4tilføjet af

skiferie... det bedste sted

Den bedste skiferie
Hvor er det bedste sted du har stået på ski.
Min personligt bedste skiferie var i Rocky mountain et sted kaldt Sun Vally.
Men jeg syntes også godt om Trysil i Norge.
Jeg holder af disse steder på grund af størrelsen, antallet af hop og andre muligheder da jeg både står på snowboard og ski. Disse ting kan også findes i alperne, men der har jeg erfaret at man bruger mere tid på at komme op af bjerget end ned, grundet meget lang vente tid ved lifterne.
tilføjet af

Les Deux Alpes

i Frankrig. Det er sådan set det eneste sted jeg har været, men det var ret fedt.
tilføjet af

flere steder

I '94 oplevede jeg De 3 Dale og Val Thorens med 9 dage med sol og powdersnow, da der samtidig var sne HVER nat - og skyfri himmel, når man vågnede kl 8 og var klar i første kabinelift med en gammeldansk kl 9...guldferie. Der stod jeg på Alpin.
I 1987 oplevede jeg samme herlige vejr i Beitostølen med 230 km langrendsløjper og igen samme sted i 1997, sammen med Geilo og Gausdal vil jeg sige det er et af de allerbedste setder at stå langrend - langt over trætoppene med helt vidunderlige vidder til skue, når man står og varmer sig på en kop chokolade midt ude i landskabet, 3 timers ski fra nærmeste hytte midt i Jotunheimen...det er også guld.
Espace Killy, 1998, Tigne-Val d'Isere - igen det samme, dog desværre kun 5 dage.
Må indrømme at jeg ikke helt har tal over de steder jeg har været, det har været en del, men de 3 steder springer lige først i øjnene, som noget ekstraordinært, både i forbindelse med tærræn og vejr, i niveauet lige efter vil jeg placere Geilo (langrend+Snowboard), Schladming(alpin), Trysil (Alpin, langrend er under middel her), Gausdal (langrend+Alpin), Tandådalen/Sälen, Hemsedal(Telemark+langrend), Hahnenklee(Slalom)...og så er der absolut NOT-steder, som f.eks. Isaberg på langrend i en tæt svensk nåleskov uden udsigt i regnvejr og slud eller tilsvarende steder hvor tærræn og lokation er under al kritik.
Jeg skal iøvrigt afsted til Trysil om 1½ uges tid, det er 12 år siden jeg sidst har været der, men jeg glæder mig til at vende tilbage :-)
tilføjet af

anbefaling Sønder Strømfjord.

dels er der masser af sne og varme kvindfolk, men WV bilfabrikkerne har også en stor testbane til deres biler.
desuden er der moskusokser og masser af rensdyr.
desværre er der kun monopol billeter, da hjemmestyret har sat sig på al flyvning til Grønland, SAS har trukket sig forlængst, så for samme pris som en billet derop, kan du få 2 uger for 2 personer med leje af bil på Tenerifa.
flere selskaber sælger billetter, men pas på, de er alle en del af hjemmestyret, og de får derfor tilskud så de kan lokke flere turister derop.
det samme med alle sejlruterne, de er også ejet af hjemmestyret, men de tager ikke passagerer med fra Ålborg.
tilføjet af

Lyder som et godt tilbud :-)

Du er da ellers god til at sælge stedet *g*
Men ellers..har altid drømt om at stå på langrend i Grønland - afholder man stadig det der "Arktic Race" på 160km over 3 dage med deltagelse af både motionister og elite-langrendsløbere? Jeg mener både Vegard Ullvang og Jochen Behle og en af de store svenskere har deltaget i løbet....kunne være sjovt at prøve!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.