36tilføjet af

Vi bliver federe og federe

...mod forventning!
Eksperter havde troet, at udviklingen ville gå den anden vej, hvilket undertegnede da også ville have tilsluttet sig.
Hvordan kan det være, at der bliver flere og flere overvægtige (læs her: http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/sygdom/ECE1140920/fedmeepidemien-buldrer-af-sted-i-danmark/), når der samtidig aldrig har været så meget så meget fokus på en sund livsstil, kost og motion?
Bliver vi mere fede fordi rødvinen tager over? Eller er det fordi vi - grundet krisen - tyer til de billigste og derfor mest fedtholdige madvarer på hylden a la USA-junkfood-epidemi?
Nu prøver man så at hæve afgiften på fede og usunde madvarer, men ifølge denne artikel fra politiken.dk vil det ikke hjælpe på forbrugervanerne: http://politiken.dk/tjek/sundhedogmotion/livsstil/ECE1177895/fedtskatten-er-for-lav-til-at-goere-os-slankere/
Jeg var ellers så positiv over for tiltaget med afgift på slik, chips og cola - men hvis det heller ikke hjælper???! Hvad gør vi?!
tilføjet af

og forresten

Du kalder dig "den bevidste", hvilket måske hentyder til, at du er slank og kan holde dig på måtten. Jeg er også - hver evig eneste dag - BEVIDST om, HVAD jeg spiser (spiser KUN sundt) og HVOR MEGET, men selv om jeg er fuldt ud BEVIDST om, at jeg spiser for meget, så har jeg kun ekstremt dårlige erfaringer med at trappe ned mht. at spise. Og JA, jeg starter med at drikke 1 liter vand lige før hvert måltid, men alligevel har jeg svært ved at blive mæt.
tilføjet af

Men ellers

så er det logisk nok at gennemsnitsvægten for befolkningen er steget; alt hvad vi har gjort siden krigens tid, er noget amerikanerne har været 10-15 år foran med. På et tidspunkt var vi helt sikre på, at befolkningen ikke ville blive delt op i ekstremt fede og super-fitness typer. Men det er der, vi er på vej hen;
Dem, der dyrker rigtig meget sport og har mere og mere fokus på sundhed, dem bliver der lidt flere af. Der er bare det ved det, at de i forvejen ikke har vægtproblemer. I den anden ende er der så de usunde (som mig) - som bliver ved med at tage mere på. Og en i forvejen overvægtig kan tage rigtig meget mere på, end en forholdsvist sund, der gerne vil tabe sig bare 10kg og så kun formår de 5kg. Her er den fede fuldt ud tilstrækkelig til at tage de 10 kg på.
Deri ligger forklaringen, dvs. vi kan bare se på, hvor USA var for 15 år siden. Præcis der står vi nu. Og vi kan se på amerikanerne idag for at vide, hvor vi selv står om 15 år.
PS: der var en typo i mit forrige indlæg: Jeg har haft elevatorvægt fra mellem jeg var 23 år til idag, hvor jeg er 38 år, dvs. 15 år.
tilføjet af

Afgifter på usund mad er fint, men

måske ville det virkeligt effektive være en vægtafgift, hvis ens BMI er over de 30.
Jeg rører stort set aldrig usunde sager, men ligesom "lidt federe", så spiser jeg også klart for meget og har ligeledes meget svært ved at spise mindre. Hvis der blev trukket 5000kr fra min månedsløn kunne det derimod nok få mig til at motivere mig mere.
tilføjet af

det er

så ikke alle der holder af denne statslige administrator børnehave.
Man har gennem årtier også her i DK været klar over hvad god og sund kost er .
Det bør politikerne også være klar over, også selvom de er ynger personer.
Som politiker kunne de jo vise et godt eksempel spise sundt (når det er på vores regning), cykle, gå ,gymnastik og sidde oventlig på deres stol i salen .
Sund livsstil er også, at Politiker ikke rejser/flyver så meget rundt( de kunne bruge tv og telefon). Der er jo mange Politiker der har børn som de ønsker det bedste for (f.eks. skole).
tilføjet af

nedsæt prisen for motion

om du så nøjes med at spise MEGET lidt i løbet af en dag så vil du stadig være fed hvis ikke du laver noget. Du kan have en helt alm BMI og stadig være fed fordi du ikke laver noget og med de priser på motion så tror jeg bare det fortsætter.
jeg er 165 og vejer ca 56 jeg er fed, ikke pga min vægt nej den passer fint, men da jeg ikke laver noget så har jeg fået mave og kan ikke passe de bukser som jeg normalt kan, jeg er ikke et tilfælde af madforstyrrelser, for har fået taget den fine test for at se hvor fedtet sidder og der ER for meget af det, men kan intet gøre ud over at cykle hver dag og det gør jeg så.... men hvad hjælper det på maven?
tilføjet af

