24tilføjet af

madkultur

Som vi ser og ihvertfald hører tit, er den danske befolkning på vej til at ligne den amerikanske, både med med størrelse og madkultur!..
Men er det i virkeligheden ikke bare fordi vi bruger for lidt tid på at røre sig, mere tid foran fjernsynet og nettet.
Tit synes jeg at medierne og eksperterne giver maden skylden! Vil sku mene at det faktisk skyldes hvor lidt vi egentlig rører os!
Se nu bare på tour de franche rytterne, de æder tonsvis af pasta, men taber det hele ved forbrænding!..
Så vil mene ved at fokusere mere på vi rører os i stedet for hvad vi spiser, vil vi danskere komme langt!!
tilføjet af

Super Size Me

Fortæller den film (super size me) ikke temmelig meget amerikansk mad og madkultur. Jeg kan ikke lade være med at tænke over Carsten Gråbæks Statsministeren; han udtrykker bekymring over den stigenede påvirkning fra amerikansk åndsliv - hvorefter depadementchefen beroliger ham med ordene; så kan statsministeren tage det ganske roligt - amerikanerne har intet åndsliv.
Og jeg er klar over, at bladet "I form" synes, at en burger uden ost, dressing og pomme frites faktisk er ok.
Dansk mad kan være temmelig elendig og afsindig spændende.
For nogle år siden undersøgte man hvad kongerne og adlen fik af lækkerier for nogle hundrede år siden. Og det ligger meget lang fra frikadeller og brun sovs.
Der var selvfølgelig en del vildt - både store og små dyr. Og idag kan man jo købe vildtkød i større supermarkeder. Supper var også en del af det. Jeg kan ikke huske om der blev udgivet en bog om det, eller om det blot var en undersøgelse.
Men der har altid været forskel på adlen og pøblen. Menigmand levede af grød og sild.
Vi er en fiskenation, der udenlandsk er kendt for en meget høj kvalitet af fisk. Og man behøver ikke lave fars af det hele.
Der er uanede muligheder i ovennævnte, der kan gøre dansk mad meget spændende.
tilføjet af

Mad...???

Til 100,- kr på kinesisk restaurant, Du kan spise hvor meget du vil.
Hvis du spise ikke nogle dag, så det er go' ide at besøger en kinesisk restaurant SÅ MÆT OG MÆT
tilføjet af

hmmm

Hejsa
Hvor ligger den restaurant så henne?
tilføjet af

Ikke kun EN

Næsten hver byn i Danmark, har nogle stykker, af det slags.
Hvis du er Utilfreds med Kinesisk restaurant....Så kan du også spise for 100,- kr,,,På næsten ALLE ASIATISKE RESTAURANTE.
tilføjet af

.............................

jaa det er nok rigtigt nok
tilføjet af

????./

Er det ikke..??
LILLE VEN.
tilføjet af

Madkultur?????

Mener du virkelig at danskerne har en madkultur?
Dagens danskere har alt for travlt til at lave ordentligt mad, eller også kan de ikke.
På næsten hvert gadehjørne ligger der et mad sted hvor man kan købe sin mad og så tage den med hjem.
Maden bliver så spist foran flimmerkassen tilført 1½ liter cola.
Eller også køber man færdigretter fra køledisken, for det skal gå hurtigt i de små danske hjem.
Det er faktisk synd at det er sådan, for hjemmelavet mad der er kræset for smager meget bedre og faktisk behøver det ikke at tage så lang tid at lave sin mad selv.
Der er ikke noget meget bedre end når det er koldt og hjemmet dufter af hjemmelavet suppe og frisk bagte boller...Mums!! ( og det smager meget bedre end det man køber fra fryseboksen).
Jeg elsker at lave og finde på nye retter og sønnen vil hellere have hjemmelavet mad end færdig lavet købe mad.
tilføjet af

"madkultur"

Hej Christina
har nok skrevet forkert i mit indlæg, hvad jeg virkelig mente var at den danske madvane lignede den amerikanske så meget efterhånden, at man også kunne se det på vores størrelser!!..xl xxl er pludselig blevet mere nødvendige!1
Jeg har på det samme måde som du har det med rigtig mad! noget man tilbereder og anretter for en... Nu er jeg også ved at blive kok, så ser især meget på tilberedning og mindre på fastfood!..
Håber du nu forstår hvad jeg mente*S*
tilføjet af

PS.

