39tilføjet af

Hvorfor er pizza usundt?

Okay, nu bliver jeg altså nød til at spørge.
Der er så skide mange der går rundt og brokker sig over deres kroppe og klager over at der er så meget usundt mad, og samtidig ser ned på dem der nyder det.
Jeg kan da udemærket se at Mac D er usundt i aller højeste grad men jeg kan bare ikke se hvordan en pizza kan være usund, altså man har noget hvidt brød ( er måske ikke det sundeste, men det spiser man jo i forvejen så meget af) og så har man lidt kød og en masse salat.. Hvor er det usunde? jeg kan ikke helt finde ud af det, de bliver bagt i en ovn, ikke noget med friture eller fedt. Vil en eller anden være så venlig at komme med en seriøs forklaring på hvorfor de tror at pizza er usundt!
På forhånd tak.
tilføjet af

Olie...

Pizza er fyldt med olie. de fleste er..
Skal man gå i bitte små detajler er hvidt brød usundt=P
/Karina
tilføjet af

Tyndt

Det var ikke meget du kunne byde på af forklaring.
Du skriver om olie og hvidt brød, hvidt brød bliver spist hver dag det har man gjort i flere hundrede år, olie stger vi i det skulle være bedre end smør og magarine.
Jeg kan ikke se noget usundt i din forklaring
tilføjet af

jamen..

Jeg skriver bare hvad jeg ved.
Den smule olie normale mennesker steger i er ikke noget ved siden af den mængde du indtar når du spiser pizza!
mht hvidt brød, ja, det er spist i mange år, men hvorfor tror du folk der vil tabe sig holder sig fra det? det er dog kun en detalje i forhold til Pizza!
/Karina
tilføjet af

De pizzaer

du køber "ude i byen" er usunde fordi det fyld der bliver puttet på er det rene affald!! De skal produceres så billigt som overhoved muligt.. derfor slækkes der på kvaliteten. Desuden er der rigtig meget olie på...
Men jeg tror på, at hvis du køber en pizza hos en italiener der er srolt af sit håndværk, så får du en forholdsvis sund pizza. Du betaler måske 75,- for en pizza men så er det tilgengæld også gode råvarer der bliver brugt. Det KAN ikke være det hvide brød der er det usunde, for bunden på en pizza fylder ikke meget mere end en almindelig bolle.
Men: masser af olivenolie og måske mozarellaost -for sådan kan Italienerne lide deres pizzaer.
Jeg kan tydeligt mærke forskel på mæthedsfornemmelsen efter at ha' spist en pizza fra den Italienske pizzabager og 1 enkelt pizza slice fra den pizzajoint der har åbent til kl. 06.00 om morgenen. Jeg foretrækker den italienske.
Men så igen, 1 pizza er ikke usund, ligesom 1 burger fra Mc donalds heller ikke er usund i sig selv... det handler vel i bund og grund om livsstil.
NYD dine pizzaer!! og dine burgere og dine chokoladeskildpadder...
tilføjet af

Karina.

Man behøver altså ikke have en mening om alting.
Men du har delvis ret.
Pizza er usundt fordi: Mængden af fedt=olie er for stor i forhold til brødet.
Lagde man 2 pizza bunde ovenpå hinanden og ikke smed ekstra ost på ville den være sund nok. Det har intet med det hvide brød at gøre.
tilføjet af

pga. hvidt brød

Det hvide brød i pizzaen er rene tomme kalorier. Typisk er det så endda ovenikøbet lavet på Durummel og så er der hældt lidt ekstra olie i dejen. Men selv hvis bunden var lavet på ren hvedemel, ville der ikke være tale om andet end tomme kalorier, der feder.
tilføjet af

hjemmelavet pizza

er ikke usundt. Du kan bruges gode råvare til fyld og olivenolie og ordentlig mel, så er det lige før det er sundt!
tilføjet af

