6tilføjet af

Problemer med meget luft i maven, forstoppelse m.m

Jeg har en del problemer med luft i maven om aftenen. Nogen gange er det så slemt at jeg ikke kan sove for det, og nogengange er det ligefrem smertefuldt og konstant have gasudslip.
Desuden har jeg tit den fornemmelse at jeg at skal på toilettet, men at der ingen ting kommer ud. Og det er meget sjældent at jeg har afføring dagligt. Der går somregel 2-3 dage imellem (det kan godt være det er meget normalt?).
Jeg har som på råd fra min læge, prøvet og drikke en masse væske, men det syntes jeg ikke gør nogen forskel.
Desuden har jeg også en del problemer meget ofte vandladning. eg ved ikke om det to ting kan have noget med hinanden og gøre. Det kan selvfølgelig godt have noget med mit store væske indtagelse og gøre. Men det var også et problem inden jeg startede med at drikke meget væske. Jeg skal i hvertfald på toilettet oftere end hvad er normalt (når det kommer til urinering). Jeg kan nogengange ikke engang køre en kort tur i bil, uden at skulle stoppe for at tisse 2-3 gange. Jeg kan ikke være i biografen, uden at konstant skulle rende på WC.
Desuden er jeg intolerant overfor for ting som kaffe og alkohol. Det kan jeg selvfølgelig godt leve med, men det er træls og have alle de mærkelige symptomer uden at vide hvad der er galt med én.
Jeg ved godt det er mange ting, og vidt forskellige ting. Men er der nogen der ved hvad det kan skyldtes? og om det har nogen sammenhæng? Jeg har været til både nogen tarm og blære undersøgelse, uden de fandt noget mærkværdigt. Så tænker måske at der er noget som jeg ikke kan tåle?
tilføjet af

Problemer med meget luft i maven, forstoppelse m.m

Døjer en del med de samme symptomer, men vil anbefale dig at spise havregryn & rugbrød...
tilføjet af

Problemer med meget luft i maven, forstoppelse m.m

Du har problemer med tyktarm
tilføjet af

Problemer med meget luft i maven, forstoppelse m.m

med jer, jeg ahr haft samme problemer i mange år og har efterhånden fået bugt med det!! Vigtigt er ikke at spise mad man får luft i maven af og det er løg, poore, alle former for kål f.eks og andre timng men de er værst!! Spis bladselleri agurker tomater og ferske ting. Ingen grøn peber men gerne rød og gul!!
Spise yoghurt om morgenen med havreklid på 2-3 spiseskefulde hver dag - og ja man kommer efter nogle dage på toilettet og når det kommer igang er det relativt lind (ja kedeligt emne men noget der må tales om jo ;-) og du kommer hver dag måske ikke som ønskeligt om morgenen men for mig er det opad dagen først på aftenen. Jeg har nu gjort dette i 3 mdr og det virker. Havreklid er dog relativt dyrt men kan købes hos matas og naturbikse. Et andet råd for at få gang i "butikken" med det samme er at spise HUSK 2 gange om dagen, købes på apoteket. 3 mål i et glas vand og fyld mere vand på undervejs - ser mærkeligt ud men har ingen smag!! men drik det med det samme ellers stivner det!! tag det morgen og aften. Brug under ingen omstændigheder afføringsmidler der er medicinske for det tøler kroppen ikke i længden og så er det ikke dig der kommer af med det naturligt men medicinen. De andre ting jeg har nævnt er naturprodukter. Men hele vejen vær opmærksom på hvad du spiser - også kød er hårdt ved maven!! Kylling og fisk er ideelt! Held og lykke!!
tilføjet af

Problemer med meget luft i maven, forstoppelse m.m

Jeg lever faktisk stort set ikke af andet en rugbrød og havregryn med youghurt.
Det kan ikke være rugbrødet man ikke kan tåle? Jeg har hørt der findes folk der er intolerante for den slags groft brød.
tilføjet af

Problemer med meget luft i maven, forstoppelse m.m

Havregryn og havreklid er ikke det samme!! og gover derfor ikke samme virkning - havreklidet har alle fibrene i sig og de er valset ud af havregryn. Det kan være at du skal spise det solo og ikke røre yoghurt!! Hvis du spiser meget gæret rugbrød kan det også medvirke til oppustet mave...bag det evt selv ;-) så ved du hvad der er i!! Det gør jeg og jeg bruger en blanding hvor der er tørgær i - den fra Lidl Rustikkes Volkbrot (køber den i Spanien da jeg bor der - så ved ikke om det også kan købes i DK)så tilsætter jeg en masse femkornsblanding, solsikkekerner, græskarkerner og sesam og hørfrø der har ligget i vand nogle timer - jeg kommer så meget i at jeg iud af det kilo som poser vejer får 4 stks rugbrød der hver vejer ca 1300 gr!! husk vandet vejer også noget. Spis heller ikke hvidt brød - men spis varieret - nu ved jeg ikke hvor gammel du er men jeg blvier 50 om 2 uger og jeg har haft kronisk tyktarmskartar siden jeg var 16 så jeg ved hvad jeg taler om!! men alfa omega er hvad du kommer ind i skrutten!!
tilføjet af

Problemer med meget luft i maven, forstoppelse m.m

Hi, jeg arbejdede engang på skib, i maskinrummet, og der er varmt... Rigtigt varmt nede syd på. Der får man let forstoppelse hvis man ikke spiser og drikker rigtigt.
Drik godt med væske og spis rugbrød og grove og grønne sager. Hvis man ikke drikker nok og spiser hvidtt brød risikere man forstoppelse og lign.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.