11tilføjet af

Sandheden og Irak-krigen

Det ligner ikke noget, at ham der den fallerede FET-agnet Frank Grevil kommer og lækker sandheder til pressen.
Fordi:
1) Hvis sandheden var kommet frem før krigen, så var den aldrig blevet til noget. – Eller Danmarks deltagelse var i hvert fald ikke blevet til noget.
2) Og det vil bare forplumre debatten, hvis sandheden kommer frem nu.
Så han skulle tage at passe lidt på ham Frank Grevil. Han har vist rigeligt med lig i lasten, og han virker ikke specialet sympatisk. Så han kunne hurtigt blive syndebuk for Anders Fjogs lille krig.
Hvad tænker han dog på?
Make war, not truth!
tilføjet af

han er mere sympatisk end........

din grimme mule.
tilføjet af

Unge mand...

Det må undre enhver med fornufts forstand, at USA overhovedet kan finde på at bombe Irak.
For det første var det Osama Bin Laden fra Afghanistan, der smadrede DollarCity /WTC - og ikke Irak med lommeprokurator Hussain i erindring.
Men for vi ikke skal glemme så godt som USA, må netop samme land jo erindre, at netop disse leverede omtalte våben for godt tretten år siden - i krigen / stabiliseringen af IRAN.
SÅ - fandeme ved USA at Hussai / IRAK har våben, de har jo selv leveret dem !!!!!!!!!!.
Go on - FedtMule
tilføjet af

Ja...

De har jo ikke alene leveret våben, de har også trænet terrorristerne op. De har tydeligvis en interesse i at holde gang i krigen. De gør man ved at skabe fjendebilleder. Og vedligeholde dem. Dvs. man træner dem først op, så de bliver rigtig dygtige til at være grusomme og modbydelige, derefter udstiller man dem for krigens frivillige ofre, hvor farlige og skræmmende de er. Så går det hele i selvsving, for nu har man sat skub i den virkelige fjende FRYGTEN!
Jeg betragter virkelig danskerne, blandt disse frivillige ofrer for denne krig. Det kører sgu da fint med dagligt at overbevise hinanden, om hvor slemme "de" er. Fjenderne. Dem vi har lært er fjenderne.

Jeg opfatter også at det er "make war not truth"!
Hvad er så the truth? Hvem kan være interesserede i krigsproduktion?
Våbenproducenter samt DE DER FÅR ET VARIGT UDBYTTE af genopbygningen bagefter.
Hvem er det? Hvor bor de henne?
Hvis jeg tager fejl, så er du/I meget velkommen til med indsigt at gøre mig klogere.
tilføjet af

Og det kan være

at det indlæg hænger på en forkert snor...men jeg kan ikke flytte det. Håber det er ok jeg kom til at hænge det op her...:o)
tilføjet af

En lille kendsgerning

Saddam Hussein HAR haft ikke konventionelle våben, og det af den rigtig grimme slags. At han har brugt dem er der heller ingen tvivl om.
Jeg er så "heldig" at jeg får år tilbage lærte om kemiske og bakteriologiske våben. Ved du hvad de gør ved folk ?. De er FAN'ME uhyggelige du. OK.... De har ingen fundet, ikke af nyere dato ihvertfald, men det er heller ikke endelig bevist at de ikke findes. Saddam havde oceaner af tid til at skjule dem.
tilføjet af

Min mening er...

Det er et spil om magt. Alle der deltager, får pletter på tøjet! Min påstand er, at folk som Saddam og Osama er USA's hånddukker. De er lige så magt- og pengegriske som USA, og de accepterer spillets regler. For år tilbage var der nogle andre navne og ansigter på, og om nogle år vil det igen være nogle nye der deltager, men spillet er det samme. Uanset hvem du er, når du har bomber i hånden, acceptere du spillets regler.
Tilsyneladende er det ikke så interessant, om de våben som man ledte efter, var der eller ej. Man kan sagtens føre krig på den baggrund alligevel, så derfor må der være et andet og vigigtere argument, som retfærdiggør krigsførelsen. (For den ER jo i virkeligheden ikke slut endnu vel?)
Elementerne i krigen er nogle andre end bomber og soldater. Det er "bare" dem der udfører det beskidte job og deres "værktøj". Krigen foregår bagved. Forhandlinger, aftaler, sanktionsmuligheder er midlerne og målet er magt og penge.
For at få adgang til at benytte disse kraftfulde midler, skal man i et demokrati have tilladelsen via folkets støtte. Og det er relativ nemt. Man kører den her kampagne for at skabe fjendebilleder, eller som i dag, hvor man bare kan nøjes med at blæse lidt til gløderne. For billederne er der jo i forvejen. Det har de været i mange, mange år. Og når kampagnen så er lykkedes, føler folk sig skræmte og bange, og frygter fjenden. Så kan man regne med folkets stemmer, og på den måde få adgang til at benytte de midler i krigen for magt. Det handler om at opretholde magtbalancen.
(Sjovt nok ser vi i Danmark også kun de fjender, som USA peger på. Vi ser ikke USA som fjender, selvom mange peger på det er sådan. Hvis man er upartisk eller neutral, bør man jo se sagen fra mere end en side.)

