20tilføjet af

Flueplage

Jeg bor i en lejlighed og er plaget af bittesmå fluer ude i badeværelset.
Jeg har prøvet at hælde afløbsrens ned i afløbet og insektgift og så er de forsvundet et par dage, måske en uge, men så kommer de igen og igen.
Hvad kan jeg gøre for at komme dem helt til livs, for mener at afløbsrens burde slå alt nede i afløbet ihjel, men de kommer igen.
Nogen forslag?
tilføjet af

Andet sted

de kommer et andet sted fra...det lyder som bananfluer, og når de ikke summer rundt om frugten, så søger de til de steder hvor der er fugtigt....Jeg har det samme her.
Prøv at købe et insektgift der hedder Radar...
Pak dine madvarer, frugt og alt hvad der står fremme på ind, og giv hele lejligheden en tur, og forlad så huset i nogle timer
tilføjet af

Badeværelsesmyg

Det er sandsynligvis badeværelsesmyg (bare rolig, de stikker ikke). De lever i det "snask" der samler sig i vandlåsen på dit afløb. Hvis du har mulighed for det så er den bedste løsning at skille det fra hinanden og rense snasket væk.
Du kan så forebygge fremtidige angreb ved at skolde dine afløb løbende (en gang om måneden eller sådan).
Hvis du ikke kan skille rørene fra hinanden (f.eks. hvis de er loddet sammen) så må du have en børste igennem - en børste beregnet til at rense flasker med burde kunne klare jobbet.
tilføjet af

Ikke bananfluer

Det er små sorte fluer og de er kun på badeværelset, ikke andre steder. Og især under håndvasken ved afløbet.
Jeg chekker lige det der radar, har noget insektgift nu fra matas.
Jeg har hældt kogende vand ned gennem afløbet og indtil videre har jeg kun set en enkelt flue, men hvor længe mon det holder.
Men tak for svarene.....
tilføjet af

RE:Badeværelsesmyg

Jeg kan ikke komme ind til vandlåsen, meget smalt hul når man stikker hånden ned, men vil da prøve med en rensebørste som du skriver.
Jeg har lige prøvet med med en kedel kogende vand nu og hælde ned gennem håndvasken, ned i afløbet. Det ligner altså bare små sorte fluer, men måske er det det samme som dem du kalder badeværelsesmyg?
Jeg vil prøve med en ordentlig afrensning med en børste, mere kogende vand og noget afløbsrens, så håber jeg at det holder dem væk.
Tak for de gode svar
tilføjet af

Hvis du lige har fået nye rør, så er de af plastik

du ødelægger plastikrør med afløbsrens. Det kan kun bruges til gamle jernrør. Smid det ud.
tilføjet af

Rør er af metal

De nye rør er af metal, ikke plastik.
tilføjet af

Re: re:

Du skal også prøve at komme ind og rense igennem "overløbshullet" - du ved det lille hul i vasken der sikrer at vandet ikke løber ud på gulvet....derinde kan der også sidde noget snask.
Og ja de ligner også bare små sorte fluer - de er vel ikke meget mere end en mm. eller to, så medmindre du kigger på dem med en lup så er de lidt svære at artsbestemme. Men sålænge de lever hvor de gør og sålænge du kan slå dem ned i en periode med afløbsrens, så behøver du næsten ikke se på dem for at kunne gætte hvad de er 🙂
Held og lykke med myggeplagen 😉
tilføjet af

Undren

Hvorfor ødelægger afløbsrens så ikke de plasticflasker man køber det i?
tilføjet af

Ok tak

Jeg må ud og finde sådan en rensebørste, må vel findes i ethvert supermarked. Tror det meget vel kunne være problemet at der er noget ved vandlåsen som du skriver, eller inde i overløbshullet, så det har været en stor hjælp, mange tak.
tilføjet af

jeg vil også være med

Fluedræberen giver de rigtige råd. Afløbsrens fjerner dem ikke. 🙂
tilføjet af

Forskelligt typer

Fordi plastik bliver lavet til det formål de bruges til. Og ingen regner åbentbart med at folk hælder afløbsrens i afløb. Så plastiket er ikke lavet til at holde på skrappe kemikalier.
Lige som du ikke kan hælde varmt vand i en sodavandsflaske men som regel godt kan i plastikkopper som forventes at kunne holde til det.
tilføjet af

Det er vist en skrøne

Jeg er ret sikker på at man bruger PVC til de flasker man køber afløbsrens og såvel til afløbsrør.
Så det lyder ærligt talt som en skrøne 😉
tilføjet af

Så knus skrønen :)