Tomme kalorier

.. fra lyst brød er ikke i sig selv er direkte usunde, de feder bare, der er pokkers til forskel.
Alt kan sådan set være usundt hvis det man kommer i / på ikke er godt, en frikadelle som mere er en melbolle end kødbolle er da også usund.
Pizza er ikke usundt.
tilføjet af

pizza

Prøv at spørge told & skat hvor usundt der er, de kan nok give et svar. Anonym
tilføjet af

Sundt at være glad

Jeg spiser totalt mange pizzaer, det er lige før jeg vil kalde det min livret, jeg synes pizzaer er en fantastisk opfindelse.
Tak Gud, for den første pizza.
Man kan variere hvad man kommer ovenpå.
Man behøver ikke andet.
tilføjet af

klart svar

der har vi det sande svar på hvorfor der er nogle der kører i BMW dalimill
tilføjet af

Sundhed er relativt.

Inden for fast-food hører pizza til i den sundere ende. Men der er en generel tendens af at mere kræver mere. Således bliver både burgere og pizzaer stører og stører, lige som sodavandene også har fået volumensyge, og således er vokset fra 1,5 litersflasker til to litersflasker.
Pizza er ikke usundt, men som alt andet, skal man spise med måde, og frem for alt varieret.
Profeten.
tilføjet af

netop derfor..

sagde jeg også det var en meget lille detajle;)
læs alle mine indlæg før du kommenterer på et af dem=)
/Karina
tilføjet af

du er jo også

The Chosen One.
tilføjet af

Misundelse

Det er som regel fordi folk har ondt i røven over at nogle af os kan æde det uden at skulle bekymre os om fedt, kalorier osv. Hvis de ikke kan/må æde det, er der ingen der må!
tilføjet af

Forkert kære profeten

Vist er pizza usundt eller får du måske ikke ost på dine pizza'er? Ost er som feder mest på en pizza.... ja og selvfølgelig også fyldet... hvem har ikke fået en pepperoni pizza hvor fedtet nærmest løber af den.....!?!
tilføjet af

knald i svenske pizzaer

http://expressen.se/index.jsp?a=205439
Ganske fiffigt påfund. Men synd at Sverige
med forbudspolitik, har fået Evropas stærkeste
mafia.
Mafian har alltid ønsket sig så mange forbud som muligt, det er den lever af.
Svenske sexkøbsloven har nu vist sig at være en lige stor gave til mafiaen hinsidan, som spiritusforbudet 1920-34 var til Al Capone og de andre dengang i USA .
tilføjet af

Sund hjemmelavet pizza...

Jeg laver pizza en gang om ugen til hele familien. Jeg tror det er relativt sundt. Her er de vigtigste ingredienser ifht ernæring:
Til en stor pizza (1/2 pizza er rigeligt til en voksen, med salat til, kan man nok noejes med en kvart):
- 2.5 dl grahamsmel
- 2.5 dl hvedemel
- 2 spsk olivenolie
- 1.5 tsk honning
- 1 tsk salt
Fyld:
- 1/2 daase tomatpure
- 100-150g revet mozarella
- 100-150g koed (skinke, pepperoni, hakket oksekoed, ...)
- div groent
Det er helt rigtigt at der er olie i pizza, men med den maengde her, saa faar du en spsk olie i en ret stor maengde pizza. Og der er selvfoelgelig ogsaa fedt i ost og koed... Men hvis man bruger grahamsmel saa faar man ogsaa noget fiber med i koebet...
tilføjet af

hmm...

Hvis du laver en hjemmelavet pizza, kan jeg heller ikke se at der skulle være noget som helst usundt i det da de for det meste består af en god bund med tomat, salat, kød mm.
hvis du bestiller en pizza på et pizzaria kan jeg kun forestille mig at det usunde er at de ofte laver en meget fed dej og putter meget olie og muligvis meget fed bacon på.
Men hvis man kigger sammenlagt på hvor sundt det er så tror jeg at der er MEGET der er meget mere usundt! Grunden til at man specielt hører at kvinder brokker sig over hvor usundt det er, er nok også fordi de tit ser lidt snaskede ud og derfor forbinder de det straks med at det er usundt og fedt...
tilføjet af

usundt pizza

kære ven PIZZA er det sundeste i verden spis det ver dag så taber du mindst 10 kilo om måneden stol på mig held og lykke!! knuz suzan
tilføjet af

usundt

har du spise pizza for det smager godt
tilføjet af

Derfor

Kan fortælle dig hvor meget olie der er i en pizza dej men tro ikke du vil vide det.
+ oSt
tilføjet af

fordi...