Hej igen:) Lige for at du ikke skal tro jeg er helt lost, har jeg skrevet lidt om det mad jeg kan li:)
Det står under mad og vin - den perfekte date
tilføjet af

forstod det godt.

Men mener stadig at hvis man lavede sin mad selv, så kunne man undgå nogle af de xxl størrelser der bliver flere og flere af i danmark(desværre).
Og ja vi ligner mere og mere den amerikanske befolkning, dovne og til fast food (synd).
tilføjet af

Vil helst

KIGGER PÅ DEJLIGT UNDERTØJ I EN BUTIK
tilføjet af

velfærdssygdomme

Jaa er enig med dig!
Ligesom der køres mange kampagner mod unges drikkeri osv..Kunne man køre lidt flere kampagner mod tilberedning af egen mad!
Fordi det må jo også have statens interesse at danskerne får mindre af de veldfærdssygdomme som desværre følger med i de kostvaner
tilføjet af

Køkkenkulturen

Ja, det er pudsigt, at der i disse år er enorm fokus på hjemmet og ikke mindst køkkenet. Det kan næsten ikke blive fancy nok med induktionskogesektioner (altså for dem, der ikke er så rå-trendy, at de køber gaskomfur), dampovne, højglanslåger, lækre & dyre bordplader af de pureste naturprodukter (træ og granit). Der er dømt alrum og spiseplads og barplade. Der indbygges amerikanske køleskabe og vandhaner, der leverer kogende vand på et splitsekund. Blot for at man kan læse, at danskerne bruger mindre tid hjemme og væsentligt mindre tid på madlavning end nogensinde før...
Jeg tror måske, at danskerne bruger så meget tid på at drømme og påbygge illusioner om Det Perfekte Liv at de glemmer at leve.
Har du prøvet at kigge på folks indkøbsvogne i f.eks. Bilka? Folk bruger masser af penge på mad! Desværre ofte i en ret elendig kvalitet og meget ofte i form af halvfabrikata.
Kunne det ikke være en opgave at lave nogle koge-pamfletter med opskrifter, der kan laves på kortere tid end det tager at hente en pizza? Det er da lige en opgave for en kommende kok :-)
tilføjet af

ting

øhh hva sker der?? hva skal man egentlig svare på? nemli ja..
tilføjet af

Det ultimative folkebedrag - "light"

En af tidens største folkeforfører er invasionen af såkaldte ”light-produkter”.
Hvis man nærlæser deklarationerne, er det ofte bagateller af fedt, der er reduceret på.
Resultatet er, at danskerne så kommer dobbelt så meget på, i den tro, at light er ligt i alle mængder og afskygninger. Og så kan man bare æde los. Men sådan spiller klaveret altså bare ikke!.
Hvis vi måler på antallet af ”solgte enheder” for sodavand, er tallet umiddelbart uændret, i forhold til for 5 år siden. Men i praksis er det fordoblet, da sodavandene er blevet til halv liters flasker, frem for kvart liters flasker. Og det gavner slet ikke tænderne, at der er kommet skruelåg på, så danskerne så at sige ”patter løs” hele dagen.
En af de fejl vi har fået i dåbsgave, er illusionen om, at vi mindst skal have 3 måltider om dagen.
Og hvis vi ikke øser aftensmad op mindst to gange, er det nærmest en fornærmelse.
Faktisk kan man tabe sig ved at spise 5 til 6 gange, frem for tre måltider om dagen.
(Her tænker jeg på fiberholdige frugt- og grøntsager som mellemmåltider).
Kan man forestille sig et supermarked, hvor der ikke er en slikstand klods op af kasselinien ?
Jeg besvarer selv mit eget spørgsmål: svaret er NEJ.
Faktisk viser det sig, at både tobak og alkohol er mindre skadeligt for vores organisme, end fysisk aktivitet. Eller sagt mere direkte: Hellere fed og aktiv, end slank og fysisk passiv, sundhedsmæssigt set.
Motion – eller i det mindste fysisk aktivitet, skal ses i kontrast til det mad og de kalorier vi indtager.
I vores spæde urtid, måtte vi fysisk kæmpe os til føden, bevæbnet med en køle, bue og pil osv.
Men i dag ligger kalorierne i en micro-popcornspakke på øverste køkkenhylde, køleskabet bugner med narrestreger, og fryseren på overraskelser, der hurtigt kan tøs op.
Sådan var det ikke, da vi var stenaldermænd

