36tilføjet af

Rotter!

Jeg har 4 rotter som kæledyr, og jeg blev lidt forbavset over, at mange rent faktisk var åbne og modtagelige over det, og over for dem. Der var ikke specielt mange som syntes at jeg var komplet latterlig, og de fleste var helt vilde for at se dem, og faldt pladask for dem, når de endelig så dem.
Jeg troede faktisk at de fleste stadig havde de gamle fordomme om at de var dumme, beskidte, og onde dyr, som spredte sygdom og pest alle steder, men de er måske så småt begyndt at forsvinde? Er det egentlig ikke på tide, at de falske fordomme forsvinder?
Rotter er jo kloge, sociale, og renlige dyr, tro det eller ej. De er glade for mennesker, og er et genialt kæledyr. De bidder kun hvis man mishandler dem (som hunde og katte), hun-rotter er aktiv og legesyge, og han-rotter er nok mere dovne, men enormt kælende.
Hvad tænker i, når i hører ordet 'rotter'?
tilføjet af

fælden

rotter på loftet ?
tilføjet af

Wrrrr

De skal i fælden..de er meget klogere end dig..pas på !
tilføjet af

Beklager,- men jeg tænker ...

.... FØJ !
De er grimme og ikke særlig indbydende !
tilføjet af

det er synd..

at rotterne bliver sammenlignet med muslimerne....
--------ROTTERNE ER BETYDELIG KLOGERE--------
tilføjet af

mener du?

Mener du at jeg har 'rotter på loftet', altså skør, fordi jeg holder rotter som kæledyr?
Hvad syntes du om rotter? Tænker du også, at de er sygdomsbefængede skadedyr, som lever i kloakernes slam?
tilføjet af

dejlige kæledyr

Rotter er skønne.. har selv 9 stykker og det er de nemmeste, reneste og mest sociale kæledyr jeg har haft..
tilføjet af

de er kloge

meget kloge, taget i betragtning at de er så små fysisk, og det begrænser jo logisk nok deres hjernes størelse. Set i betragtningen af at de er så små, er de utrolig kloge! Du kan lære en rotte at komme når du kalder dens navn, du kan lære den at gå på bagben, gå på line, vælge en bestem farvet dør, frem for en anden, eller enda lære den at den kun må tisse og lave lort et bestem sted i buret. Ligesom en hund! Og en hund har enda en meget større hjerne i forhold til rotter...
tilføjet af

ok 

Det er jo så et spørgsmål om smag og behag. Jeg kan for et eksempel rigtig godt lide deres lidt spidse ansigt, deres nuttede ører, den bløde pels, og selv den nøgne hale (som faktisk har hår). Jeg ved ikke noget bedre end at vågne op og se en af mine rotter med hendes kære lille hoved ud over kanten på buret, og ser ned til mig. Det er bare så sødt!
Men det er jo som sagt, et spørgsmål om smag og behag :)
tilføjet af

nemlig!

rart at møde andre rotte-ejere :)
Har du hanner eller hunner eller begge?
Jeg har selv 4 hun rotter, 3 af dem omkring 8 måneder, og en omkring 2-3 måneder.
tilføjet af

Jamen rotter...

er jo mange ting. Da jeg var lille kaldte min morfar mig for rotteøje. Det var sødt ment og så opfattede jeg det selvfølgelig sådan. Aner ikke hvor han havde det kælenavn fra, men i mit hoved har jo aldrig været andet end søde. Jeg havde da lært om pesten og den sorte død og alt det der, men jeg så ikke små hvide kælerotter for mig, når man fortalte de historier.
Jeg har haft alle mulige slags dyr. Jeg siger og skriver ALLE mulige slags dyr! De dyr jeg har holdt mest af er slanger og de altså spiser rotter. Det var noget af en overvindelse første gang jeg skulle fodre mine slanger først med mus, senere med rotter. Så nu tænker jeg ikke kæledyr mere når man siger rotter, men foder.
Jeg er fjenden! :o)
(Jeg må bare ikke have slanger, hvor jeg bor.)
tilføjet af

