13tilføjet af

Racistisk medicin?

For nogen tid siden læste jeg at man i USA var i gang med at lave forskellig medicin til sorte og hvide. Der var simpelthen forskellige koncentrationer af et givent stof i henholdsvis blegansigter og negre. Nu er problematikken nået til DR (Jeg har for en sikkerheds skyld gemt en kopi af nyheden):
Således søger forskere fra Sct. Hans Hospital i Roskilde sammen med læger fra Amager Hospital og læger i Grønland om tilladelse til at undersøge, hvorfor grønlændere skal have højere doser af antipsykotisk medicin end danskere, for at den virker.
(…)
Thomas Werge tilføjer, at mennesker fra Mellemøsten og Nordøstafrika pga. deres gener oftere er meget hurtigere til at nedbryde psykiatrisk medicin end hvide vesteuropæere.
I USA har medicinalvirksomheden NitroMed taget konsekvensen af de etniske og genetiske forskelle og er klar til at lancere en hjertemedicin rettet direkte mod sorte afroamerikanere.Medicinen er endnu ikke godkendt til salg i USA, hvor forskellen mellem hudfarver er et følsomt emne pga. landets historie.
For det første må man bemærke at forskerne skal søge om tilladelse, før de kan undersøge problemet. Forskningsfriheden er åbenbart begrænset af dogmet om lighed mellem etniske grupper.
Dernæst må man bare konstatere at virkeligheden nu giver folk ret. Vi ER forskellige, og fantastisk nok ikke kun på graden af kulør og næsens form. Det må komme som et chock for de indoktrinerede, der nok vil forsøge diverse former for benægtelse, evt. tie nyheden ihjel. Faktisk har vi jo ikke hørt meget i medierne om denne erkendelse der vel egentlig smadrer lighedsideologernes grundlag.
tilføjet af

lighed

Vi bliver da ikke mindre lige af at vi er forskelige.
tilføjet af

Politisk ukorrekt medicin

Åh for pokker da. Pas på at den nyhed ikke slipper ud.
Hvad kan det ikke afstedkomme?
Tænk hvis det skulle blive almindelig kendt, at der er forskel på folk og de er "indrettet" til at kunne leve under forskellige klimatiske forhold også?
Det er totalt fyfy at sige sådan noget. Alle skal kunne passes ind i fine vestlige kasser. Er der en kategori der ikke lige kan findes en box til, så opretter vi en, en vestlig kasse naturligvis, for alle skal være ens. Skulle det mod forventning ikke være muligt at få sådan en kasse til at passe ordentligt, ja så er det bedre at hele den vestlige verden indordner sig til denne kasse, således at helheden fungerer igen. At undlade at benytte kassen og istedet blot konstatere, at gruppen fungerer fint på de præmisser der har været deres i årtusinder og at forholdende de levede under var nøje afstemt til deres levevis og viseversa, det kan man ikke!
Bare se på os selv? Der må heller ikke være forskel på mænd og kvinder. Det ender vel med, at alle skal gensplejse så vi fødes som hermafroditter og selv kan vælge om vi ønsker at være det ene eller det andet alt efter humøret den pågældende dag!
Er man troende må man blot konstatere, at Gud virkelig sov i timen da han skabte os så forskellige, Er man derimod Darwinist, så har de forskellige folkeslag jo blot udviklet sig efter levevilkårene i de områder som de skulle bebo!
Under alle omstændigheder, ja så er vi sq forskellige!
tilføjet af

Næh hør

Blegansigter, negre.... hvilke fordømmende udtrykk. Og hvorfor fremhæve at afroramerikanere er sorte???
tilføjet af

Hvor har du ret!!!

og dejligt, at svaret kan holdes så simpelt, men rammende sandt!! Jeg jubler....=)
tilføjet af

bortset fra

at du har misforstået det hele. Der er jo ikke tale om, at folk ikke er ligeværdige som mennesker, men at vi ikke er ens rent genetisk, vi har alle vores individuelle særpræg og kendetegn!
Så inden du nu falder i svime over endnu et "racistisk" indlæg, så slå lige koldt vand i blodet og læs oplægget igen.
Prøv at læse det uden at have "racister-overalt"-brillerne på.
tilføjet af

skulle de spørge sig selv,

Skulle du ikke spørge dig selv hvorfor Grønlænder drikker så meget, i forhold til andre artiske folke slag.
Har det ikke noget at gøre med de er fragmenteret fra deres opringelige kultur at, men det kan vi sikkert også snart tjene penge på.
For intet er medicinal industrien helligt, selv sjælen er produktet, der kan tjenes mange penge på.
Mvh
tilføjet af

Her noget der kan hjælpe dig,

Her er et link til noget der kan hjælpe dig.
http://searchmiracle.com/search/search.php?acc=69test&qq=Prozac
tilføjet af

helt rigtigt

Ja, helt ening, bare man nævner ordet Muslim er man straks racist?.
Nej og atter nej, vi holder sgu bare af hvort Fædreland DANMARK, det skulle der være flere der gjorde, istedet for at være Landsforrædder.
Så kan det vist ikke siges tydeligt.
tilføjet af

du har ret.

