9tilføjet af

Er kommen giftig eller bare blevet dyrt?

Jeg har lige købt en "fynsk rygeost" fra Lögimose (er de svenskere?) og kan til min store overraskelse og ikke mindst ærgelse konstatere at der INGEN KOMMEN ER PÅ TOPPEN. Nu har jeg det heldigvis i skabet, så skuffelsen rækker ikke til at ødelægge min formiddagskaffe, men alligevel... hvad pokker er meningen?
tilføjet af

Ja-da

Du har da rejst dit spørgsmål i det helt rigtige forum!
tilføjet af

Hvor er det kommen fra?

Punkt 1.
Løgismose er efter alt at dømme dansk:
http://www.loegismose.dk/delikatesser/
Hvis der står på rygeosten at den er fynsk så må du regne med det passer.
Du har helt ret i at kommen er en mangelvare i ost, men det tror jeg skyldes at fabrikanterne går efter det der sælger mest.
Der er rigtig mange der ikke kan lide kommen og derfor produceres f.eks rygeost kun med et meget lille drys kommen eller helt uden.
Jeg synes hellerikke at selve røgningen er noget at råbe hurra for.
De rygeoste jeg kan se har vist kun været lukket inde i et rum sammen med en Prince light ryger.
Derudeover så synes jeg at 65 kr for en rund rygeost på 6-800 gram er halvdyrt.
Jeg kan godt lide den ost der hedder Gamle Ole, men den er blevet stort set umulig at skaffe med kommen, og jeg fik at vide af en forhandler at jeg var en af de få der købte den type, så der bliver sikkert ikke lavet mange oste af den slags.
Kommen er en gammel lægeurt som er blevet brugt til alt fra lus over dårlig ånde til hæmorider, og betegnes visse steder som let giftig.
Den betegnelse gælder vist alt hvis man tager det bogstaveligt.
http://www.urtegartneriet.dk/Krydd.htm
tilføjet af

Jamen hvad f,,,,

Det får da et par ting til at klare op. De er jo slet ikke producenter med grossister. Der kan man bare se.
Det var drysset af kommen på min rygeost - eller mangel på rettere sagt - jeg besværede mig over.
Kommen i skæreost sætter jeg også meget pris på, men jeg kan godt spise Gamle Ole uden. Det kniber lidt med rygeosten og jeg synes røgsmagen på den her er lidt anderledes... hmmm. Også selvom jeg drysser med kommen.
tilføjet af

Drys

Ostene ligger på et bånd der bare lige bliver drysset på med løs hånd, og halvdelen ryger vel af.
Selv foretrækker jeg den friske cremede rygeost med rødløg
"Bedstemors fedt med løg" er forsynet med to små strimler, og så skulle jeg prøve med fedtegrever.....der var aldrig en eneste stump i [:*(]
tilføjet af

Dyrt

"Derudeover så synes jeg at 65 kr for en rund rygeost på 6-800 gram er halvdyrt"
Sammenligner Du kiloprisen med andre oste er der jo ikke den store forskel.
Men ost ER dyrt, altimens vi får tudet ørerne fulde om at det hører til de sunde madvarer som et must.
tilføjet af

Forarbejdning koster

En rigtig ost lavet efter den oprindelige(eller så tæt man kan komme) koster vel mere end det som er smækket sammen af valle og tilsat smagsstoffer.
Du ved som topping til at komme på en pizza. Det har ikke noget med ost at gøre. Men de gør hvad som helst for at pakken skal ligne den dyre.
Så får man en "billig" ost. Et valle produkt.😉
Pris og kvalitet hænger ofte sammen. Men pris har en grim overvægt. Defor sælger en salami/tre stjernet, bedere end en "rigtig" spegepølse.😉😉😉

[:|]
tilføjet af

Jeg vil kalde det dyrt

Måske ikke sammenlignet med skæreoste, men skæreoste har jo alle lagret i minimum tre måneder, og det koster selvfølgelig.
Den lagring har rygeost ikke, og efter de udsendelser jeg har set hvor man fremstillede rygeost så går det jo forholdsvist hurtigt.
Rygningen kan heller ikke koste alverden, da det højest er 5-10 sekunders rød hver ost får.
tilføjet af

nej

Hvad menes?
tilføjet af

Rygeost til en god pris

SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.