7tilføjet af

Sort bejsning af terrasse i lærketræ?

Hej Alle,
I programmet "Have Haves" på TV2 den 22. juni valgte Stig Lauritsen at behandle en ny terrasse i lærketræ med sort bejsning.
Vi har selv en terrasse i lærketræ, som nu er ca. 1½ år gammel. Den har taget skade af vinterens regn og er derfor blevet lidt sort. Kan vi evt. med fordel vælge at behandle vores terrasse med sort bejsning?
Hvor ofte skal den behandles?
Hvordan ser vores terrasse så ud om 2-3 år?
På forhånd tak,
Mikkel
Egtved
tilføjet af

I kan vælge

at bejdse jeres terasse sort eller blege træet med oksalsyre, inden i bejdser træet skal i rense træet for at få den belægning væk, som farver den sort, så allerede der er i fremme ved at få lærketræets farve igen.
Lærketræ har den fordel, at det ikke behøver træbeskyttelse, det har den i sig selv, så det er bare med at vælge om det skal være en lys terasse eller den skal bejdses sort.
Med venlig hilsen
Ham med dukkerne
http://www.ernstjensen.dk
tilføjet af

Hvordan renses terrassen?

Tak for dit svar!
Du skriver at træet skal renses. Vi har allerede forsøgt med trærens, knofedt og brun sæbe. Det har hjulet - men ikke nok.
Håber du har et par gode råd!
tilføjet af

Sortbejsning af terrasse i lærketræ

Det er ikke en rigtig bejsning....Det er et produkt fra Gori.
Og jeg vil IKKE anbefale denne metode, da det efter vinteren begyndte at skalle af. Resultatet blev at min mand vendte alle brædderne (kun malet på den ene side)og gav det terrasseolie til lærketræ.
Jeg kan ikke udelukke at det er fordi der blev brugt fugtigt træ og at det måske er derfor det er skallet af.
Håber det er en hjælp i din beslutning.
Mvh. Pia
tilføjet af

Trærens

er en dyr fornøjelse som kun gavner sælgeren.
Gå til din materilist og køb noget oxalsyre, brug en pensen til at påføre det træet, og lad det sidde en times tid, skyl så med rent vand og hvis ikke det er nok så gentag behandlingen.
Oxalsyre er ugiftigt og det bleger træet, senere når sommeren overmander os vil træet igen antage sin naturlige farve.
Som en anden skrev her, lad være med at bejdse din terasse med Gori, det er for evigt, du kan ikke fjerne det igen og hvis du er en af de fanatiske økologer der bruger vandbaseret "træbeskyttelse" vil du opdage at den eneste der vinder på den konto er producenten af den træbeskyttelse, skal man bruge træbeskyttelse SKAL det være oliebaseret, da vand skader træet og uvægerligt vil afskalle med tiden, jeg ved det fordi jeg er uddannet maler.
tilføjet af

Det vil være vandalisme

grunden til at den er sort er fordi den er angrebet af jordslåethed (en svamp) i overfladen.
Vask den af med noget trærens og lad den tørre og slib evt. efter. Herefter behandles med en klar træbeskyttelsesolie som trænger ind i træet og beskytter det og samtidig indeholder midler der modvirker jordslåethed og algebelægninger. Behandel den en til to gange om året. Du får en fantastisk flot terrasse på den måde.
tilføjet af

Den har fået masser af olie og trærens

Tak til alle for de mange gode inputs!!!
Til træmanden - mener du, at det vil være vandalisme med Oxalsyre?
Da vi satte terrassen op sidste år fik den 3 gange Trip Trap terrasseolie. Måske for meget? Efter vinterens angreb af regnvand blev den så sort og vi gav den en gang Sadolin trærens og vaskede den i brun sæbe. Det virkede lidt...
Vi kan evt. prøve med trærens igen. Noget der kan anbefales?
Vi har anvendt Trip Trap terrasseolie fordi den lokale XL Byg siger, at det er det eneste der bør anvendes på vandrette flader. Er der nogen der har erfaring med noget andet terrasseolie?
tilføjet af

Erfaring lærketræs terrasse behandlet med Gori

Syntes lige at jeg vil dele min erfaring med en lærketræs terrasse
Vi lagde terrassen for 4 år siden. Brædderne blev behandlet med Gori terrasseolie på alle sider før lægningen - det var tydelig at de ikke sugede særlig meget pga. det store indhold af naturlige olier. Brædderne ligger på strør og med en indbyrdes afstand på ca 5-7 mm.
Vi har 1-2 gange om året skrubbet terrassen med stiv kost og vand.
Nu er vi så kommet dertil at den skal have en omgang ny terrasseolie og da vi ingen misfarvninger har af betydning, så er det jo lige til. Terrassen blev skrubbet for et par dage siden og er nu klar til en ny omgang olie. Vi er spændte på hvor meget den suger denne gang.
Husk nu at det er et natur materiale og der vil forekomme variationer, det kan man så lide eller ikke. Selv en betonterrasse bliver mærket af tidens tand.
mvh Jørgen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.