4tilføjet af

Fedtfattig is eller ?

Jeg spiser en is som er markedsført som fedtfattig.
Indhold per 100 g.
750 kj/180 kcal, protein 3,5 g, kulhydrater 29 g, fedt 5 g.
Er den fedtfattig? I å fald, hvor stor forskel er der på denne og en alm. flødeis? (Hvis man kan tale om sådan en)
tilføjet af

Is er usundt, og en sommerting

hvorfor køber du ikke 5 store meloner!så kan du se om du kan holde dem i dig hvis du er så glubsk, eller måske er det bare interesser du savner:-D

Jeg ønsker dig alt godt!rank,ryggen skønne kvinde!vis styrke,og stol på din sunde fornuft

ud, og vis verden at du vil leve, ogikke bukker under for de alemt accepterede normer
bliv en en af de utallige kopier, der hæmmer sig selv, og synker i knæ

oprejsning
tilføjet af

yes - den er god nok

kære Mette M
Fødevarer med mindre end 10 g fedt per 100 g kan ifølge fødevarelovgivningen gå under betegnelsen "fedtfattig". Derfor er din is fedtfattig.
skal du holde din vægt må du spise ca. 70 g fedt per dag - skal du tabe dig, skal den "daglige ration" ligge på ca. de 50 g. Det kan være det giver en ide om, hvor meget din is fylder i regnskabet.
kh
Lisbeth Ø
tilføjet af

Hva så med kulhydraterne???

Tak for svaret! Det lyder som om, du har styr på det. Det er fedt at have noget konkret at holde sig til. Men jeg har jo hørt, at producenter putter mindre fedt i, til gengæld pumper de produktet fuld af kulhydrater. Hvordan skal man forholde sig til det?? Er der på sammen måde en "regel", når det gælder det? Og helst en, hvor man ikke skal regne i procent og stå på hænder, for at finde ud af det :)
tilføjet af

Pas på med kulhydraterne

Hej Mette
Pas på med kulhydraterne. Kulhydrater kan deles op i 2: Kulhydrater indeholdende fiber og kulhydrater uden fiber. Kulhydrater med fiber er længere tid om at nå ud i blodbanen og dit blodsukker stiger derfor langsommere. Da det ikke er meget is der indeholder fibre er kulhydraterne i is derfor meget hurtigt ude i blodbanerne og dit blodsukker stiger derfor hurtigt. Selvom du ikke har sukkersyge vil dit blodsukker stige for så at falde hurtigt igen og du behøver igen lidt "at styrke dig på". Efter år på denne måde kan du med tiden udvikle insulinresistens og du kan være faretruende nær på at få sukkersyge. Så pas på dig selv.
Velmenende hilsen Sanne
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.