8tilføjet af

Snart jul

Så er der kun 3 måneder til jul.
Er her på solen mon nogen, der som jeg slet ikke ønsker at holde jul, eller er jeg helt alene med tanken?
Det er sgu så falsk det hele, man skal være glad, købe gaver, hænge pynt op, pynte juletræ, bage osv osv.
Kan ikke slippe tanken om helt at undlade at holde jul i år, tænk at gå en tur på strøget og bare kigge på alle de andre, som fiser afsted for at nå det hele, køber mad ind, gaver og pynt.
Hvor må det være dejligt at kunne fejre julen ligeså stille uden det halløj - bare lige tænde et par lys, få lidt god mad, så ville jeg være glad, men hvad med de andre...
Har nogen her det mon på samme måde?
tilføjet af

Jeg elsker jul og julehygge

men det er måske fordi jeg altid har nægtet at lave det til totalt indkøbscirkus, som de handlende ellers håber på. *SS*
Men hvis du har det på den måde der, var det måske en ide at melde sig som frivillig og give en hånd ved et af de julearrangementer, som f.eks Kirkens Korshær og andre velgørende organisationer stabler på benene for nogle der gerne vil holde jul, men som ikke rigtig har muligheden.
Løsning kunne også være at gøre præcis som du selv beskriver. Det lyder da både hyggeligt og rart og der er jo ikke meget ved en jul man ikke ønsker sig.
tilføjet af

osse mig...

Jeg kunne godt undlade at holde jul, og så rejse sydpå istedet, men desværre er min mand helt vild med julen, og så har vi også en søn på 1½ år som det ville være synd at snyde for julen...
Jeg har været skilsmissebarn det meste af mit liv, og det er med til at jeg har det sådan med julen...
Mig selv
tilføjet af

Glædeligt jul til dig

Lad mig være de første som ønsker dig.
Jeg elsker jul, og nu hvor afterner blive længer, tjah, så er tanker allerede på julelys.
Jeg er ligglad med gaver, gaver er for de unge, mener jeg.
Men julelys, og sne hvis det kan lade sig gøre, er bare alletiders.
Pyt med hvad andre gør, jeg, og jeg håber også du, bestemmer selve.
Boning.
Som har stærinlys tænt i stuen.
tilføjet af

For de fleste er det vel mere en forbrugsjul

end det er lys, sang og hygge.
tilføjet af

jeg

jeg tror på julemanden
tilføjet af

jul igen

jeg har ikke noget imod julen, men jeg har det indtryk at det hele går op i gaver,flæskesteg,brune kartoffler og ris lamande.Man glemmer vist hvad julen drejer sig om. Personligt skal jeg ikke holde jul.Besøger da min familie og venner og ønsker glædelig jul.Men al den mad og gaver er ikke nødvendig...synes jeg.Jeg vil da blive glad hvis jeg fik et par julegaver, men det er ikke et must.
tilføjet af

sidste år

holdt jeg ikke jul. Familien tog hjem til svigerfamilien og jeg lavede mig en gang biksemad med spejlæg og hyggede mig med mig selv, som om det var en almindelig lørdag aften, blot uden at familien var hjemme.
Jeg havde heller ikke gjort nogen forberedelser, julegaver osv. - det var bare så dejligt at slippe for det ræs og det kan jeg virkelig anbefale. Men det er faktisk svært at få lov til at slippe, man bliver bestandig bombarderet med julemigher og julemigder og sidst, men ikke mindst, alle de velmenende mennesker der tror at man er uvenner med familien og gerne vil ofre sig: "Så kan du komme hjem til os !".
tilføjet af

Juleglæden....

...suser igennem hvert et barn over land...inkl. mig!
Jeg er helt vild med at gå ud og finde lige nøjagtig den rigtige gave til det rigtige menneske.
Er vild m. for jul m. hjemmelavet gløgg, gode venner, juleklip og æbleskiver.
Maden er fantastisk...men julen..indfinder sig først rigtigt (for mig) i dagene efter juleaften...hvor alle er samlet, spiller spil, går ture, får snakket om alt det vigtige i hver isærs liv og levned, minderne om dem som ikke er mere...nærværet..inden hverdagene kommer blæsende tilbage og tager os alle hver vores vej...indtil næste gang.
Pro jul
Annie :)))
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.