De rør man som regel bruger kan købes. Så hiv fat i flaske afløbsrens og lig et stump rør i en glasskål og hæld afløbsrens på.
Så skal det nok vise sig om det er en myte eller ej. Men det skal nok stå et stykke tid. men stil det et sted uden for børn og dyrs rækkevide og godt ventileret.
Det er vist den bedste måde at finde ud af det på.
plastik er mange ting, og en masse i verdenshavene også.
http://ing.dk/artikel/86320-stillehavet-gemmer-plasticsuppe-paa-stoerrelse-med-afrika
😖
tilføjet af

du ødelægger

ikke en skid, brug du bare afløbsrens
tilføjet af

Dobbelt arbejde

Hvorfor skulle jeg spilde min tid på at tilbagevise en skrøne, der ikke er nogen grund til at tro på?
På flaskerne med afløbsrens står der at de er til alle slags afløb. Det ville de næppe skrive hvis produktet ødelagde det mest brugte materiale til at lave afløb af.
Derudover så har jeg aldrig hørt om nogen der har oplevet at deres plasticafløb er blevet ætset af afløbsrensen.
Nu ved jeg godt at du sikkert både har en onkel, en fætter og engang har snakket med en nabo der alle har oplevet det. Men undskyld mig hvis jeg alligevel ikke køber den med at man ikke må bruge afløbsrens i plasticafløb 😉
tilføjet af

Næ har aldrig oplevet det

Jeg boede på tidspunkt i et boligselskab hvor man ikke måtte hælde afløbsrens i afløbet. Fordi det var af plastik.
Det var så ikke et problem. For var det ikke vandlåsen det var galt med, når jeg havde renset den. Så fik jeg fat i vicværten, der sørgde for at der var hul igennem de rigtige steder. 😉
Afløbsrens har aldrig været brugt og betalt af mig. Og jeg derfor ikke har haft brug for at teste den påstand, og diverse onkler m.v. Tja det er ikke noget de taler med mig om.LOL Det er livet for kort til for mit vedkommende.[f]
tilføjet af

Jamen så er det jo afklaret!

Alt brug af afløbsrens i forbindelse med plastikafløb må ophøre med det samme! På trods af producenterne hævder det modsatte og du aldrig har hørt om nogen der rent faktisk har haft problemer med at hælde afløbsrens i plastikafløb, så taler husordenen fra dit tidligere boligselskab jo sit eget tydelige sprog! 😉
tilføjet af

Ang bo til leje

Var der en klokkeklar regel om at var det ikke vandlåsen man selv kunne rense, der var problemet Så blev viceværten indblandet.
For de har jo nok haft deres hyr med "dygtige" kloge åger, som sagtens kunne håndtere sådan en satans prop. Og med regninger der sikkert var højere end de behøves at have været.
Og når så disse kloge åger har hældt kemikalier i afløbet og det stadig ikke er hul på. Så er det de folk der skal ordne afløbet der står med den klamme lort i form af kemikalier som de ikke havde brug og sagtens kunne undvære.
Kemikalier har en dårlig indflydelse på huden.
Så om ikke andet ville jeg foretrække, som håndværker at en eller anden kloge åge holdt sine gode ideer for sig selv. Og dermed deres kemikalier.

og kemikalier er ikke ligefrem fremmende på vores alles sammens grundvand og hvad ved jeg...🙂
Så mon ikke der er andre grunde end afløbet ikke kan klare det at boligselskabet ikke ville have det i deres afløb???
Jeg har tilgengæld set i en vens eget hus, hvordan det lort på mystisk vis kan stå op af afløbet. Ingen fik det i ansigtet. Men det var sq da kun fordi de skule se om vandet nu også løb igennem bruserslangen da der ikke skete noget.
Så jeg tilkalder hellere en håndværker end ødelægger fliser og risikere det som jeg lige beskrev.
Men jeg er også en kvinde jeg gider ikke at lortet ikke virker og gider ikke selv rode med det. Og dermed risikere at ødelægge mere end det gavner. Så betaler jeg mig hellere fra det og får det i orden i første omgang.
En evne nogle mænner godt kunne lære lidt.
LOL
Så ja husorden taler sit eget tydelige sprog. Intet afløbsrens i afløb...
Fortsat god julemåned😃😃😃😃
tilføjet af

Flueplage

Har haft samme problem, og det er (hvor mærkeligt det end lyder) sommerfuglemyg du har.
"Sommerfuglemyg (Psychodidae) kaldes også for badeværelsesfluer, fordi det ofte er her, hvor man lægger mærke til, at de flagrer rundt.. .. . Sommerfuglemyggene er i øvrigt ikke særligt gode flyvere og bevæger sig i en blød, hoppende flugt eller vandrer simpelthen omkring."
Læs følgende link (marker og kopier link i nyt faneblad):
En god beskrivelse og vejledning til bekæmpelsesmuligheder:
http://www.dpil.dk/dpil2005/HTML/sommerfuglemyg.htm
Nærbillede af sommerfuglemyggen (også kaldet ”kloakflue”, ”badeværerelsesflue”):
http://www.rentokil.dk/skadesdyrsguider/insekter-og-edderkopper/fluer/sommerfuglemyg/index.html
tilføjet af

Flueplage

Er det leje i en ghetto? Der bor mange psykisk syge mennesker sådan et sted. De kan ikke holde rent med videre. Så det er nok dine naboer, der lever i en svinesti.
Kærlig hilsen Albert Johansen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.