Der findes meget gratis motion :-)

Løb er én af motionsformerne! 😉
tilføjet af

Synes snart ikke, det kan blive billigere

Går 3-5 dage om ugen i Fitness World til 229kr om måneden. Dvs. jeg dyrker motion 15-20 gange om måneden til en pris af mellem 15-20kr pr. gang. Og det er vel at mærke incl. en spinningsinstruktør. Veksler mellem anaerob og aerob træning, dvs. crosstrainer+spinning og tungere vægttræning.
Jo mere, jeg er oppe i mit lokale Fitness World, jo mindre tænker jeg på at spise. Netop derfor er jeg deroppe så ofte 😉
tilføjet af

Ja vi mangler Anders Fogh

som forbillede. Cyklede ofte på ryttercyklen og løb ofte.
I stedet har vi nu en fadbamse som statsminister. Deri ligger forklaringen, der mangler en leder, der kan motivere.
Jeg føler mig også mere motiveret, når jeg ser slanke piger i alle aldre, frem for grimme overvægtige piger.
tilføjet af

Sidegevinst: jeg sparer penge dobbelt!

Før i tiden (hvor jeg var overvægtig), kunne jeg bruge adskillige tusinde kroner på at købe usundt brød i fakta, kager hos bageren og junkfood hos den lokale benzintank.
Så for mig er Fitness World en ren win-win situation:
* Jeg bliver slankere og stærkere, har fået en stærkere ryg og en sundre holdning
* Jeg kommer til at se yngre ud og er langt mere tiltrækkende overfor det modsatte køn
* Jeg har langt mere overskud i hverdagen, orker meget mere
* Jeg sparer ca. 1500-2000 kr om måneden på usund mad/junk food!
Så hvis du vil starte med en sund livsstil: start med at dyrke så meget motion, som muligt!
- og helst HELE ÅRET rundt! Det fjerner fokus fra at spise usundt.
Rent faktisk oplever jeg på min egen krop, at jeg slet ikke har LYST til at spise usundt, når jeg er igang, jeg har derimod LYST til sund mad! 😉
tilføjet af

Folk har for travlt

Jeg tror at det er den travle hverdag der gør os federe. Alle folk har efterhånden en alt for travl hverdag, hvor man ikke gider gøre noget ud af maden ergo man tyer til fastfood. Man gider heller ikk motionere for når man endelig har fri så vil man sgu slappe af. Fedtafgifter hjælper ikke en dyt, når man vil have det usunde vil man bare have det. Så sparer man hellere på det grønne. Måske var det en idé at gøre frugt og grønt billigere?
tilføjet af

Manglende søvn og stres giver fedme

Pga. det høje danske lønniveau presses almindelige lønmodtagere og for den sags skyld mellemledere til at arbejde hårdere og hårdere inkluderende færre pauser. Dette giver i længden stres og søvnproblemer. For lidt søvn giver i sig selv fedme.
tilføjet af

Den fede vane....

- kontra den lige så afhængige motionsfreak...tja grænserne bliver trukket tydeligere op og så længe der ikke hersker forståelse for hinanden får vi ikke ÆNDRET de VANER som får nogle til at blive kondi afhængige og andre til at sidde fast i den orale fase...hvorfor er det sådan i DK at vi tror alt kan hæmmes/fremmes bare vi indføre...en AFGIFT...er det ikke lidt afstumpet...og rent udsagt idioti???
De fede skammer sig i forvejen, tror næppe at et formynderisk og økonomisk dask over nallerne får nogen som helst til at ændre noget som helst.......det drejer sig om at skabe en stærk nok motivation, noget som føles godt og gør godt - bedre end at overfylde mavesækken til bristepunktet...vi må jo spørge de fede hvad der skal til......og for helved da behandle dem m lidt respekt.....
A
tilføjet af