Der er forskel

Hvis jeg hører ordet rotte tænker jeg umiddelbart på de store, fæle af slagsen, som man heldigvis ikke støder på i dagligdagen, for det er ligesom duer et potentielt smittebærende dyr.
Hvis man nævner rotter som kæledyr (det hedder vel kælerotte så!), så er det straks en anden sag. Jeg har aldrig haft noget imod hverken mus, rotter (eller for den sags skyld diverse krybdyr), men har kun kendt en enkelt person der ejede en rotte. Det var et vidunderligt kæledyr, og jeg kan så udmærket forstå at folk holder dem. Ville fx meget hellere holde rotter end fx ildere, de tiltaler mig ikke, for de ildere jeg har kendt bed hele tiden - men dyr er jo forskellige og nogle ildere er med garanti også dejlige kæledyr.
Holder selv kun akvariefisk, og de er ikke så kælne...
Vh
hot-lava
tilføjet af

føj-for den!...........

-sig mig lige engang ,er du klar over hvor mange tand viruser de har i over munden!?..
rotter er noget man dræber, for de er et ulækrer dyr..de knaver ,og bider i alt hvad de kommer i nærheden af...
nej,hvordan kan du have dem som kæledyr (adadadadad)!..
hvorfor ikke tage et par marsvin/hjorte?.de er osse et par renlige dyr..har nogen goe kampegenskaber.hjortene bruger foreksempelt deres gevir,for at jage sin fjende væk.marsvin er osse goe til børn,er et venligt dyr..et meget optrædne dyr-et renligt dyr.(uden:stinkgener)det har rotterne sgu´ ikke deres afføringsperler er ilde lugtene.de er osse (ennorme store: adrer)!..NEJ,jeg kan alså ikke fatte ,at du holder disse dyr som kæle dyr.men der må være fuldt hus i (de rotte fælder: man kan hente på komunerne) til ,at udryde dem med et sæt."jeg kunne godt tænke mig ,at vide om du har tænkt dig (opdrætte: flere af de klamhedder)?..
-jeg ville helere have en kat /hund som et trofast kæledyr.de er ret kloge.:)
tilføjet af

Absolut !

Jeg er mere til dyr som har mere pels ...... :o)
tilføjet af

Jeg kan ikke dy mig...

ikke seriøst, det ved jeg....men tanken...kælefisk! (kaster mig rundt af latter) Skrubskørt
tilføjet af

DYREPLAGERI!!

Måske lidt overreagerende.. :P
Jeg kan slet ikke tænke på rotter som fodder.. det er de alt for nuttede og uskyldige til at være, i mine øjne. En af mine rotter var egentlig slange fodder, men jeg kom heldigvis og redede hende (sådan, da :P)! Hun var enormt nervøs omkring mennesker i starten, men nu er hun den første til at springe over på mig og stikke hele hoved ind i munden på mig.. gad vide om hun virklig VIL være fodder? :P
tilføjet af

tak for dit indlæg :)

Hved du hvor mange bakterier der er i menneskets mund? Eller en hund, for den sags skyld. Hunde spiser jo også andre hundes afføring ;)
Du bør måske ikke læse det her, men nu skriver jeg det alligevel: En af mine rotter er helt pjattet med at kravle halvt ind i munden på mig, og så ellers bare slikke løs (det kilder helt vildt!). Det har hun gjordt i lang tid, og hverken hun eller jeg, er blevet syge af det. De andre rotter tænker mere MAD! og kan komme til at bide lidt, så det løder.. stadig ikke sket noget som helst.. Jeg frygter heller ikke at der sker noget, og hvis der gør, er det jo helt min egen skyld.
En hjort er ikke lige et kæledyr man kan hlde, når man bor på 2. sal :D
Marsvin syntes jeg er alt for kedelige. De har aldrig sagt mig noget. Bevares, de er da nogle søde små pelsklumper, men så heller ikke mere. Rotter er enormt sociale, og elsker simpelthen at sidde på skulderen og se og snuse til verden, mens man går rundt i hjemmet.
Jeg vil give dig ret i, at deres afføring ikke dufter af violer, men sådan er det altså også med andre dyr. Hunde tager vi jo helt udenfor, og katte bakker kommer altså også til at lugte langt væk, hvis man ikke skifter dem ofte (som man også gør med rotternes underlag i buret.)
Jeg kunne egentlig godt tænke mig prøve at opdrætte flere rotter, men jeg vil ikke gøre det, så længer jeg ikke er 200% sikker på, at jeg kan komme af med alle ungerne igen. Rotter parrer sig jo som kaniner, efter 4-6 uger tror jeg det er, kan de blive gravide, og ugen efter de har fået et kuld, kan de blive gravide igen. Ét kuld rotteunger kan tælle helt op til 16 små puslinger, og det er jo så både hanner og hunner. Så hvis jeg ikke ved om jeg kan komme af med eventuelt 16 rotteunger, vil jeg ikke have nogle.
Rotter er lige så kloge som hunde, og måske endda klogere en katte. Samtidig er de også lige så trofaste som en hund, men har dog kun en leve tid på 3-5 år :(
tilføjet af

Naturens orden...