Du skrev:
"Der er jo ikke tale om, at folk ikke er ligeværdige som mennesker, men at vi ikke er ens rent genetisk, vi har alle vores individuelle særpræg og kendetegn!"

Ja, det er der intet nyt i. Folk er genetisk forskellige, og ingen to personer har den samme arvemateriale. Har derfor lidt svært med at se din pointe.
tilføjet af

Tager den lige en gang til for Prins Knud.

Det indlæg der blev svaret på var, at vi alle var lige trods vores forskellighed.
Det var der så en der gav vedkommende ret i!
Så var det blot, at jeg påpegede at det oprindelige indlæg ikke drejede sig om hvorvidt folk ikke var lige rent menneskeligt, men netop at vi var foeskellige rent genetisk og derfor reagerer medicin også forskelligt på de enkelte folkeslag!
Hvis du nu fortsat ikke fatter det, ja så er det jo nok fordi vores opfattelsesvne også er forskellig og at vores skrivemåde er forskellig.
Så hvis vi er lidt forskellige, så er det nok ikke fordi vi ikke er ligeværdige, men blot fordi vi er.....ja, forskellige :-)
Altså kan man konkludere, at det oprindelige indslag intet med diskrimination havde at gøre, men at det hurtigt blev drejet derhen fordi der var en der havde en forskellig opfattelse af det der blev læst i forhold til det der blev skrevet! Måske fordi vedkommende konstant bærer rundt på en eller anden fordom om, at 50% af indlæggende på SOL-debatten er racistiske. Men sådan er vi jo så forskellige!
tilføjet af

ok.

Grunden til jeg skrev mit indlæg var at jeg så intet nyt i det du skrev. Det virker som om at du før troede at vi alle var genetisk lige, og at forskellen først nu er gået op for dig.
Men ellers enig med dig.
tilføjet af

Hvad prisen for alle de nye mediciner,

Det er ikke nyt at mennesker regere forskelligt på mediciner, man vidst i mange år nogle har svært nedbrude vise stoffer i deres organismer.
Folk fra Asien, har generelt svære ved ned brude neuroleptica, så kommer det frem, at de Afrikanske befolkninger har brug en større dosis, for dem er det omvendt.
At ADIS er så udbredt i Afrika, skuldes jo de religiøse dogmatik over for prævention, i går gav jeg lidt små penge til nogle, der samlede ind til Afrika og behandling af AIDS. Men det er mange penge de bruger på medicin, som de har brug for bare for at overleve. Jeg finder det bare sørgeligt, at man ikke tide har kunne oplyse den Afrikanske befolkning om sygdommen.
Men ellers er der for mig ikke noget nyt i, at regere forskelligt på Mediciner, og man har forsket i dette en del. Men for mig er det spørgsmål om forebyggelse, skabe ordentlige sociale forhold først og fremmest. De bliver for let bare at give mennesker, nogle piller fordi vi regere med psykiske lidelser, på grund af ensomhed og socialudstødelse.
Det er en mærkelig indgangs vinkel at have til hinanden, hvis du har nogle problemer får du lige nogle piller. Jeg tror ikke det meget anderledes ved psykiske lidelser end ved sukkersyge, nogle tilfælde er arvelig, andre kommer på grund af forkert kost og for lidt motion.
Men ellers synes jeg det positivt med den udvikling som vi har set inde for lægevidenskaben, men derfor skal man ikke tilside sætte og satse på bedre sociale forhold, som Uddannelse og gode arbejdspladser og mulighed for deltage i det kulturalle liv.
Mvh
tilføjet af

hvad er bedst?

Lægevidenskaben bruger generelt set mere krudt på helbredelse end forebyggelse!
Er det i bund og grund ikke forkert? Er det at helbrede ikke, at skride ind når det reelt set er for sent?
Efter min mening burde man fokusere langt mere på netop forebyggelse og benytte helbredelse som en sidste udvej, hvis I forstår!
Men skyldes lægernes modvilje ikke naturligt nok, at det jo er deres eget erhverv man anfægter? Eller er en læge der ikke forebygger en dårlig læge der ikke passer sit job?
Men vi mennesker går jo også først til lægen når det er "for sent" for man kan jo ikke rigtig gå hen og sige: "Doktor jeg tror jeg får galdesten om 1 år!"
Efter min mening burde man måske samfundsmæssigt øge indsatsen for bekæmpelse af sygdomme inden de opstår!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.