du ved forhåbentlig hvordan man lave pizza ...ja....der olie i dejen(umættet), olie(umættet) i souse ...Ca.50%(mættet)olie i ost..hvis der kød på så igen (mættet olie i)..jeg har arbejdet i pizzaria og ved at hvor meget olie de putte i ..et højet indtag a mættet fedt øger risikoen for overvægt og derefter for type2diabetes, hjerte-kar sygdom og kræft. NNR anbefalinger for indtagelse af fedt er på ca. 30 E% dog kun 10 E% mættet fedt.(jeg tror det svar tilCa.2skefuld olie om dagen..og kan ændre sig alt efter fysiske aktivetet)pizza i sig selv ikke usund hvis man selv lave den og styre olie indhold.og der sker ikke noget hvis man spise den engang imellem men ikke ofte ....
tilføjet af

trode

det er vist noget du trode pizza er ikk en skid sundt ivertfald ikk det mest sunde ... jeg kender mange der er blevet for fede a at spise for meget pizza tro hva du vil men det passer
tilføjet af

pizza

pizza er usundt fordi der er så meget ost på og selvfølgelige er der masser af kød på og hvidt brød. Men elsker stadig pizza:)
tilføjet af

forskellig pizza

Jeg har også hørt at pizza faktisk er mere fedende end f.eks. burger. men det kommer jo også helt an på, hvilken slags pizza der er tale om. Hvis man selv bager og putter grøntsager og magert kød på, er den selvfølgelig ikke så usund, som dem man køber færdige med både masser olie, f.eks pepperoni, bacon og ekstra ost - som er meget fede produkter. Og den ost de bruger har en høj fedt procent, da den smelter bedre...
tilføjet af

bange for pizzaria

min familie har lavet pizzaer i 20 år i danmark. synes nogle mennesker er bange for den succes vi har. specielt mcdonald kan mærke det ikke bare her i dk men generelt i hele europa.kebaben sælger mere end burgeren derfor tror jeg at det er bestillt arbejde.vi er ikke blevet syge eller overvægtige i alle de år vi har indtaget pizzaerne eller durum rullerne.
tilføjet af

Aaaarhhh

Nu tager du vist gas på os?
tilføjet af

fedt

hej mit navn er ibrahim jeg arbjeder med pizza.. nu skal jeg fortælle dig hvorfor det er usundt. i en pizza er der mange (ingritienser).. fx ost er der måske 30 g fedt. tomatsouce 30 g fedt, og alt andet er der 30 g. Og selve brødet er der 300 g.
tilføjet af

DumT!

Pizza er ikke SUNDT.. Hvorfor? Fordi det er fyldt med animalske fedsyrer og det giver tendens til dødelige sygdomme som åreforkalkning.. Umættet fedt samt mættet fedt bør i kunne fnde hale og hoved i!!
Det brød er hvidt og fyldt med fedt, det er godt nok olie, og indeholder visse essentielle fedtsyrer, men skal du tabe dig, skal du ikke æde det brød..!! Desuden er der kulhydrater i det brød og det er ikke lidt!!! Man siger under en diætist seasion at man skal holde sig alt under 10% fedt! Og det overholder en pizza ikke..
Så er der fyldet! Det er også fyldt med fedt af den grove side! Tag sådan noget som spegepøle eller PEP. Det er da MAX fedene og det er ikke af den essentielle del!!
Brug da den sunde fornuft og lad ære at forsvar jeres indbildte holdning..
tilføjet af

Lak hils.