   
tilføjet af

Ændring af kostvaner.

Hej.
Jeg tror helt klart vi rører os for lidt.
Danskere har alt for travlt idag. Kommer sen hjem fra arbejde, gider ikke lige at lave mad.
Okey vi tager en pizza, og så kører den.
Min kone og jeg har prøvet alverdens slankekure.
Og bla. de danske vægtkonsulenter hvor vi helt klart tabte os. Men vi stoppede for det var for dyrt, og vi var ved at brække os i grøntsager(undskyld udtrykket). Og du ville skulle leve resten af livet på deres primisser.
Vi valgte så at lægge vores kostvaner om.
Mindre smør på brødet, tørstegt kød, mere salat..osv
Min kone har tabt 10kg på 1-1½ måned, og vi føler ikke vi er på slank, vi har bare ændret lidt på kostvanerne. Om fredagen har vi kagedag hvor vi tager et stykke kage hver og fryser resten ned til næste fredag. Og hver aften går vi en tur.
Så det er bare rigtigt godt.
tilføjet af

nedsæt momsen på sund mad

Jeg tror,at det er en blanding af mangel på motion og sundt mad. Da politikkerne går så meget op i sundhedspolitik, så var det måske en god ide, at sætte momsen ned på frugt og grøntsager samt andre sunde madvarer, så det bliver billigere. Det er jeg ofte de mennesker, som er økonomisk dårligt stillet i vores samfund, som har nogle usunde kostvaner. Det ville måske give børn nogle bedre kostvaner.
Børn og unge i skolen, skal have flere idræts og motionstimer evt. efter skoletid, så de kan lære at forebygge en usund livsstil, når de bliver voksne.
tilføjet af

Motion

Jeg er selv begyndt at løbe og en ting er, at det er sund, at komme ud og røre sig en anden ting er den behagelige følelse man får efter sådan en tur. Det gælder både psykisk og fysisk. Det kan kun anbefales, at man giver sig tid til, at gøre noget godt for sig selv.
Det sværeste er at tage sig sammen, men hvis man finder en og løbe med, så går det hele meget lettere og efter den første tur, bliver man bidt af det. Jeg havde det sådan, at jeg havde lyst til, at tage en tur igen dagen efter, hvis det ikke var fordi, at jeg havde ondt i kroppen, da den ikke har været vant til, at blive brugt på den måde.
SÅ jeg har bare sige: SPRING UD I DET. Det bliver en god vane!!
tilføjet af

chips og slik

Jeg tror ikke på at nogen bliver fede af mad....for 30 år siden bestod det danske køkken af fedt flæsk og masser af brød, hjemmelavet leverposteg mm.
Smørret var ikke drænet for fedt som nutidens Kjærgården.
Jeg tror der bliver spist for meget slik, og drukket for meget, det både være sig både Cola, rødvin og øl....... bliver det hele indtaget foran computeren eller TV, så får det hele lov til at udvikle sig som ekstra pynt på sidebenene.
BurgerGenerationen er blevet småfede, og især har mavnerne fået en sjov facon, som især ses hos de unge piger som går med bar mave.
Vh.Marianne
tilføjet af

