16tilføjet af

Poseløs støvsuger, erfaringer?

Når jeg kommer hjem fra arbejde om et par uger, har jeg tænkt mig at forkæle mig selv med en ny støvsuger...
Den gamle virker såmænd fint-fint, og den suger som død og djævel, men den er efterhånden blevet så tilpas gammel at det er blevet lidt vanskeligt at finde poser til den i butikkerne.
Jeg kan stadig finde dem på nettet, og således stadig holde hjemmet rent.
Men på den anden side, dyret er over ti år gammelt, og vore politikere skriger efter at vi danskere skruer op for forbruget, så vi kan få gang i økonomien, så hvorfor ikke slå to fluer med et smæk?
Så kan man få sig en nystøvsuger, og føle sig som en god samfundsborger på samme tid 😉
Nu kommer vi endelig til det væsentlige:
Jeg tænker lidt på at købe et af de dersens poseløse djævelskaber, men jeg tænker altid på de helt gamle Nilfisk-støvslugere når jeg tænker på poseløs...
Enhver der er gammel nok til at have prøvet at tømme sådan et apparat, ved hvad jeg er bekymret for: Den helt umanerlig store og ubehagelige støvsky der dannedes når man tømte kræet...
Jeg fandt en tussegammel tråd her på solen om netop poseløse støvsugere, men jeg tænkte at det nok var bedre at oprette en ny tråd, for der var faktisk ikke meget kød på den gamle.
Så kære alle:
Har I nogle erfaringer med poseløse støvsugere?
Jeg er ude efter både positive og negative erfaringer; er de lette at arbejde med? Er de nemme at tømme? Larmer de mere eller mindre end andre? Er der nogle mærker der er bedre end andre?
Og i det hele taget hvad I kan komme på, som måtte være interessant.
Alle erfaringer modtages med kyshånd.
tilføjet af

Poseløs støvsuger, erfaringer?

Hæh, vi havde sådan en Nilfisk derhjemme indtil 1966, min mor fandt på at vaske posen en dag, følgelig blev fibrene i posen meget tættere og den brændte.....endelig.....sammen.
Jeg har selv arvet min mormors GA70 og regner med at den skal dø sammen med mig, poserne fås stadig men stofposen skal rystes en gang om året, der er jo ikke noget microfilter i den.
Til en god julefrokost hører der øvrigt både røgede ål, Cecil(d) og Nil-fisk [ide]
tilføjet af

Poseløs støvsuger ?.

Pose og pose, de har jo bare sat et filter i i stedet for posen, så du skal rense filteret i stedet for, jeg har også sådanne en "satan", og jeg kan love dig for, at det er et svineri at skulle rense det filter, man skal næsten bruge en stor industri kompresser for at blæse der rent.
Og de bliver "fyldt"/stoppet på et øjeblik, så indtil de "opfinder" et vende filter så man bare kan stikke slangen ud af vinduet og så blæse den ren, så skal jeg ikke havde en anden af de "sataner", men nu er den Ide så givet videre, opfind en poseløs støvsuger som man kan vende sugeevnen på, så den blæser ud af slangen og renser filteret, så vil jeg også godt havde min skiftet ud.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Poseløs støvsuger, erfaringer?

Fruppe, jeg har en af de gamle "fisk" oppe på mit tømrerværksted.
Den stod i en kælder inde i København da de havde oversvømmelse, og den var i den grad oversvømmet!
Jeg tog den hjem, splittede den ad og rensede den for så at slutte af med en ordentlig gang klorin. Det var jo kloakvand som var trængt ind i kælderen, og jeg havde ikke rigtig lyst til at den gamle støvsluger skulle sprede baktusser 😉
Den kører rigtig godt, og efter at jeg selv har modificeret lidt på den, kan den nu bruges med poser, så det er lidt nemmere at tømme den.
Den gamle Moulinex nede i privaten vil jeg nok prøve at ændre lidt på så den kan bruges med nogle andre poser, og så overtager den nok tømrerværkstedet.
I smedeværkstedet har jeg en gammel industristøvsuger som en gang levede på et autoværksted.
DEN kan dæleme også suge! Som mekanikeren jeg købte den af sagde, så skulle man huske at tøjre alle biler fra størrelsen FIAT 12-7 og nedefter, ellers røg de i støvsugeren 😉
Aprpos julefrokost, så har du ret i at der hører ål til, de skal bare ikke være i strømperne på den unge dame der serverer.....
tilføjet af

Poseløs støvsuger ?.

