9tilføjet af

Selvtillid = 0,0..

er der nogen der har nogl forslag til hvordan man kan få mere selvtillid? Noget man kan sige til sig selv, mine veninder skriver altid en liste med positive ting ved dem selv, men jeg kan ikke finde nogle positive ting lige nu, jeg er total nede..! HJælp, nogen der kan det?
tilføjet af

Alle mennesker er

unikke på deres egen måde.
Alle mennesker indeholder smukke personlige egenskaber.
Sæt dig ned. LAd være med at starte fra toppen. Dvs, lad være med at bryde dit hoved med hvilke "store" ting du er god til. Vi kan ikke alle blive astronauter :-)
Er du en god lytter?
Har du en smittende perlende latter?
Har du et charmerende smil?
Har du en god potion humor?
Tænk på din næreste veninde/ven. Tænk på hvorfor at netop DU er hendes/hans bedste ven - fortrolige. Det er der en grund til - og grunden hedder: Dig!
Hvad elsker du mest ved dig selv? Ved dit udseende?
Vær ærlig - og når du har fundet ud af det, så fremhæv det! Vis det frem for alle andre.
Selvtillid får man ikke fra dag til dag. Men ved at starte med de "små" ting, så er du allerede et skridt nærmere.
tilføjet af

Kan det hjælpe?

Jeg er også meget fte nede. Lige pludselig går det op for mig at jeg sidder og sumper længere og længere ned i et stort sort hade-hul. Når det sker så prøver jeg at mande mig op. Jeg læser en bog, eller går i hvert fald i gang med noget andet end det jeg er i gang med. Ringer til en ven (som der ikke er for mange af) uden nødvendigvis at tale om det.
Som mere præcise ting kan jeg anbefale skrive-terapi. Der er skrevet gode bøger om det og det er ikke nødvendigvis at skrive som dine veninder. Skriv om det, der bare foregår i dit hoved. Alle dine tanker og hvorfor du synes du er så lidt værd. Og her kommer det, som du vil mene ikke virker og som også er lidt skørt. Tag papirerne, for det er vigitgt du skriver i hånden uden at viske. Bare skriv og skriv uden at tænke. Men tag dem og lav dig en kasse kun til de papirer. Læg dem ned i og åbn først igen når der skal flere i. Det er din kasse, hvor alle dine dårlige tanker ligger i. Så er de ude af kroppen og du kan fokusere på andre ting og genopbygge de gode tanker i dit hoved.
Det vil jeg beskrive som første trin. Men du skal naturligvis også bearbejde de dårlige ting. Det kan du gøre selv, eller i samarbejde med andre. Evt. professionelle. Der nægter jeg at give råd uden at kende mere til din situation.
Men prøv at lægge det dårlige bag dig og lav mere spændende ting i stedet.
Har det hjulpet? Det er det jeg bruger til at hjælpe mig lige nu. Jeg er 24, pige og ikke i den mest heldige situation i mit liv heller.
Hav det dejligt
tilføjet af

hey

hvad hedder du og hvor gammel er du
tilføjet af

Hej..

Jeg hedder Tanja og er 15..
tilføjet af

måske dette kan være en hjælp

Jeg har stået i samme situation som dig. Her er et godt råd, som hjalp mig. Måske det også kan hjælpe dig.
Stil dig foran et spejl. Giv så dig selv nogle positive bekræftelser så som: "Jeg er god nok, jeg holder af mig selv, som den jeg er, jeg har mod på livet osv osv (find selv på flere). Du skal sige det til dig selv, også selvom du ikke tror på det. Gør det hver dag og helst så ofte som muligt.
Du vil opleve, at en dag, du står og siger disse ting til dig selv, så tror du faktisk også selv på det, og på et tidspunkt, så har du slet ikke brug for at lave "øvelsen" mere - så er det blevet godt forankret i dig.
Jeg bruger stadig disse "positive bekræftelser", når jeg har haft en dårlig dag. Det er ikke altid, jeg får det bedre lige med det samme, men hvis man bliver ved, så ved jeg af erfaring, at det hjælper.
Jeg håber, du kan bruge det til noget.
Charlotte
tilføjet af

ømmm....!!!

-Når du har det på den måde er det måske bedre at starte med at skrive de ting du er nede over ved dig selv---og lave en omvendt liste!!!Der så sikkert er positiv:-Dså har du nogle bekræftelser(Bare sig dem tit og ofte,når du har allermest brug for det eller bare står og hænger med hovedet foran spejlet!!!så skulle de så gerne begynde at blive sande.........
tilføjet af

Du kunne jo

tage ud og tæve nogle indvandre engang immellem, altid godt at tæve lidt på det pak. Du vil helt SIKKERT ramme nogle tyve-pak og muslim-pak.
tilføjet af

Hva ska man med selvtillid

Som jeg forstår selvtillid, er det både hvordan man ser sig selv og hvordam andre ser en.
Den første er den eneste der egentlig betyder noget da det er her man bliver deprimeret.
Jeg falder selv ned i det her skide hul fra tid til anden, hvor jeg bliver depri over ikke at du´ til noget...derefter bliver jeg så depri over at være depri, komisk og tragisk. Herefter kommer hadet til andre mennesker og det hele slutter med erkendelsen af at andre mennesker ikke er bedre end mig fordi jeg ser dem med mere selvtillid (karisma), de er ikke bedre mennesker forde de har en bedre stilling, får bedre karakterer eller er ældre end mig.
Nej vi er sku alle lige gode til at eksistere. det er vores roller i det sociale vi er forvirrede omkring, vi vil alle være populære, astronauter osv. men det gør os ikke til bedre mennesker.
Jeg har en ven der siger at det ville klæde mig med lidt mere selvtillid, men det er som han ser mig.
Folk der er i stand til at indtage rollen som den "populære astronaut" har sku også problemer, de bliver bagtalt lige så meget som os andre lidt kedelige mennesker.
Find en rolle der passer.
Og husk der er ikke noget mere kedeligt end at samtale med astronauter der kun vil tale om månelandiger(sig selv).
Knus kram & klamme håndtryk
CDG:)
tilføjet af

Team A

Du er sikker et meget humoristik menneske, men di indlæg emmer af had, der jo ikke i sig selv løser nogle problemer. Du bør gøre det mere klart for os der læser det og du er "herlig" eller bare nomalt miljøskadet.
Mennesker der generaliserer siger mig ikke en skid.
Knus kys og klamme håndtryk
Cash Daddy G
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.