11tilføjet af

Blå Band sovser

Nu har jeg prøvet nettet: jeg opgiver.
Jeg forsøger at finde ud af om Bearnaisesovsen fra Blå band er uden mælkeprodukter.
Så det jeg søgte var en deklaration eller hvor den kan købes.
Men uden held.
Kender nogle her produktet og ved hvor det kan købes?
tilføjet af

Så det i

Netto men kender ikke noget til det ellers.
tilføjet af

føj, man køber aldrig pulver eller falsk

bearnaise, du kan lave det selv på 5 min.
hvis ikke du har bearnaise essens, så lav din egen på lidt vineddike, vand, skalotte løg og estragon, og kog det ned så der kun er en lille smule fond tilbage.
den sigter du naturligvis.
smelt 200 gr. SMØR, ikke for varmt, men smørret skal bruse op, så væden, vallen bliver i bunden af gryden.
du tager 2 æggeblommer, helt uden hvide, og pisker dem med lidt salt og en anelse eddike over vandbad, hvis du er hurtig kan du gøre det i en friture, eller blot på kogepladen, men du skal være hurtig.
når blomme massen er stiv, ca 1 minut, hælder du en ganske lille smule afklaret smør i, og fortsætter indtil smørret er brugt.
hvis det bliver for stiv, pisker du blot en anelse kold vand i.
hvis det skiller for dig, begynder du forfra med friske æggeblommer, og pisker den skilte masse ind i de nye ægge blommer, og huh, så har du en ægte bearnaise.
du har naturligvis skyllede hakkede estragon blade som du kommer i saucen til sidst, hold den varm i vandbad, husk at vandet ikke må kommer over 75 gr.
rør ganske let engang i mellem, men ikke noget med en finger i saucen.
tilføjet af

LOL

Så når nu jeg leder efter et produkt uden mælkeprodukter, forslår du at jeg selv laver den med SMØR!?
Tror bare jeg holder mig til pulver, hurtig og nemt, når man er sent hjemme hverdag.
Havde bare et mini håb at Blå Band var uden mælk, fordi jeg på nettet ku se nogle skrev den var uden gluten.
Jeg må en tur i Netto og undersøge det.
tilføjet af

så typisk

folk har så travlt med at føre sig frem og vise hvor dygtige de er, at de slet ikke giver sig tid til at læse hvad der står inden de svarer 🙁
sådan er det alle vegne, både her og IRL, når nogen siger noget.
God tur i Net2, aelling 🙂
tilføjet af

Dejligt

Pulver sauce smager da godt nok. Jeg har set deres saucer i Bilka og Føtex, samt nogle gange i Netto.
De indeholder nøjagtig det samme som Knorr, og kan laves med vand og f.eks. flydende Becel.
Jeg kan ikke huske om de indeholder mælk, men jeg mener det.
Prøv at søge på Bla Band.se.
At lave det selv uden mælk, er mig bekendt ikke muligt, men prøv på nettet.
God appetit.
tilføjet af

hihi

Tak.
Ja det var nu ikke surt ment. 😉Men altså bare det at man efterspg noget pulverbrev indikere nok at man ikke gider det store ståhej. Fnis
Jeg har fuldtidsjob,er 26 og uden børn, så mad ska være nemt at lave når man er sent hjemme. 🙂
Blev allergiker som 17 årig, så jeg husker godt bearnaisesovs smagen [:*(]
Ihhh Hehe
tilføjet af

siden hvornår er smør blevet til mælk

I laller rundt i begreber og blander rask væk margarine og andet skidt i jeres mad, margarine er et kunstigt produkt der blev opfundet i frankrig, fordi de smørdritler som sømændene fik med på lange rejser, blev harsk.
margarine er billig spiseolie, vand, brint og fyldt med kunstige smagsstoffer.
ost er heller ikke mælk, selvom de bliver lavet ud fra alle typer mælk, det er tilsat osteløbe, eller tarmbakterier fra kalve, der gør at ostemassen samler sig.
tilføjet af

Nu er du jo pinlig!

Du kalder dig gastro kokken!?
Vi tager den lige HELT fra bunden: Hvor kommer mælken fra? Koen? Godt.
Hvordan får man: ost? Det får man sko da af mælk fra koen!
Tror du så, at hvis jeg tager en Marsbar og ryster den tilpas nok, og nu hvor den ikke længere LIGNER kopatte mælk, at så kan jeg som allergiker godt spise det, for hokus pokus så er det ikke et mælkeprodukt mere?! 😃
Come on.
Tilbage på skolebænken! 😃
Der forefindes desuden også Mælkeprodukter i margarine - unt. nogle de flydende!
Men tak for et godt grin, men skift lige "titel" til du har styr på basis delene. 😉
tilføjet af

nej ikke surt ment

fra din side..... men så sandlig surt ment fra min side 🙁
Ser gang på gang herinde at folk spørger i øst og får svar i vest! Hvad gavner det så at spørge! 😕 og den ene båtnakke efter den anden er jo så klog at han kan undvære hovedet - og ofte aner de ikke en skid om sagen 😃
Nå, men jeg håber du fandt din sovs... mums... nu er jeg sgu blevet lidt lækkersulten 😃 Har heller intet imod pulver-udgaven, den er udmærket. men kan godt se det må være svært at finde en du kan tåle at spise 😕
tilføjet af

ROFL

det er sku blevet en morsom tråd den her
det startede med bearnaisesovs og endte i latterkrampe 😃😃😃
tilføjet af

Ahem, hvis jeg lige må....

Gastro kokken, hvor fik du det nick fra?
Blev du smidt ud fra et aftenkurus i madlavning for finere herrer?
Margarine kommer ganske rigtigt fra Frankrig, men det blev på Napoleons ordre fremstillet som erstatning for smør til hans soldater. Dengang blev margarine forøvrigt lavet på basis af oksetælle.
Hvis smør på den tid gik til søs som proviant, var det i små mængder...Indkøbt privat af de lykkelige officerer og befalingsmænd som havde råd til at købe private forsyninger. Desuden var smørret saltet i en grad du nok ikke kan forestille dig, så det var ganske holdbart.
Ost er alt andet lige et mælkeprodukt på samme måde som smør; begge dele er lavet på grundlag af mælk.
Men i din verden kan vegetarer vel fint spise frikadeller....Det har jo ikke noget med svinekød at gøre....Det er jo hakket og tilsat alskens ting og sager....
Til din velbehagelige oplysning har du næsten ret i dine oplysninger om osteproduktion, og så alligevel ikke.
Osteløbe er et enzym som findes i kalvemaver. Det har intet at gøre med bakterier fra kalvens fordøjelsessystem. Jeg ville jo nok betakke mig for at spise noget som er fremstillet på grundlag af fækale bakterier.
De bakterier som giver osten smag, er forskellige mælkesyrekulturer som tilsættes.
Jeg er overbevist om at du ikke får noget ud af det her indlæg, for du ved jo så meget mere end alle andre.
Men i det mindste kan andre måske lære lidt....
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.