Poul det er netop den slags erfaringer jeg er ude efter, tak skal du ha'
Jeg har snakket med et ungt menneske som har en, og hun er rigtig glad for sin, en Dyson som vistnok var det første mærke der kom på markedet.
Hun mener ikke at der er problemer med lavtgående støvskyer når hun tømmer den, men jeg må indrømme at jeg stadig er lidt skeptisk.
I den gamle tråd jeg omtaler, er der en som foreslår en ekstra støvsuger til at rense den første med, og så kunne man jo passende have en tredje og fjerde og.....
tilføjet af

Poseløs støvsuger, erfaringer?

Næste gang jeg skal have en ny støvsuger købe jeg også en poseløs. De skulle være meget mere allegivenlige. Og nogle af dem kan man også rense tæpper med.
Jeg holder øje med tråden her for gode fif og ellers undersøger jeg markedet til den tid. (Jeg slider lige nilfisken op først)
En situation er de ikke velegnet. Jeg var i sommerhus hvor vi blev invaderet af murer i et af værelserne. Der kan man jo støvsuge alle murerne op og derefter putte støvsugeposen i en plastikpose og lukke den helt, hvor efter man behandler huset for nye myrer.
tilføjet af

Jeg har en !.

Atlascop kompresser, så jeg kan rense filtret, men det er ikke alle der lige har sådanne en stående, tror jeg, jeg støvsugede en sofa her D:23/12-2013 på min fars "værelser" her hos mig, han havde den der hund, den havde ligget i sofaen sidste gang de var her, jeg måtte rense filteret inden jeg gik i gang, men inden jeg var færdig var filteret stoppet igen.
Problemet er det fine støv, det lukker det fine filter, selve støvsugeren bliver ikke fyldt, det er plads nok i filteret, den kan bare ikke suge Pga. den fine del af filteret stopper lynhurtigt.
Jeg har prøvet en med et vandfilter i, den stopper så ikke, og der skal man bare vaske "filtertanken", også er den som ny igen, men det kræver at bruserslangen kan nå hen til toilettet, for det er noget være klister der kommer ud af tanken, men den suger med samme effekt lige til den er fyldt, og det støver ikke at tømme tanken 😉 .
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Poseløs støvsuger, erfaringer?

Hvis du vil hjælpe økonomien, så kan du også få installeret en central støvsuger. Så undgår du at de helt fine partikler bare suser igennem støvsuger, pose og filter og sætter sig mageligt tilrette et nyt sted i huset.
tilføjet af

Poseløs støvsuger, erfaringer? - helt enig

Det har sådan set ikke noget med økonomi at gøre eller ej om posestøvsugere, poseløse eller centralstøvsugere er bedst for indeklimaet.
Det findes alle mulige filtre nogle bedre nogle dårligere end andre - og nogle har ingen.
Men et filter er lige som en si. Den sortere de grove partikler fra den indsugede luft. Og det er rigtigt det er rart at få store sten sorteret fra - men de skader ikke indeklimaet og helbredet - de krasser måske lidt på gulvet med det er så også det.
Det er er skadeligt er de mikroskobiske partikler der suser gennem filteret - ind i lungerne og videre gennem lungerne ind i kroppen. Og der hjælper filtre ikke - jo mindre partikler jo farligere som hovedregel (og alt andet lige).
Så i stedet for at overveje poser eller ikke poser - når du nu har sat dig for også at yde et samfundsbidrag - så er centralstøvsugeren væsentlig bedre - og de puster alt indsugningsluften ud af rummet - så du ikke får de millioner at mikroskopiske partiker blæst rundt med høj fart i hele huset.
Så det er kun ét en type støvsugere der væsentligt bekæmper partikler der blæses ud - og det er centralstøvsugeren. Tænk selv - ville du selv ligge og indånde luften fra udblæsningen fra en støvsuger - hvis du tænkte dig rigtigt om?
Centralstøvsugere kan også fås med og uden pose - men det betyder mindre - og rigtigt det sviner mere uden pose at tømme dem - men filteret skal reelt bankes i alle støvsugere og det sviner endnu mere.... og der skal du naturligvis heller ikke stå uden en maske og banke filteret - og slet ikke indenfor.
Konklusionen - glem de gammeldags støvsugere - vi skriver 2014 snart - og vælg en centralstøvsiger - lige som det foreslås ovenfor.
tilføjet af