Men det ved du...
Det er lidt mærkeligt, det der med de følelser. Jeg havde en gang en skide sød sort kanin, med et hængeøre og et stritøre. Tybald hed han....han blev slagtet og spist, for sådan var det bare. Det var derfor vi havde kaniner ikke for at være sentimentale...puh det var skrapt...kommer jeg mig nok aldrig helt over.
Men det er jo ikke dyrplageri at spise dyr, det er dyreplageri at have sex med dem, sådan som nogle andre skriver om i forummet. (Tror nu heller ikke for alvor du mener jeg er dyreplager. Kan godt forstå din reaktion)
Jeg lyder måske kynisk...men det er jeg ikke. For jeg kan sagtens have varme følelser for dyr. Falder mig slet ikke svært, men hvad hvis det er deres natur at skulle spise andre dyr? Så er det vel at sørge for dem på en god måde, at skaffe dem det de skal spise....
Men det er da en konflikt, der har levet i mig altid, for jeg har da også haft heste, fugle, marsvin, ørkenrotter og leguaner. De er alle vegetarer...det er meget lettere følelsesmæssigt af have med at gøre.
tilføjet af

Ikke helt galt afmarcheret!

Ja, nu skrev jeg ganske vist selv, at mine akvariefisk ikke er kælne, men der findes rent faktisk "kælefisk"!
Mine forældre har i mange år haft havebassin, og både de største guldfisk og de største koi kom alle hen og skulle håndfodres, og så skulle de lige have et "klap på ryggen"! Lyder skørt jeg ved det, men har også hørt fra folk med store akvariefisk, at disse kan have en meget stor personlighed. Har hørt om en meget stor Tiger-Oskar der hev en kat ned i akvariet, fordi katten sad og "fiskede", men fisken troede bare at det var fodringstid... lyder måske lidt søgt, men det stod engang i et akvarieblad jeg læste - måske er historien bare blevet lidt bedre med årene!
Vh
hot-lava
tilføjet af

egentlig ikke

Nej, men mere at jeg gav udtryk for den alm. gængse brede opfattelse af rotter.Og de mange udtryk om mennesker der bliver fremsat i forbindelse med rotter.
Rotter på loftet
som en rotte i en fælde
de yngler som rotter
han har en rotte bag øret
there is something rotten in denmark
rottehullet
rottehaler
rotter sig sammen
rotte for usødet
som rotten om den varme grød :::)
tilføjet af

RE: Nemlig!

Jeg har både hanner og hunner.. og et lille kuld på kun 4 uger..
tilføjet af

ok!

Holder du dem adskildt? Eller håber du på _mange_ rotter om et par måneder? :P
Sælger du dem videre, eller beholder du dem alle som kæledyr?
Jeg er vildt nysgerrig, jeg har ikke snakket med andre rotte ejere, bortset fra en ven, som har en enkel stor hanrotte, og vil gerne vide mere om andres erfaringer med rotter som kæledyr.
tilføjet af

aha

på den måde :)
Undskyld min opfatelse, men der kommer så mange fjendtlige indlæg her på Sol, og dette indlæg om rotter, er jo næsten en gave for folk til at skabe sig åndsvage :)
Der er egentlig mange 'ordsprog' om rotter, som du jo udpeger, og nogle af dem er da slet ikke så negative, som man som regl mener med dem.
Rotter på loftet, at man er skør, negativt. Tager man de bogstavligt, at der er rotter på ens loft, er det jo egentlig ret normalt. Man kan dele rotter op i to grupper (hver har et latisnk navn.. læste det et eller andet sted) Den ene gruppe lever i kloarker og fugtige underjordiske rørsystemer, og den anden gruppe lever 'på loftet' eller i stalden eller lign. Og det er der jo som sådan ikke noget negativt i, hvis man ser bort fra, at vilde rotter ofte er en plage.
tilføjet af

Kælefisk

Jeg har godt hørt om det. Forekommer mig bare lidt bizart. Det hænger måske sammen med at jeg ikke kan føle så meget for fisk?!?! Jo nogen af dem er meget flotte, men det er vist det. En bekendt havde ciklider (stavemåde ukendt!) og dem fodrede han med leverpostejsmadder. Så sprang fiskene op af vandet og madderne ud af hånden på ham. Lidt flippet...men har jo ikke noget med kælerotter at gøre :o)
tilføjet af

Undskyld ... men jeg kan ikke ....

