11tilføjet af

En god hvidvin til at nyde?

Jeg dater en pige, og eftersom jeg spørg efter en anbefalding til en god hvidvin, som vi kan nyde sammen, skal det ikke fremstå som jeg vil drikke trunten under bordet, hvilket så kunne henlede til "andre ting"...
Jeg er dog 22, og min indsigt i vine er ret begrænset, eller nærmere ikke eksisterende. Er der noget let tilgængeligt hvidvin, som kan anbefaldes? Det er kun tiltænkt til at nyde, og skal derfor ikke nødvendigvis kunne sammensættes med mad.
tilføjet af

mums

Prøv denne druesort. Den har været beskrevet i adskellige rejseprogrammer og vinsmagninger.
http://vinoteket-gentofte.dk/zinfandel.html
http://www.winery.dk/druer/zinfandel.html
Men ellers kommer du langt med tyske hvidvine som Riesling. Eller f.eks. Sylvaner fra Netto som er en udmærket og prisbillig hvidvin. Køb en halvtør eller tør hvidvin over 40 kr. så er kvaliteten som regel iorden - ellers spørg i vinafdelingen og husk at man kun kan lære ved at spørge, så ingen spørgsmål er for dumme 🙂
tilføjet af

Se efter

Chardonnay eller chablis.
vh.
Hr. Ringetone
tilføjet af

Pas på tyske

De tyske vine smager som kattepis med puddersukker i - det er de færreste der kan lide dem med mindre man er meget perverteret og desuden bliver man meget let inkontinent af at drikke riesling da det rimer på Quisling.
vh.
Hr. Ringetone
tilføjet af

sikke noget sludder

Tyskland er et af de mest anerkendte lande til fremstilling af hvidvin!!!
tilføjet af

Riesling

tilføjet af

Vås

Enhver ved da det er Frankrig og Italien hvis vi ser på Europa. Hvorfor siger du sådan noget sludder? Det er kun gamle damer med hornbriller fra sygekassen der drikker den slags fordi det er det eneste de har råd til for pensionen. Dessertvine og Lübecker marcipan og Mannichen Pis = Deutchland über alles.

vh.
Hr. Ringetone
tilføjet af

Prøv Frascati

Italiensk, tør uden at være sur som de franske tørre vine har tendens til at være.
Du skal blot ikke købe Coops billige "Frascati Superior", den er for ringe i forhold til andre typer på markedet, selv den fra Aldi er god.
I det hele taget går man næsten aldrig fejl af hvidvin til aperitif eller bare en tår over tørsten, som man siger......hellere en halvdårlig hvidvin fremfor en halvdårlig rødvin.
tilføjet af

Hvis hun er en ung pige

Kan hun formentlig stadig bedst lide de lidt søde typer vin, og da kan du med held servere en kold Libfraumilch.
Det er vist dér de fleste starter. Vores vinsmag forandre sig med årene,men jeg kender ingen, der er startet ud med de tørre og har kunnet lide det.
tilføjet af

Chardonnay

er en rigtig god drue og den smager pragtfuld, serveres ikke for kold, sæt den i køleskab og tag den ud ½ time før servering, jo koldere jo mere tør (sur)
Poul Masson, en californisk vin, både rød og hvid er en oplevelse, australske vine er heller ikke at kimse ad, de smager virkelig godt, men køb ikke vin lavet på cabernet sauvignon, den drue giver en ret kraftig vin, som de fleste begyndere ud i vin ikke bryder sig om, hvidvin på den drue benævnes normalt sauvignon blanc.
Skål
tilføjet af

Jeg elsker hvidvine,

som er lavet på Chardonnay druer, og Netto er mange gode vine til rimelige priser.
Super Best har også nogle vine, og i denne uge kører de tilbud på chilenske Cono Sur Tocornal rød og hvidvine som er super gode vine. Har prøvet både rød og hvidvinen og du kan købe 6 flasker for 169,00. Så jeg vil anbefale at købe Chardonnay hvidvine.
Santa Christina, Santa Rita 120 og Da Luca hvidvine er også gode. Så jeg håber du får købt en god vin i begge kan lide.
tilføjet af

Vås

Tyskland laver noget af de bedste hvidvin i verden. Det er kun sådan nogle fjolser som dig der ikke har smagt det. Riesling er fantastisk, feks. Rheingau Riesling, Macrobrun noget af de bedste jeg har smagt . Koster også 700 dkr(pga. danske afgifter) men fantastisk. Og jeg kan blive ved .
Det er klart at du ikke har forstand på Tysk vin
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.