S]Pizza er usundt.
L]Men det smager lækkert.
S]Det kan godt være, men man bliver fed af det!.
L]Pizza kan godt være lidt godt at spise.. F.esk kød i pizzaen, for kød er godt..
S]Okey. Salat er osse godt, alt det der usunde lort:p.
L]Man kan godt lave noget subndt i pizzaen' f.esk Sætte noget salat i pizzan =Salat pizza.
S]Man kan bare´lave pizza derhjemme, og lave det sundt!:p<'333.
L]Så man kan godt lave usundt lidt om til sundt ..
S]Jo..What ever, men skal vi slutte her?
L]Jo´, kan vi godt.. Vi har desværre ikke mere at fortælle.🙂
S]Spis Sundt!<'33.Det er godt for alle sammen, og især for din krop!<'33:P
tilføjet af

pizza

Hej .
Jeg tror at pizza er usundt fordi at der er pepperroni på,[l]
tilføjet af

Pizza 4-ever

Hørt! Pizza er det eneste rigtige! Gud hvilede sig ikke på den 7. dag..... han brugte hele dagen på at skabe den!😃 ...... forresten er det godt for ens ego og immunforsvar
tilføjet af

må vi høre

Hvor meget olie er der så i en pizza dej? Syns jeg kunne være meget hyggeligt at høre, specielt fra en pizzabager her som jo nok ved hvad han/hun snakker om..
tilføjet af

omtanken

Nyd bare pizzaen eller andet "usundt" - såfremt det ikke udelukkende er det man putter i munden. Selv hvis man kun levede af, lad os sige æbler, ville man hverken blive sund eller tabe sig. Spis med omtanke, alt handler om variation og mængde :D
tilføjet af

6 grunde

1. Oliemængden
2. Osten der er fuld af fedt
3. Skinke der også indeholder fedt.
4. Nogle mennesker tror at de får grønsagsbehovet dækket af tomatpureen xD
5. Der er ikke rigtig nogle fibre i
6. Dressingen på salat-pizzaen
Jeg ville foreslå at prøve en vegetarpizza med masser lækre grønsager 😉
tilføjet af

løgn

det er ihvertfald løgn at pizza'er er sunde
tilføjet af

det er og forbliver usundt

Pizza vil altid være usundt.. Det hvide brød er tomme kalorier, der er intet i dem. Det er gærd og vand, så er intet brugbart for kroppen andet end det selvfølgelig er bedre end ingenting overhovedet, hvorfor der er en masse energi i lortet, men det lort :)
Desuden er de fleste pizzaer fyldt med olie, du skriver at vi steger maden i olien - ja det gør vi netop for at få smagen? ikke fordi det sundt... slik smager godt, det sku da heller ikke sundt? så sådan kan du ikke sætte tingene op.. Det vigtig at få noget sundt fedt i løbet af dagen, men dette burde komme fra nødder/advocato mm.
- desuden den smule salat som er på pizzaen, 3 blade? gud fader bevares, det gør ikke pizzaen mere usund self, men heller ikke sund.
De 30 g kød er typisk kød med ufattelige mængder fedt, da dette kød er det billigste.
Osten som er på, behøver vi slet ikke snakke om?
.... sammenlign en dåse tun i vand med en pizza? Tun indeholder pr 100g : 110kcal, 25 g protein, 0g kulhydrat og 1,0g fedt...
prøv så at slå op hvad en normal købepizza indeholder ;)
tilføjet af

KOST OG VEJLEDNING

Det handler i bund og grund om kalorier. Hvidt brød, olie og fedtrige ingredienser er vejen til en forklaring, på hvorfor det er usundt.
Alle burde gå i detaljer med at forstå hvordan en forbrænding fungerer, hvis man er i tvivl. Det handler om hvad du forbrænder og hvad du indtager. Pizza er noget af det mest usunde fastfood i danmark pga animalsk fedt og kulhydrater i form af dejen.
Du skal se på det samlede kalorieindtag, og udfra det prøv at kigge på hvad fedtprocenten og de usunde kulhydrater fylder i forhold til proteinen blandt andet. Pizzaen smager godt, men den gør ikke noget godt for din energi, som tusinde andre ting kunne gøre bedre! Dårligt mad gør dig i dårlig fysisk form. Det er kernen.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.