.... lade være med lige at indskyde, at jeg da synes at i skal lave en "get2gether" ??? (tuder af grin) .....
Nej spøg til side - al respekt for jer som godt kan li´ rotter .... det mener jeg .....
tilføjet af

lol

lidt svært at tage dig seriøst, men fair nok :D
Jeg er ikke intereseret i et mødes.. bare hører om erfaringer og meninger om rotterne som kæledyr :)
tilføjet af

nej selvfølgelig..

..mener jeg da ikke at du er dyreplager! Jeg ville mene at du var dyreplager, hvis du IKKE fodrede din slange med rotter.. men kan man ikke fodre dem med marsvin i stedet? :P
Og ja, det er langt nemmere at fodre dyr, som ikke spiser levende eller hele dyr.. Rotter er ikke vegatare, men det meste de spiser, er korn, kerner og nødder. Mine rotter er også vilde med kød, specielt kylling (som mig), men de får jo heller ikke en levende kylling, som de så kan angribe, dræbe og æde.
At få varme følelser for dyr, kan være ulideligt. Specielt, hvis det er slagte dyr, men også kældedyr, som jo på et tidspunkt skal afgå ved døden. Jeg kan blive helt trist når jeg tænker på, at mine rotter kun lever omkring 3 år😕Vi havde en dejlig sort labrador engang, som vi blev nød til at få aflivet, da vi skulle flytte.. slet ikke morsomt..
tilføjet af

rotter og fisk

Jeg har læst, at rotter rent instinktivt kan fiske, så man skal holde et ekstra øje på akvariet, hvis man altså har sådan et. Rotten sætter sig på kanten, og slå lidt tid vandkanten, de nysgerrige (eller sultne?) fisk svømmer så hen for at undersøge det, og når de er tæt nok på, bliver de fanget af en rotte.
Jeg kunne faktisk godt tænke mig at se om det passede, men også kun fordi jeg, som dig, ikke føler noget for fisk. Og jeg tror faktisk ikke mine rotter ville prøve at fange fiskende, hvis de fik chancen. De ville allerhøjest bare kigger nysgerrigt på dem, og så løbe væk og lege videre igen. Men jeg kan jo tage fejl ^,^
tilføjet af

Selvfølgelig

Jamen du har selvfølgelig ret - selv om man kan interessere sig meget for alle sine hobbyer, så er det jo lige præcis det akvariefisk er: en hobby. Jeg tror ikke seriøst der er nogen der holder fisk for at kæle med dem - vi holder dem selv fordi vi synes akvarier ser flotte ud, de giver et godt indeklima, og fordi vi ikke har fundet nogle kæledyr der kunne passe fornuftigt ind i vores lejlighed. Med akvarierne kan vi rejse på ferie og slippe for at skulle have kræene passet, da det kan klares med foderautomat o.l., og derfor er det lige blevet fisk der bor hos os.
Når/hvis jeg skal have et rigtigt kæledyr, så bliver det en kat - er personligt kattemenneske, men holder også af mange andre af de små pelsede væsener (også dem med halvbar hale for nu ikke at ødelægge Talants tråd helt!
Vh
hot-lava
tilføjet af

Hvis du vil...