Man kan jo prøve at se på hvor mange mord, der begås i USA hvert år i forhold til andre lande. Det er skræmmende. Forekommer temmelig paranoidt, og kan ikke undgå at afspejles i magtens top.
For mange år siden "afprøvede" man sennepsgasbomber på nogle kurdere (såvidt jeg hsuker var det irakerne der smed dem, men gassen var produceret og købt i USA)...FUCK...selv ikke mine værste mareridt kan af sig selv fremkalde sådanne billeder!!!!!
Hele USA's indblanding i sydamerika var forfærdelig.
For endnu flere år tilbage, så vi vietnamesiske børn brænde op i napalmbomber som en hilsen fra USA. (Og fandme skudt for åben skærm)
Og før jeg blev født havde man kastet to atombomber over Japan...de var også med hilsen fra USA.
Fjenden er dem der truer os, frygten er det vi kæmper i mod. Og det er frygten der får os til at tage de midler i brug i retfærdighedens navn.
tilføjet af

Det er for nemt....

... at køre den sædvanlige frase med at USA er den evindelige store skurk. Nej.. De er HELLER ikke for fine i kanten, men når de gang på gang skal rode kastanjerne ud af ilden for os, så er de gode nok.
Så du optagelserne af en smilende Saddam Hussein, storsmilende sidde og håndplukke politikere der var imod ham, for så at få dem ført ud og skudt ?, for så senere at "komme til" at tabe en sennepsbombe i hovedet på en flok kurdere ?.
I USA hersker der da trods alt demokratiske love og regler.
tilføjet af

Ja, det har du ret i

men jeg siger heller ikke, at det er USA, der er skurken...det er lige så ensidigt at påstå. Jeg siger at fjenden er dem, der truer os, og vi kæmper mod frygten.
Jeg hylder også demokratiet, og mener at det er den vej vi må gå. Det er et princip man tilsyneladende også har i USA, selvom det forekommer mig temmelig udemokratisk at Al Gore havde stemmeflertal, men det var Bush, der blev præsident. Men det er deres form for demokrati...det kan vi jo ikke sætte ind med militær for at lave om.
Med al respekt, ved jeg ikke hvilke kastanjer det er USA har raget ud for os...men det er heller ikke vigtigt. For det faktum har vi har dem som allierede viser jo netop, at vi er med i spillet, men som lommeuld for USA. Vi er vores egne fjender...og det mener jeg! Vi taler virkelig meget om hvor forfærdelige fjenderne er, og dem der begår grusomheder er forfærdelige...det kan der overhovedet ikke være noget tvivl om. Det er bare ikke krig, mere krig og endnu mere krig, der løser noget!
Det Sadam foretog sig var særdeles modbydeligt, undertrykkelsen i Tibet, arpartheid og raceuroligheder i Sydafrika, den baskiske oprørsbevægelse er fuldstændig splittergal, alt det der foregik under borgerkrigen i Irland, hele stammer der bliver sablet ned med macheter i Somalia er fucking skræmmende! Alle disse informationer blæser ind på lystavlen foran os i en rasende fart. Vi kan ikke sortere og vælge ud. Men de der styrer nyhedsmedierne vælger ud for os. De vælger at vise os USA's fjender...tager jeg fejl? Hvem styrer nyhedsmedierne? Hvem styrer de fjendebilleder vi skal have? Det er dem, der gør det, der puster liv i gløderne. Sætter liv i frygten.
Der sker modbydeligheder over hele verden, hele tiden ikke? Hvordan komme man det til livs?
Ikke ved at pege på den ene eller den anden som fjende....jeg siger bare, at det er sådan vi gør, og at det er ganske mærkværdigt at de fjender vi ser, er de samme som USA ser. At støtte dem ændrer ikke noget. Det vedligeholder det.
Og det har du ret i...det er nemt at sige, jeg kan sidde her bag min skærm og sige og mene en helvedes masse, og når jeg ikke gider mere, så kan jeg bare slukke. En pseudovirkelighed, der ikke kræver mit virkelige engagement, men at GØRE noget, at handle ude i virkeligheden....hvad ville det kræve?
Jeg støtter Amnesty International og SOS-børnebyer. De to organisationer går hånd i hånd ihvertfald indenfor et væsentlig område, og det er at afvæbne børnesoldater og trække dem fra krigen ind i livet, give dem en værdig opvækst med samme muligheder som andre børn.
Jeg støtter folkekirkens nødhjælp og køber både økologiske og Max Havellar varer. "Man gør hvad man kan, i sit lille liv", men en VIRKELIG indsats ville måske kræve noget helt andet. Man skulle risikere noget! Og er der nogen af os, der mon er parat til det? Naaaa, man feder sig og køber aflad ved at støtte de der organisationer. Det er ikke forkert, det er bare ikke nok.
Du har ret, det er for nemt.
tilføjet af

Hvis alle gjorde...

... en smule for at sætte sig ind i tingene, danne sig en saglig mening, og brugte deres demokratiske rettigheder, ville vi komme et langt stykke hen ad vejen.
Med hensyn til "kastanierne" kan man jo i flæng nævne 2. verdenskrig, kampen mod komunisme (Hvis man altså ikke selv er kommunist, Jugoslavien m.m, incl. diverse fejlslagne forsøg.
Amnesty tager jeg hatten af for, og er også den organisation jeg har valgt at støtte.
tilføjet af

Skal vi bare se på at et land og et folk

bliver tyraniseret af en phykopat ???som Sadam
tilføjet af

Japanerne var også syndsyge dengang

så det var der alt muligt grund til
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.