6tilføjet af

Brækket skulder og erstatning.

Den 30.11.2009. er min moster så uheldig at falde og brække sin højre skulder.
Hun overføres fra Gentofte hospital til Herlev hospital, der udfra røntgen anbefaler indsættelse af helprotese i hendes højre skulder, da man vurderer, at hun vil få varige smerter i højre skulder uden operation. Altså en vurdering.
Operationen forløber godt, og hun starter nu genoptræning via Herlev sygehus ergoterapi. 1-2 gange om ugen men resultatet af operationen forløber ikke godt. Hun er nu afhængig dagligt af hjemmehjælp til påklædning, vask af tøj, smøre mad og rengøring. Hendes højre arm er stort set uden funktion.
Vi kommer til samtale med opererende læge efter at ergoterapeuten ikke kan se fremgang, og han forklarer, at der ikke er mere at gøre, hun skal underforstået leve med varig hjemmehjælp og en højre arm som stort set er ubrugbar. Min moster er højrehåndet.
Opererende læge orienterer min moster om, at hvis hun har en ulykkesforsikring, kan hun søge erstatning efter denne.
Jeg forespørger om Patientforsikringen, men det afviser lægen.
Er der nogen der kan hjælpe ?.
Vi kan som familie ikke se forskellen på 2 forsikringer (ulykkes - og patientforsikring).
Det er ikke vores moster, der har bedt om en helprotese i skulderen, men er et skøn fra Herlev sygehus.
Operationen lykkedes - patienten døde ikke, men hun er nu varig invalid og afhængig af hjemmepleje i udstrakt grad hver dag.
tilføjet af

kontakt

Hej
I kan jo selv ringe til Herlev hospital og spørge efter patientvejlederen, som kan hjælpe med det videre forløb.
Når man bliver indlagt får man en pjece om patientrettigheder, den kan I jo altid bede om at få. I den står patienters rettigheder i.
Håber det kan hjælpe lidt.
tilføjet af

Du skal skelne

HAR man ikke en forsikring kan man ikke få noget for uheld.
Al behandling på vore sygehuse, er på eget ansvar, så hvem det tog beslutningen om løsningsmodellen er er underordnet MEN hvis der er sket fejl - altså FEJL, så kan patientforeningen hjælpe.
tilføjet af

Tak-tak...

Tak for dit svar, men opererende læge skal iflg. Patientforsikringsloven § 23 orientere patienten om mulig erstatning.
Det har han jo gjort ved at henvise til privat ulykkesforsikring. Han afviser dog, at min moster kan få erstatning efter Patientforsikringsloven.
Når vi nu kender de private Forsikringsselskaber vil jeg da godt se et privat forsikringsselskab yde erstatning efter en privattegnet ulykkesforsikring, når man ikke kan få erstatning efter en offentlig Patientforsikring.
Vi håbede, at nogen havde en erfaring i samme tilfælde.
tilføjet af

Forsikring og ansvar.

Det er for os underligt, at en forsikring ikke er en forsikring. Havde vores moster haft en ulykkesforsikring, siger opererende læge, at der er grundlag for erstatning.
Patientforsikringen skulle jo netop efter vores opfattelse tilgodese de sjældne tilfælde, hvor operationen på det offentlige hospital mislykkes. Min moster lader sig operere efter anbefaling fra lægen på Herlev sygehus, men hun er blevet varig invalid og afhængig af hjemmehjælp hver dag.
Jeg var personligt med hende på Herlev sygehus, da hun fik oplyst, at nu måtte de opgive hende, og at hun måtte leve med stort set en ”død” højre arm. Hun var grædefærdig.
tilføjet af

Lægen har ikke lavet fejl

derfor kan der ikke ydes erstatning gennem patientforsikringen
Men hvis hun havde haft en ulykkesforsikring kunne hun sikkert have fået erstatning gennem den.
Jeg har selv smadret min skulder, og fik erstatning gennem min ulykkesforsikring.
Skulderleddet er et af de mest bevæglige led, og derfor også det sværeste at genoptræne til 100% funktion igen.
Min var heldigvis venstre skulder og jeg er højrehåndet.
MEn det er vigtig at have en ulykkesforskring. De ca. 1000 kr. pr. år kan være godt givet ud.
tilføjet af

Fejl og fejl.......

Min moster har desværre kun en indboforsikring, som alle vel bør have.
Der er i denne sag anbefalet operation, hvilket enhver vel ville efterkomme, idet det må være lægerne, der er de kompetente i denne sag.
Vores moster blev ikke lovet fuld funktionsevne i sin skulder, men hun har nu en grøntsag af en højre arm, og er afhængig af, og betaler skam 9 kr. i timen for midlertidig hjemmehjælp. Vores moster har kun sin folkepension og ATP, men idømmes en bod på 9 kr. i timen for midlertidig hjemmehjælp. Nu ender det i varig hjemmehjælp.
Altså alle læger kan ved en anbefaling af operation fralægge sig ethvert ansvar, hvis man antager, at der ikke er sket fejl ?.
Hvis opererende læge have orienteret om, at der kun var x-antal procent chance for at operationen ville lykkes, havde det givet en mening.
Vores moster havde så haft mulighed for at afslå operation.
Det var ikke tilfældet, og vores moster sidder tilbage med behov for varig hjemmehjælp og en stort set ufunktionsdygtig højre arm.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.