætte dem for helbredsmæssig risiko. Hvor er vi henne hvis vi skal lovgive omkring alt hvad der kan genere andre? Jeg efterlyser ACCEPT/TOLERANCE og hylder forskelligheden og folks ret til at være individuelle. Hvis folk får det skidt med at være i selskab med mig så er de mere end velkomne til at holde sig væk
tilføjet af

Et godt forbud

ville være hvis man forbød islam...men det er nok de vantro der bliver forbudt, når "de" bliver mange nok om 25 år?
alt dette forbud er jo en reaktion på al den terror islam kommer med, det er sørgeligt at se.
tilføjet af

afmagt?

jeg har selv tænkt den tanke, at mon ikke denne rygerhetz i bund og grund udspringer af folks afmagt over andre og større problematikker. Når man ikke kan tæve dem fra de storeklasser, så kan man jo altid mobbe klassekammeraten fordi han er rødhåret ik'?
tilføjet af

Du slår hovedet på sømmet

Men det er fint at der trods alt stadig vil være et valg for rygerne.
Men jeg tror egentlig kun det er midlertidigt.
Staten burde udbetale kompensation til de værtshuse, som nu må affinde sig med at dele af det offentlige rum nu blander sig i hvordan deres virksomhed skal drives. I Irland har du ikke set kompensation fra de hellige anti rygere selvom de har mistet mange værtshuse. Tænk hvad det medførte af tragedier for små familier, som levede et fredeligt liv og drev en pub. Altsammen med statens og anti rygernes velsignelse.

Bare vent, denne lov er kun begyndelsen på den farlige kurs mod samfundets kollaps. Intolerancen dyrkes af organisationer, som i udgangspunkt har en gennemhullet sag.
Jeg er færdig med såkaldte velgørenhedsorganisationer.
De lever fedt af at sprede løgne og manipulere med fakta.
:-)
tilføjet af

kun det jeg kan se med egne øjne

får min støtte og sådan har det været længe. Jeg synes det er skræmmende at alting manipuleres, som det gør og endnu mere skræmmende at så mange rent faktisk lader sig manipulere. Det er jo kejserens nye klæder om igen!!!
tilføjet af

rygepolitik

Tag det bare roligt. Du er ikke en en 2. rangsdansker. MEN.... jeg kan ikke se hvorfor at man ikke kan dele tingene op. Hvorfor skal jeg sidde ved siden af folk som ryger, når jeg f.eks er ude og spise. Hvorfor skal mit tøj stinke af røg når det kan undgåes. Ved at dele rummene op i rygere og ikke rygere så kan folk jo selv bestemme hvor man vil sidde bare man overholder reglerne.
tilføjet af

Islam

Grin.... Åh nej. Ryger de nu også offentlige steder.
Vupsi
tilføjet af

mig bekendt

har der aldrig eksisteret en lov som forbyder folk at åbne deciderede ikke-rygerrestauranter. Der kunne folk som føler sig for generet af rygerne til at kunne hygge sig i deres selskab jo så gå hen.
tilføjet af

triste og humørforladte DK

Ak ja, hvor er dog trist. Alt er forbudt. Når tidligere justitsminister Lene Espersen hørte om et hvilket som helst problem, ja så lavede hun bare en liv med dette og hint. Restaurationsbesøg gør vi ikke mere, gider simpelthen ikke. Bodega o.lign nej, vi går hjem og hygger os. Vi isolere os allesammen mere mere, hvilket bevirker, at vi om ikke så lang tid, egentlig har nok i os selv. Det værste, vi skal have mere og mere medicin, menneskene i forbudsdk bliver syge af denne isolation.... Vores valgte ledere, ja de kan ikke forstå det!!! Der er overhovedet ingen rummelighed her i DK mere, vi plejer at elske alle mennesker p.gr.a. deres forskellighed, men i dag, skal vi alle ensrettes!!! Gad vist om ikke antallet af kræfttilfælde fortsætter at stige, jeg tror det, ikke p.gra. passiv rygning, nej p.gr.a generelt dårlig trivsel for mennesker.... Hvad ligner disse regler vi stiler imod? Islams regler eller wa`?😮
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.