10tilføjet af

God bord maner´

Jeg har et spørgsmål, som jeg håber nogen kan svare mig på.
Når man ved en komsammen går til bords, skal man så ikke vente med at tage op på tallerkenen og til at spise til alle er til bords, og der bliver sagt Vær så god?
tilføjet af

jo..

det gør man. Det er almindelig høflighed og god opdragelse.
tilføjet af

JO!!

Der er bare ikke mange som behersker denne skik. Kald det grådighed, eller manglende tålmodighed.
Nu er der så forskel om fade, skåle med sovs osv skal gå rundt fra hånd til hånd, eller om der er organiseret tilpas talstærkt serveringspersonale så den første gæsts mad ikke er iskold inden den sidste har fået noget på tallerkenen?
Altsammen et spørgsmål om forberedelse og organisation.
Venligst Mandrillen
tilføjet af

Forskellige antal gæster...

Hejsa
Jeg vil gerne lige tilføje, at det jeg skrev før var under den forudsætning at der er tale om et overskueligt antal gæster.
Jeg har været til middage hvor gæstetallet har varieret fra ca 25-150. Du kan ikke servere ens med så stor forskel i gæste antallet.
Men jeg holder ved at det ikke er korrekt at man begynder at spise før alle har mad på tallerkenen, og faktisk heller ikke før værten har "sluppet gæsterne løs".
Når det er den nærmeste familie, mener jeg at man kan dispensere fra denne regel :o)
Venligst Mandrillen
tilføjet af

Gode maner

Jeg tænker især på et mindre sluttet selskab. F.eks 7-8 mennesker.
tilføjet af

Også der..

overholder man de gode manerer. Det andet er kedelig grådighed, og det kan man ikke være bekendt overfor værten, og de øvrige gæster.. heller ikke selvom man "bare" er familie. Det er stadig almindelig høflighed og god opdragelse, at vente til alle er til bords.
tilføjet af

sætter mig ind på værelset/sofaen

foretrækker at spise langsomt og mens jeg læser,ser film/tv,skriver,tegner-fordi så er der nul stress=nul maveproblemer* Mader smager bedre,glider bedre ned,det er hygsomt*
men tygger ordentligt,vasker hænder,bruger bestik,skyller af,taler ikke med mad i munden*se det er god bordskik*
tilføjet af

DET er sgu overkommeligt.

Hejsa igen Gitte
Det er nu en overkommelig mængde. Det burde være muligt at få et så lille antal til at vente til du som vært også har fået mad på din tallerken.
Hvis én af dem begynder at spise inden alle har fået, så er det udtalt dårlig opførsel. Så må de i Emma Gads flinkeskole :o)
Venligst Mandrillen
tilføjet af

okay

vi er kun min mor og mig*
tilføjet af

Uartigt...

Jeg accepterer så afgjort ikke at der bliver læst medens vi spiser. Det er uartigt og uacceptabelt. Også mobiler ved bordet er forbudt. Jeg er som moren i den reklame hvor sønnen ikke kan spise i lutter travlhed med at SMS-se, og jeg ville sænke "dyret" i det nærmeste vandglas.
Og det er ligeledes uartigt at skrive på din måde. Efter hver komma, er der mellemrum. Ligesom der er efter hver punktum. Det påfølgende ord skrives STORT.
Så ka du lære det ka du ;o)
Hilsen Mandrillen
tilføjet af

Hehehehehehe....

...der vil jeg give alle de dispensationer I ønsker jer ;o)
Vh Mandrillen
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.