5tilføjet af

Psykisk syg

Jeg har mødt en rigtig dejlig mand på nettet og på et eller andet tidspunkt synstes jeg at jeg må fortælle ham, at jeg har en psykisk sygdom. Ikke at jeg mærker noget til den i hverdagen - jeg er kun let ramt, så det er at sammenligne med at have astma eller sukkersyge ög handler bare om at at passe lidt på - men chancen for et tilbagefald vil altid være der. Hvad gør jeg - hvordan fortæller jeg det??? Hvordan ville du reagere?
tilføjet af

min mening.

Jeg synes du skal fortælle det på samme måde som du lige har gjort det her... man kan godt få en forskrækkelse når du siger Psykisk syg fordi så tror jeg at man altid tænker det der er værst muligt men det er det jo slet ikke i dit tilfælde... og hvis personen er en god ven eller kæreste så vil man da nok se bort fra de ting som man nu kan fejle... Det ville jeg da ihvertfald så hvorfor skulle andre da ikke også gøre det samme?
håber det kan være til hjælp! :)
Held & Lykke fremover!
tilføjet af

selvstændighed

Hej Løvinde,
hvis du er interesseret i videre kontakt med ham, så skal du selvfølgelig fortælle ham om, hvilke betænkeligheder, der ligger dig på sinde. Pas på med ordene 'psykisk sygdom', da de kan betyde så meget og kan 'tricke' mange forestillinger hos andre mennesker. Fortæl ham konkret, hvad det drejer sig om, og at du også har fået en diagnose.
Gør ham fremfor alt opmærksom på, at du er selvstændig og klarer dig fint på egen hånd, dvs. at jeres evt. kommende møder/fortsatte kontakt ikke styres af en skjult dagsorden, som har at gøre med, at han skal redde dig på nogen som helst måde. Det er vigtigt, at du klart giver udtryk for, at din sygdom/det, det drejer sig om ikke i sig selv forpligter ham eller kan komme til at forpligte ham i et evt. forhold til dig - i hvert fald ikke i første omgang, hvor I lærer hinanden at kende.
Hvis det som udgangspunkt kan være din erklærede holdning, så er han frit stillet til at gå nærmere ind i, hvad det drejer sig om, og I kommer til at lære hinanden yderligere at kende, uden at han kommer til at føle sig fanget ind i et eller andet, som han måske hellere vil sige nejtak til før, han får muligheden for at forstå, hvad det er.
hilsen skorpionen
tilføjet af

Psykisk syg

http://www.psykiatrifonden.dk/ prøv at spørge der
tilføjet af

Altså

Jeg mener at psykisk sygedom er en helt anden boldgade end astma, osv. Kan du f.eks. finde på at stikke ham med en saks i søvne hvis du får et "tilbagefald"?
Hvilken form for psykisk lidelse er der tale om her?
tilføjet af

ah damn, gammel gammel tråd

Fik hvis svaret på en tråd der er mega gammel.. nvm then.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.