14tilføjet af

Ryd op blandt de sorte nassere !!

Snyd og svindel er efterhånden blevet en daglig begivenhed i mediernes omtale. Der snydes med ulovlig billig arvejdskraft udefra og sort arbejde er voldsomt udbredt blandt håndværkere og andre i bolig/byggeri branchen. Masser af mennesker oplever en passivitet fra lovgivningens side overfor disse samfunds nedbrydelige aktiviteter. Det danske samfund er opbygget på tillidsaftaler mellem arbejdsgivere og lønmodtagere med lovgivningen som rettesnor, hvilket vi kan være stolte af. Disse er dog meget kraftigt truet af en udbredt ligegyldighed fra aktiviteter som ulovligt sort arbejde og ulovlig billig arbejdskraft. Det er mit forslag at der strammes gevaldigt op på disse områder på følgende vis, eventuelt i en prøveperiode på 3 år :
1.
Ulovligt sort arbejde bør straffes på ligefod med svindel i juridisk forstand. Den der anmelder sort arbejde bør få en findeløn ( på ligefod som at finde en pengepung dvs 10 % af anslået værdi). Den der udfører og dømmes for sort arbejde bør udover straffen komme i et såkaldt register som offentligt annonceres på internettet. Formålet er at få et samfund hvor alle bidrager til den samme kasse dvs at vaske de sorte penge hvide.
2.
Ulovlig anvendelse af arbejdskraft bør straffes hårdere. Den der anmelder ulovlig brug af arbejdskraft bør få en findeløn ( på ligefod som at finde en pengepung dvs 10 % af anslået værdi). Den der udfører og dømmes for ulovlig brug af arbejdskraft bør udover straffen komme i et såkaldt register som offentligt annonceres på internettet. Formålet er at få et samfund hvor alle lever op til landets lovgivning.
tilføjet af

Sikke da noget vrøvl

Med det ulidelige skattetryk, der er i dette her land er det da en ret - ja jeg vil næsten sige en pligt - for menigmand at prøve at omgå bestemmelserne og få lavet tingene billigere end hvis det skal laves "hvidt".
Husk hvad Mogens Glistrup engang sagde: Skattesnydere kan sammenlignes med frihedskæmperne under krigen. De laver et farligt arbejde - men et samfundsnyttigt arbejde.
Længe leve Jylland, hvor moms, fakturaer og andre fordyrende foranstaltninger kun sjældent ses.
tilføjet af

Godt forslag!

Jeg er helt enig med dig. det burde have nogle alvorlige økonomiske konsekvenser at hyre sort arbejdskraft samt arbejde sort. Vi vil jo alle have ordetlige hospitaler, skoler m.v. At beskæftige sig med sort arbejde på den ene eller anden måde er, at tage afstand fra det solidariske, som vort samfund er opbygget på.
tilføjet af

Og jo flere der medvirker til nedbrydnngen

af det solidariske samfund, jo bedre. Så kan vi komme nærmere minimalstaten, hvor den omsiggribende tryghedsnarkomani ikke levnes store chancer.
Fordi en flok elendige socialkrabater har fået gennemtvunget en velfærdsstat er der jo ingen naturlov, der påbyder os at beholde den, vel?
tilføjet af

Der er bare det

At hvis ikke der var så meget sort arbejde ville skattetrykket højst sandsynligt heller ikke være så højt
tilføjet af

Stikkersamfund

Stalin og Casucesco ville have elsket dig.
tilføjet af

Jo da

Så skulle de tåbelige politikere da nok finde noget andet at spile vores penge på.
tilføjet af

Fed fortjeneste

Danmark er det dejligste land lige nu. Jeg arbejder i min hcerdag som håndværker med normal løn ca kr. 35000 ,-. I weekenden og sen aften arbejder jeg tit til kr. 350-400 k i timen sort. Lige ned i foret. Jeg har kun latter til overs for dem som betaler skat af sine penge. Jeg har lige købt 2 ejeligligheder for mine sorte opsparede penge og har planer om at at købe en byggegrund også. Det er fedt at se kontoen vokse og bare snyde samfundet.
tilføjet af

sort arbejde holder Danmark igang

Hvor er det godt at der findes sort arbejde,det holder hjulene igang.Det gør at almindelige mennesker også har råd til at få noget lavet.
Fred være med den sorte arbejdskraft - de gør en stor indsats for fædrelandet.
tilføjet af

korrekt Lars

det er da kun tåber som betaler skat.
Jeg betaler heller ikke skat.
tilføjet af

Udenlandsk

arbejds kraft er billigere end sort Dansk arbejds kraft, og så er det lovligt.
tilføjet af

tror du selv på det

tror du virklig at samfundet ku leve af sort arbejde..?
tilføjet af

Ja da - til hver en tid

Jo mindre staten ved noget om, jo bedre
tilføjet af

det gå got

jej ik fra danmark - jeg arbejt men ik betal skat. Jeg syns det dajli - jej syns danskman dum han betale skat. Jej arbejt bykkeri o tjen mange sort pænge - det dejli. Jej si - lenge leve slap
lov i danmark.
tilføjet af

Puds lige brillerne!!

Nu er det jo bare sådan at de såkaldte "tilldsaftaler" mellem arbejdsmarkedets parter trækkes ned over arbejdsgiverne. De små virksomheder, som trods alt beskæftiger en ikke helt uvæsentlig andel, trækkes med og pålægges hele tiden nye administrative byrder. Ergo bliver prisniveauet skruet hysterisk i vejret i forsøget på at fastholde et positivt dækningsbidrag. Og jo - du har da ret. Hvis ingen udførte sort arbejde så det jo nok anderledes ud. Men så skal tilgangen til "tillidsaftalerne" altså erstattes af et reelt ønske om at fastfryse vores lønninger.
Jeg tvivler altså!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.