6tilføjet af

risengrød i riskoger

kan man lave risengrød i riskoger ???
Det kunne jo kunne blive nemmere end i en gryde.....
tilføjet af

prøv

det dog! - forsøg dig frem - og skriv tilbage her om dine erfaringer ;o)
tilføjet af

Hvad er en riskoger?

Man kan lave risengrød i micro'en ... eller i en gryde pakket ind i en dyne :o)
tilføjet af

nej det kan du ikke, sorry.

ægte risengrød er kogt på mælk, og kogetiden er minimum 20 min, men gerne mere.
ris kogere er kun beregnet til kogning med vand.
du kan heller ikke koge risengrød i en mikroovn.
når du koger grød, skal du røre i gryden konstant, så grøden ikke brænder på, men du kan bruge et lille fif, du kan sætte risene over i lidt vand, og når de koger, kan du langsomt tilsætte mælk, så der hele tiden er kogning i gryden.
hvis grøden brænder på, kan du godt smide den ud, du kan ikke fjerne den brændte smag fra risengrød.
tilføjet af

Risengrød

Kog den ønskede mægde grødris i en gryde, i ca 2 dl. vand.
Tilsæt mælk og kog op. Hæld det hele i et ovngast fad med låg (eller staniol)
Sæt det i ovnen på ca 150 g. i 1,5 - 2 timer. Skal ikke røres undervejs - brænder aldrig på.
Velbekomme..
tilføjet af

Det burde være muligt

Proteiner bruner først når temperaturen kommer over 130 g. Riskogeren burde ikke blive varmere end det.
Man burde også bare kunne lave det i en ovn. Hvis man sætter ovnen på omkring 130 skulle det virke, selvom en alm. ovn sagtens kan svinge med 10-15 grader.
Det bedste vil nok være et pyrex glasfad da det ikke bliver så varmt som fx en støbejerns kokotte. Så er det også nemmere at holde øje med risengrøden.
Hmmm ... jeg får helt lyst til risengrød. Tror lige jeg prøver.
tilføjet af

Det virkede fint i ovnen

Jeg satte mælk ris og salt i ovnen i en gryde med låg. Temperaturen var 130 grader. Det virkede godt. Der skulle røres rundt et par gange for at forhindre at risene klumpede sammen i bunden.
Det tog 1:30 - 1:45 og der var intet spor af påbrændt.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.