Poseløs støvsuger, erfaringer?

Jeg har haft poseløse støvsugere i flere år, det er meget besparende, når man har husdyr !
De første jeg købte var billige.. nok for billige.. men det med at tømme indholdet, har aldrig været noget problem, der sidder jo en beholder i støvsugeren, som bare skal tømmes af i skraldespanden - og det er ikke en pose - men en beholder !
Så sidder der et filter, det kan man tage af og rense / børste eller vaske, en gang om året f.eks.
Problemet med de første poseløse støvsugere jeg havde - var - at sugeevnen var for dårlig.
Jeg er meget glad for min Electrolux støvsuger - her er nogle gode råd :
http://www.electrolux.dk/Inspiration/hjaelp-til-at-vaelge/guider/stoevsugere/
tilføjet af

Rense med kompressor?

Hvad nytter en pose-løs støvsuger? Når man skal rense filteret med en kompressor? ❓
Jeg tror jeg holder mig til at pose-støvsuger 😉 , hvor jeg kun skal håndtere posen ned i en skraldespand.
tilføjet af

Se lige engang.

Det forstår jeg heller ikke en dyt af 😉 .
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Poseløs støvsuger, erfaringer?

Tak til alle for svar indtil nu, jeg håber at der er flere der vil være med.
Mht centralstøvsuger, så har jeg faktisk overvejet det, men jeg er gået lidt væk fra det igen, for jeg har lidt svært ved at se hvordan jeg i en gammel (bindingsværk) bygning skal kunne lave det så det er pænt, uden ligefrem at skulle rive hele bygningen fra hinanden.
tilføjet af

Se lige engang.

Hvad forstår du ikke, min ven?
😉
tilføjet af

Poseløs støvsuger, erfaringer?

Har haft en poseløs støvsuger og jeg skal ikke have en igen.
Ikke fordi den ikke kunne støvsuge men når man skal tømme beholder så støver det helt vildt og det ikke godt når man i forvejen har allergi/astma.
Så tilbage til en posestøvsuger hvor støv m.m. bliver i posen og ikke "flyver" rundt.
Men igen smag og behag 🙂
tilføjet af

Poseløs støvsuger, erfaringer?

Har haft en poseløs støvsuger og jeg skal ikke have en igen.
Ikke fordi den ikke kunne støvsuge men når man skal tømme beholder så støver det helt vildt og det ikke godt når man i forvejen har allergi/astma.
Så tilbage til en posestøvsuger hvor støv m.m. bliver i posen og ikke "flyver" rundt.
Men igen smag og behag 🙂

Hej inel, og tak for svar.
Jeg må tilstå at det ser ud som om min skepsis er vel begrundet....
Jeg ksn forstå at nogle mennesker bare synes at det er det bedste der er opfundet siden solskin blev tilgængeligt for alle, og andre mener at det kun er sat i verden for at pisse folk af....
Jeg har ikke taget en endelig beslutning endnu, så jeg er stadig mere end åben for forslag og erfaringer.
tilføjet af

Poseløs støvsuger, erfaringer?

Jeg har altid været tilfreds med dem. Man tager jo bare beholderen af og åbner låget når den skal tømmes udenfor.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.