...forsøge dig ad er det jo nemt at investere i et par guppyer som rotterne kan fiske efter - hvis ikke de fisker får du bare et lille problem, nemlig at to guppyer hurtig bliver til en helt tankfuld!
Andre akvarie-ejere synes sikkert det er en afskyelig idé, men der er altså også mange akvarister der opdrætter fiskeyngel til fodring af større fisk, så hvorfor ikke også give sine rotter et sundt og nærende tilskud samtidig med at de får brugt hjernecellerne?
Nå, det var jo et langt sidespring fra rotterne med alle de fisk, men jeg er slet ikke i tvivl om at rotterne kunne have rigtig meget sjov ud af det!
Vh
hot-lava
tilføjet af

ovevejer..

mine forældre har en ven, som bor lige i nærheden, om som er fanatikker af akvariefisk.. han laver alt han kan få fingerne i, om til akvarier.. have grill.. potteplanter.. you name it!
Det kunne være jeg skulle spørge ham om jeg kunne få et par fisk og et lille akvarim.. og hvis mine rotter ikke gidder dem, er jeg sikker på at mine brødre ikke ville have noget imod at få et par 'kælefisk' :P
tilføjet af

Bange for vand

jeg har selv en rotte...
og jeg er ikke sikker på at han ville turde at fange fisk(han er vist bange for vand, fandt jeg ud af da han hoppede ned i en fyldt håndvask, gik i panik og sprang op i hovedet på mig)
tilføjet af

bad?

Rotter har jo forskellige personlighed, og nogle kan lide vand, og mange kan ikke lide vand. Jeg gav på et tidspunkt alle mine rotter et hurtigt bad, fordi jeg skulle introducere den nye lille rotte til de andre, og så er det en god ide at få så meget lugt fra rotterne og burerne som muligt. Ingen af dem kunne lide det, og gjorde alt hvad de kunne for at komme væk og kravle op i håret på mig, og gemme sig i omme i nakken. Bare ærgeligt for dem, at jeg sagtens kan nå dem der :P
Anyways, efter lidt tid, faldt de lidt til ro, men det begyndte straks på det igen, da jeg skule til at tøre dem. Den ene blev dog enormt rolig, da den skulle tøres, og stod bare på bagbenene og støttede sig til min ene hånd, mens hun nød at blive tøret af det blde hånklade af den anden hånd.
Jeg har læst andre som har badet deres rotter, og nogle nævner, at efter et par gange, er de blevet helt rolige ved at få et bad, og nogle er ligefrem glad for det. Jeg tror bare at det var noget af en forskrækkelse for din rotte, og at efter et par lign. oplevelser, tror jeg ikke han vil være så bange for det. På den anden side, kan det jo være at han bare ikke kan lide vand :)
Der er heller ikke noget farligt ved at lade rotter være i vand, eller i nærheden af akvarier (jo, farligt for fiskene). Rotter kan jo sagtens svømme, så det er ikke noget problem. Når man bader dem, skal man bare huske på, at man skal holde deres ører og næse over vandet.
tilføjet af

hvordan kan du skrive sådan noget???

det er så åndssvagt at høre på de folk der stadig har sådan nogle fordomme!!!
rotter er faktisk renlige,venlige, kælne og meget kloge dyr!!!
og de er også enormt underholdene! jeg vil da helt klart ha rotter i stedet for marsvin...marsvin er ok men ret kedelige...har selv haft 15 rotter og det var en ret underholdene tid!!!der var ingen sure miner for de var så dejlige og søde at man bare ikk kunne være i dårligt humør når man havde dem omkring sig!!!
så at sige sådan om rotter, er fuldstændigt forkert efter mig mening!!!
tilføjet af

nemlig!

15 rotter.. nice! Kunne godt tænke mig at have 15 rotter, men jeg har ikke plads til dem (og slet ikke plads, efter min mor har smidt mig ud, hvis jeg for så mange rotter :D) og lige for tiden, har jeg heller ikke rigtig tid til at passe så mange.. desværre :(
Meningen med indlæget her, var jo egentlig for at finde ud af hvor mange folk der stadig havde fordomme for rotter, og jeg må da sige, at det var langt mindre en jeg havde regnet med.. eller også er folk bare ligeglade med hvad jeg skriver ;)
Jeg troede egentlig at det her indlæg var dødt, men det er nu rart stadig at høre fra andre.. specielt andre rotteejere :)
tilføjet af

mangler tips og råd!!

hej, jeg venter lige nu på at min venindes hunrotte, luna, blir gravid og får unger.. regner med at der går 2 mrd før jeg får min rotte.. vil gerne ha tips og råd til pasning og pleje. fx hvordan man gør rotten tam, skal man starte med én af gangen for at de blir virkelige tamme? skal man vælge han eler hun? har selv haft hamster og undulater(når man taler om intelligente dyr, så er en undulat da oz lige sagen..) hvordan med bur til rotten? hvor køber jeg et til en ordenlig pris? vil meget gerne ha fif og links til hjemmesider...
på forhånd tak...
tilføjet af