Min kone er lækker

tilføjet af

Du må da ha umuligt...

store hænder...hvor er det bare synd og grotesk! Det må være en kamp at skulle bevæge sig.......
hvad er det lige der er sket for hende....
tilføjet af

Ja, mums

men der er vist nok til 2 😃
tilføjet af

Vild overdrivelse

der bliver målt BMI tal og man behøver absolut ikke være tyk for at have et lidt for højt BMI tal men man kommer med i statistikkerne som overvægtig....det er igen og igen nogle eksperter der bestemmer om vi er tykke,- naturligvis er der et antal personer der vejer for meget og det vil der altid være.
Det er da ganske udmærket at der er focus på kost og motion selv om det er ting vi altid har vidst --selv i min barndom sidst i 40erne føst i 50erne sagde man altid at vi skulle spise frugt/grønt og selvfølgelig gå til sport...men vi bevægede os selvfølgelig meget mere end man gør idag da der ikke var TV+PC og vi cyklede i skole.
Der er sket det at man skal have alt fortalt idag ingen kan tænke selv i vores oplyste samfund, men det giver selvfølgelig job til mange Ak ja og ve.
tilføjet af

Det er mit stofskifte

Jeg kan ikke gøre for det.. og så smager al mad bare så godt (indsæt smasken)
og så får jeg også lykkepiller og det er også deres skyld jeg er tyk.. og alle reklamerne og det er ikke min egen skyld der må være nogen jeg kan sagyu søge pga af min overtvlært...
unsdkyl tast fewjl.. men finger er så tykke at jeg treykker forkert
tilføjet af

Spis rigtigt og motioner

Jeg vejede også 10 kilo for meget, det var kommet snigene over en årrække. Men så da vægten nåede de 10 kilos overvægt blev det nok. Jeg følte mig inspireret af BS & Basserne, og besluttede mig for at fjerne alt fedt og sukker fra min kost, og motionere mindst 30 minutter hver dag (tempocykling med spurt hvert 5 minut).
På halvanden måned tabte jeg de 10 kilo, og blev normalvægtig.
Det er simpelthen bare at tage sig sammen, få styr på sin kost og dyrke motion.
Hvorfor danskerne bliver fede. Maden indeholder alt for meget fedt og sukker, og folk bevæger sig generelt for lidt, så skal det jo komme. Alle har også råd til at købe alt det mad de kan spise, i gamle dage måtte man være mere nøjsom. Det er jo lidt som når folk køber sig en hel masse ting, og gældsætter sig. De gør det fordi de kan, og fordi de ikke har overblik nok til at styre sig.
tilføjet af

Jeg tror at...

Man skal øve sin mave til at modtage mindre portioner ("sulte" om så må sige indtil den har vænnet sig), spise sundt dvs undgå sukker, mælkeprodukter og hvidt mel. Og til allersidst dyrke motion regelmæssigt.
Alt dette for at opveje det meget stillesiddende arbejde, som er blevet almindeligt i vores samfund.
tilføjet af

Du har da fattet pointen

- fedme har mange farver....
tilføjet af

Selvforskyldt

Desværrer er det de overvægtiges egen skyld. De har og kan tilsyneladenende ikke forstå selv de mest simple budskaber omkring indtagelsen af føde og dyrkning af motion.
Nok er det de lavest uddannede og folk på offentlige ydelser. Men det er jo også lige netop dem der ikke gider at bevæge sig andet end op til den nærmeste grill. Det gøres i bil og resten ad dagen går foran fjernsynet med slikskålen foran inden turen går til netto efter pomesfrites til ovnen og kage til børnene. Jeg glemte discountøllene.
Disse personager er mærkeligt nok også dem, når de bliver interviewet til TV, der optræder uforstående om deres massive og uklædelige overvægt. De revser nærmest samfundet for den ubehagelige fedme og fatter ikke at cola dagen lang er ødelæggende. Lige før disse fede forlanger krisehjælp og erstatninger fra diverse producenter af fødevarer.
Men der skal jo energi til og når det op ad formiddagen er morgen, ja så kalder frostflakes, kaffe med fløde og sukker, hvidt brød med tandsmør, vingummi og lakids samt et par liter cokio. Dagen er i gang og turen går atter til grillen inden der skal handles ind.
De fatter stadig ikke de er fede
tilføjet af

