2tilføjet af

Diarre ved indtagelse af hvid sovs

Hejsa!
Nu er jeg desværre ikke rigtig en haj til kokkefaget, og kan derfor ikke komme op med et bedre ord end "hvid sovs", men jeg døjer for tiden med, at jeg får voldsom diarre af at indtage hvid sovs. Det er den type sovs, som man bruger til lasagne bl.a.
- Det er mere eller mindre sket hver gang, at jeg har indtaget lasagne eller lignende retter, hvor denne hvide sovs har indgået. - Dog er diarre-udledningen ikke langvarig. Det sker som regel 10-15. minutter efter, at jeg netop har indtaget sovsen, hvorefter jeg naturligvis opsøger toilettet. Her laver jeg da "stor" afføring, som ikke tager meget mere end et par minutter, før hele min endetarm har fået frigivet sit nyligt forhøjede indhold. - Efterfølgende er diarréen forsvundet, og jeg har ikke længere mavekneb e. lign., som går og generer mig.
- Denne diarre-seance vare altså kun ca. 30 minutter, hvorefter jeg har det helt fint igen. - Og dette kan undre mig, at så megen afføring kan blive frigivet som et led i fordøjelsen på denne ganske korte tid! - Jeg har da et højt stofskifte, men kan det virkelig kun tage mig 30. minutter at fordøje noget? - Og naturligvis endnu vigtigere: Er jeg allergisk overfor hvid sovs, siden dette kan fremprovokere diarré af denne type kaliber i mine tarme?
- Det skal lige siges, at jeg ingen problemer har med at spise brun sovs. - Ingen diarré der! - Hvilket undrer mig, da jeg ved, at brun sovs faktisk er den samme type som hvid sovs, blot med lidt brun farvestof tilføjet som pynt?!
- Om ikke andet, kan der da eksistere nogle bestemte stoffer i den hvide sovs, som man ved, at folk har udviklet allergi mod? - Jeg tænker, at der kan være laktose i?! - Dog kan jeg sagtens tåle at drikke mælk, og dette gør jeg flere gange dagligt uden symptomer på diarré, og derfor tænker jeg, at svaret skal findes et andet sted.
- Jeg håber, at nogen kan hjælpe mig med at besvare mit spørgsmål, eller ar nogen evt. har oplevet noget lignende, hvor,de at disse personer måske kan give mig et konkret bevis på, at jeg enten fejler eller ikke fejler noget.
På forhånd siger jeg tak til alle dem, som blot bidrager til at besvare mit indlæg, samt til alle de åbne bud på en diagnose, i min desperate søgen på at få et irrelevant såvel som relevant svar på mit spørgsmål.
- Emilie
tilføjet af

Diarre ved indtagelse af hvid sovs

Bechamel (mener det er sådan det staves), er jo en opbagning der stort set kun består af mælk, mel og smør.
Har du problemer med laktose til daglig?
Det er i hvert fald nærliggende, at du har et problem med et eller andet mælkeprodukt.
tilføjet af

Diarre ved indtagelse af hvid sovs

Hmmm..... Det kunne måske være smør... for hverken mel eller mælk kan være årsagen, da jeg sagtens kan spise boller, franskbrød, osv. uden synderlige mavekneb, men smør, det spiser jeg sjælendt og i visse tilfælde, hvor jeg gør, er det ofte meget lidt, vi snakker gram. - Og da jeg netop ikke indtager det ofte og i meget små mængder, kan det jo ske, at jeg ikke har lagt mærke til bivirkningerne. - Nu har jeg ikke rigtig lyst til at teste det ved at indtage en ren smør-hovedret, men jeg vil da helt sikkert lægge mærke til min mave og tarmes reaktioner, næste gang jeg spiser en større mængde smør.
Tak for din Info.🙂- Det har afklaret mig lidt mere omkring mit dilemma med hvid Bechamel sovs. :)
- Emilie
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.