Danske kostvaner

Min overbevisning siger mig at det vores madkultur (eller mangel på samme!)der er skyld i overvægt bland DK's befolkning.
Sevfølgelig har motion også noget at sige,men langt fra det meste.
Vi kan starte med at se på udvalget af vores fødevare,derefter prisen på samme.
Det er af en eller anden grund blevet billigere at købe fed,usunde og sukkerholdige fødevarer end normale sunde fødevarer.Ikke nok med at det er billigere så er den sunde mad ekstrem dyr! Frugt/grønt koster en formue i et normalt velassorteret supermarked..Hvor selvsamme tit har slik og færdigmad på tilbud!
Måske momsen skulle sættes ned på sunde fødevarer?
Og skatterne øges på usunde fødevarer?
tilføjet af

Fedmen i Danmark skyldes måske....

At hvis vi tar´ vi en moderne person. Så står ved-kommen op, laver måske lidt morgenmad og sætter sig derefter ned i sin bil. For at kører på arbejde på et kontor fra kl.9-16, hvorefter vedkommende tager til et møde med stor middag eller stort belagt smør-rebrød. Der er måske også kaffe med wienerbrød og nå man så kommer hjem skal der lige være tid til lidt vin. Inden man går i seng igen. Sådan tager daglig-dagen sig ud for mange. Isteden for at man om morgen tog en cykel eller gik til arbejdspladsen. Stod op hele dag og når man gik hjem skulle man lige besøge et motions center. Når man kom hjem spiste man i ste-den for færdiglavede middag selv en økologisk mad. Gik ud i haven for at grave i steden for at sætte sig ved tv hele aften inden man gik i seng. Tror I ikke det er det der betinger fedmen som har sat sig i USA og gjort dem fede?
NB: Det vil tage for lang tid og være for besværligt at ændre på momsen så der bliver flere satser. Derfor har man heller ikke sat taksten forskellig.
hedepigen
tilføjet af

Forgiftet eller for dum

Du er hvad du spiser, og sådan noget tager tid.
Tid...................................... Jeg/vi åbenbart syntes bedre brugt på andet.
Slik,sodavand,halv og - hel færdigtlavet mad. Vi ved at indholdet af skjult fedt og sukker er æklet stort.Det koster jo ikke. Billig mad er ofte fed mad SUK! Og politikkerne de er sku ligeglade - Det er ikke det de spiser eller ?
Uundgåelig fakta: Døden skal jo have en årsag -
tilføjet af

Burger Kings

Grillmad er altså meget meget meget usund, og vi begynder at se det samme herhjemme på Færøerne, særligt i Thorshavn, som har den eneste burger king på færøerne, men jo, hvis man sendte de fede små ud at træne et eller andet i stedet for at købe dem en soda og lade dem spille playstation så ville det måske gøre en forskel. Men man skal mindes at det ikke er rundt om maven at burgerne sætter sig, det er også rundt om hjertet og det er sgu farligt og, så vidt jeg har forstået, er det det fedt der er sværest at slippe af med. Så personligt spiser jeg heller en grindebøf end det lort der kommer fra amerika.
tilføjet af

mad og motion

Harj
Man skal øge sin forbrænding, hvis man er overvægtig, det vil sige at man skal motionere! Man taber ikke fedt men tværtimod muskler, hvis man spiser mindre men IKKE motionere. Hvis man kun har tænkt sig at spise sundere, for så at tabe sig, vil man først tabe et par kilo de første 2 uger, men så vil der ikke rigtig ske noget, og det vil tar´rigtig lang tid, før du kan se et tilfredsstillende resultat, og på det tidspunkt har du måske mistet interessen og viljen, fordi det går for langsomt. Selvfølgelig er det med at spise sundere, for nogen bare det nødvendige, fordi de har lidt, men hvis man rigtig skal tabe sig, er det nok en af de bedste løsninger. Såå derfor spis sundt, og vigtigst af alt motioner!
Hilsen...
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.