kan du lide smagen

af:
grovvalsede havregryn (rigeligt om morgenen med minimælk)
rigeligt med groft rugbrød. Og skær ned på margarinen (brug ikke smørbare blandingsprodukter)
magre fisk (torsk er godt)
æbler købt friske i en frugtplantage
Har du mulighed for at fryse resten ned, så er der mad til de to - tre næste dage!!
Og det kan være en god idé at cykle eller gå efter aftensmaden. Og et andet godt råd er at jo bedre du sover, des mere taber du dig.
Er der ikke nogle af de mennesker, du har mødt hos DDV, der har samme problem og hvor I kunne hjælpe hinanden??
Et af de store problemer ligger i, at du er single. Jeg er sikker på, at du trøstespiser om vinteren. Det er du ikke ene om. Du lever tilsyneladende fornuftigt, og jeg håber det lykkes for dig.
tilføjet af

Laissez-faire

Lad dog folk æde, drikke og ryge sig ihjel -
så bliver der nok råd til efterløn og pension til dem, der lever længere end de 60 år.
tilføjet af

Gør i det?

Nå, men så må i jo hellere gå på nupokur!
tilføjet af

Med de 67 holder kærligheden op !

tilføjet af

Problemet

er at politikerne ikke har nogel interesse i om folk lever sundt( det er endda et problem hvis, for det vil stiller nogle krav.) .
Politiker har gennem ca 25 år fået vejledning omkring kost og ernæring fra videnskaben (KVL- ernæringseksperter) men har ikke ville lytte.
Man" så "der var flere problemer og meget besvær med at løse ernæringsprobelmet end at angribe problemet konstruktivt.
Hvorfor skal slanke og sunde mennesker betale til at personer får gratis motion i arbejdstiden? , lægebehandling?, konsulenthjælp og meget, meget merer.
Pga. af at de har haft hånden nede i sukkerskålen /vinflaske og ikke gider at gå/cykel.
Så skal vi sikkert også betale masser af miljøafgifter .
Og vi skal betale mindst dobbel så meget fordi politikerne endnu ikke har gjort noget ved problemet.
tilføjet af

Penge magt

Hvorfor har vi en epedimi... vi bliver federe og så videre...!
Nej vi har ikke en epedimi og vi bliver ikke federe... men efter som Vægtvogterne igen mangler kunder, presser de igen sundhedsministeriet (SUM) for at gøre noget ved sagen.
Det er et faktum, at vægtvogterne i mange år, har haft deres sugeslage langt nede i SUM pengekasse.
Resultatet har været, at SUM har "hyret" vægtvogterne som "ekspertpanel". Det langsigtede produkt er de forskellige kampanger for at sætte vægten hos befolkningen ned. Noget som kun vægtvogterne og deres såkaldte "eksperter" tjener tygt på.
Det som generationer har kendt som Hvalpefedt og den almindelige pupertetsforandringer, er blevet til Teenagerfedme og sundhedsforstyrrelser. Det findes simpelthed ikke.
BMI blev opfundet som en målestok i midttyskland, og den har aldrig været andet end en middelmålestok, som aldrig har taget højde for; kropsforandringer hos teenagere, vægtforøgelse hos gravide, muskelmasse, knoglemasse og gener.
Den almindelige kropsmåling, som Vægtvogterne fik fjernet, var følgende: Højde i cm, minus 100cm = middelvægt +/- 10 kilo = Norden. Efter som vores gener pga. kulden, skal have ekstra polstring. Men så længe der er pange at tjene, for de firmaer der leverer kur og slankemad, bliver der ved med at komme "undersøgelser" frem, der viser hvor galt det står til med den Danske sundhed.
Pengemagt og ikke sundhed.
tilføjet af

Begynd at ryg og tag ufaglært arbejde

så bliver du slank. Men ikke sund.
Det er jo i virkeligheden ret enkelt.
Flere og flere holder op med at ryge og det er velkendt at man nemt tager på af rygestop. Aldrig har der været så mange stillesiddende jobs og så få fysisk betonede jobs.
Endelig har der aldrig været så mange caféer, restauranter og fastfood-spisesteder som nu. Man kan jo ikke gå hundrede meter ned ad en gågade uden at man bliver lokket med is, madretter, fadøl, pizzastykker, pølser, burgere, slik, sodavand.
Folk får kokketillavet kantinemad på arbejdspladsen.
Når man tænker sig om, så er det egentlig ikke så underligt at folk tager på.
tilføjet af

