4tilføjet af

Støttemur

Sagen er den at jeg har en dum have😃Den skråner og jeg vil gerne have en havemur omkring terrassen omkring huset. Der er ca 2 meter op (lodret) til næste etage i haven (med 3 m skråning) hvor den er plan så den mur vil bare blive så voldsom synes jeg.
Min mand mener ikke der er andet at gøre end at bygge den 2 meter høj og så lægge jord henover skråningen så haven bliver som en slags kæmpe trappetrin. Min bekymring går så på hvordan vi sikrer at hverken børn eller hunde kan dratte ud over toppen når nu jorden kommer helt hen til muren (okay der er 20 cm over jorden men det er da heller ikke meget :))
Er der nogle herinde som har sådan en have og kan vise mig billeder af den? jeg har Googlet som en gal men jeg kan ikke finde noget. Eller nogle gode ideer om hvad man kan gøre osv? Anything :D
tilføjet af

google og anlægsgartner

Google kampestensmur, stensætning, stenmur, naturstensmur osv. og klik på billeder.
Jeg forstår ikke helt din beskrivelse, men det er vigtigt, når man laver en mur, at lave et solidt fundament af eks. stampet stabiltgrus, specielt når den skal være to meget høj og få stampet jorden godt bagved stenene gerne lerjord, så det ikke vaskes ud mellem stenene ved kraftige regnskyld. Nogle bruger beton til at stabilisere muren bagved. I skal være opmærksomme på, hvordan i lægger stenene og husk at lave smid(hælding)
Ellers foreslår jeg, at i får fat i en anlægsgartner og får vedkommede til at give gode råd. Det er svært at sige, hvad i skal gøre, når man ikke har et billede af stedet eller er der fyskisk.
tilføjet af

man kunne

JO sætte et rækværk op.
tilføjet af

Jo jo...

men problemet er at muren bliver 2 meter høj uden beskyttelse på toppen hvor haven fortsætter på den anden side. Haven er ligesom lavet i to plan hvor det er meningen at muren skal holde på jorden mellem den øverste og nederste etage.
Mit skrækscenarie er jo at børn eller hunde dratter ud over kanten og 2 meter ned ... gys!
tilføjet af

Har i ikke sans for det ydre rum ?

Det kommer til at se hæsligt ud. Desuden skal sådan en mur styrkeberegnes da der vil komme et meget stort jordtryk.
Jeg kan kun anbefale at i får en fagmand indover projektet.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.