Tips

Hej, og tillykke med din kommende pusling :)
Hvodan man gør rotten tam, er nemt nok. Du skal bare være sammen med den så tit du kan. Jo mere tid du bruger på/med den, jo mere tam bliver den. Hvis du får een rotte, skal du afsætte meget tid til den. Ikke for at gøre den tam, for det vil den blive næsten med det samme, men fordi hvis den er alene i for lang tid, er det lige som om den bliver deprimeret. Rotter er et socialt dyr, og har brug for legekammerater at tumle rundt med. Har du mange rotter, bliver de lidt svære at gøre tamme, for så er de ikke så afhængige af dig som legekammerat. Men det skal ikke skræmme dig fra at få flere. Jeg har fire rotter, og de er alle tamme. En af dem hopper endda gerne 1½ meter ned fra buret på gulvet, og når jeg så kommer hjem fra arbejdet, løber den hen over gulvet og kravler op af benet på mig.. enormt sødt! Så for at gøre rotter tamme, skal du bare være sammen med dem. Tage dem op og kæle dem, lade dem kravle rundt på dig, sidde på din skulder emds du går rundt i huset, og lign. ting.
Som jeg skrev et andet sted i tråden, så er der stor personligheds forskel på han- og hunrotter.
Hun rotten er betydeligt mindre end han rotten, mere aktiv, og meget mere legesyg. Han rotten er rolig, stille, og meget kælen. Man kan ikke tage en hun rotte op for at kæle, for den vil højst sandsynlig bare begynde at klatre rundt på dig, gemme sig bag nakken, eller stike snuden ind i øret på dig af ren nysgerrighed. Han rotten vil nok lægge sig til rette i dine arme, og ligge stille og nyde at blive nuset bag ørerne, og strøget blidt ned af hele ryggen. Selvfølgelig er der undtagelser, for som du jo nok vil finde ud af, har rotter meget personlighed! Så om du skal have han eller hun rotter, er helt op til dig :)
Jeg kan ikke lige huske dimensionerne som er anbefalet for et rotte bur, men jo større jo bedre. Rotter er meget aktive, og kræver meget plads at løbe rundt at lege på. De skal også have noget legetøj som de kan lege med. En hule de kan sove og bygge rede i. Legetøjet kan være et eller flere tov som de kan klatre rundt i, plakat rør (eller køkkenrulle-paprør når de er små) som de kan kravle igennem og gnave lidt i. De er også utrolig meget glad for hængekøjer, som kan købes hos en dyrehandler, eller laves så simpelt som et viskestykke hængt op med sikkerheds nåle i hvert hjørne. Som hule, bruger jeg små træhuse som man også kan købe hos en dyrehandler, eller simpel papkasse (som de vil gnave i stykker, men inden da, er den jo god nok)
Der er ikke noget specielt bur til rotter, så du burde kunne få et i en hvilken som helst dyrehandler. Det du nok skal ligge mest mærke til, er at der skal ikke være for stort et mellemrum mellem tremmerne. Rotter har en forbløffende udbryder evne, og bare de kan få hovedt igenne en sprække, kan de klemme resten af kroppen igennem (har jeg hørt.. mine hun rotter er ikke ligefrem tynde, men det lukkedes stadig et par af dem at klemme sig gennem tremmer, som de ser ud til at være ALT for store til at komme igennem).
Af mad, spiser de næsten alt. De skal have varieret kost, gerne noget tørt fodder af en art.. kerner, nødder o.s.v. Jeg har fundet ud af at mine rotter er ret glade for kanin fodder, på nær de aflange mørke 'kanin-piller'.. dem ladder de pænt blive i skålen. De har også godt af noget vådt en gang imellem (ca. en gang om ugen) som et stykke agurk, eller en tomat eller lign. Mon ikke din veninde kan hjælpe dig med det?
Hvis du bor i nærheden af Rødovre, så kunne do jo tage ud i ZooZity (http://www.zoozity.dk).. de kan give dig en masse information om pasning og pleje af en rotte. De har også en masse bure og tilbehør som underlag (jeg blev anbefalet 'minihemp' som ligner små bløde træspåner/stykker. Du må IKKE bruge savsmul, da støvet gør rotten syg og giver den problemer med vejrtrækningen)

Held og lykke :)
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.