Afgifter nej tak

Stigende afgifter gør kun én ting og det er at sende flere penge i statskassen. Afgiftsstigningerne skal være meget voldsomme før jeg tror på en synlig effekt og er afgifter virkelig det eneste folk kan finde på?
Man burde i stedet motivere folk til at leve sundere - fradrag for sportskontingenter måske?
Samtidig burde der i langt højere grad markedsføres med fokus på de små hverdagsændringer som alle kan forholde sig til - I stedet for at sige stop for fløde, sodavand, smøger, smør osv., så sæt fokus på at drik/spis lidt mindre af det end du plejer. Fx ikke tage smør på brødet når du tager smørepålæg på - drik et halvt glas sodavand mindre - brug lidt mælk sammen med fløden i saucen i stedet for bare ren fløde - spis lidt reven gulerod til aftensmaden i stedet for ingenting. Listen med muligheder er LANG!!
tilføjet af

Lorteliv.

God trådstart. Heldigvis for samfundet dør fede mennesker hurtigere, end ordentlige mennesker. Deres liv under fedmen og indtil deres død er forbundet med en ubeværdig og ikke tiltalende linie. Men farvelog tobak, dine fedtceller kan carme en storby som Århus op når du skal krammereres. Alternativet er et mange orme skal dø af forstoppelse.
tilføjet af

Afgifter nej tak

Er der ikke en del afgifter i kan spare og i kan afgifte jeres krop med et fodbad find ud
af det med http://www.bioenergiser.dk i kan omlægge livsstil og kostvaner der er penge at
spare sætt ned alt usundt i spiser og drikker og ryger få kosttilskud og væske til mad.
tilføjet af

Det er skrevet af

Jeg synest i alle skal starte med jer selv og siden info folkevalgt politiker i offentlig
debatrum og på tlf og send dem sms og find politisk hjemmeside send dem email sig til dem
i trænger få sund kost og kosttilskud og væske og motion det trænger alle i folketinget.
tilføjet af

nedsæt prisen for motion

Du kan tabe i fedt få sat fedt forbrænding op med kosttilskud se http://www.helsenyt.com
gå ned på siden læs mer carnimax art firmaet har http://www.natur-drogeriet.dk det opfod
rer jeg alle gøre info familie & venner & i forebygge hjertekarsygdom & hjerteslag m.m
Spis seks mindre måltid fra morgen til udpå aften og drik et glas vand til hver måltid i
tager da hensyn til hvor meget maven klarer og husk tyg maden til den bliver flydende da
går syren ud i spyttet og da vil i ikke iritere maveslimhinden få info familie & venner
tilføjet af

Synest snart ikke, det kan blive billigere

Uden mad og drikke duer helten ikke kender du ikke den spis seks mindre måltider fra morg
en til ud på aften og drik et glas vand til og få kosttilskud til maden følg dagsdosis da
kroppen ikke fungerer uden mineraler vitaminer protein sundt fedt vil du forebygge symtom
er/ sygdom.
tilføjet af

Folk har for travlt

Man er hvad man spiser det tænker ingen på i travlhed de kan undgå stres og blive syge de
skulle trappe ned travlhed få balance i familie og arbejds og fritidsliv og hvad de spise
og drikke og ryge og få nødvendig hvilepause de trænge kosttilskud og væske til måltider.
tilføjet af

Vi bliver federe og federe

Problemet er fedtforbrænding er forlav hos alle de som motionerer og ikke motionerer se
http://www.helsenyt.com se nede på siden carnimax læs mer få info familie & venner idag
Få sekst mindre måltider fra morgen til udpå aften & drik et glas vand til hvert måltid
tyg maden til den er flydende da går syren ud i spyttet da iritere i ikke maveslimhind.
Se http://www.natur-drogeriet.dk læs mer alle trænger rigtig helseinfo og dokumentation
det får i ikke fra de etableret sundhedsmyndigheder de tjener medicinalindustrien idag.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.