4tilføjet af

Overgangsalder....

Jeg kom meget tidligt i overgangsalderen, var kun 40 år...jeg havde det slemt både fysisk og psykisk i nogle år inden jeg besluttede mig for, at tage de hormonpiller min læge anbefalede mig for at komme generne til livs...
Nu har jeg fået hormonpiller i 7 år..og vil meget gerne tage sfaked med dem..de er gode for noget, men skidt for moget andet, og i længden er det vel mest skidt.
Jeg ved ikke hvordan min krop og psyke vil reagere, er jeg kommet over klimateriet eller er jeg ikke, ingen læge kan svare mig ordentligt, heller ike min gynægolog.
Er der nogen af jer, som har taget hormonpiller i en årrække og er holdt op igen, hvordan havde / har i det uden.
Jeg vil blive glad for svar fra nogen, som har erfaringen i frisk erindring..
På forhåns tak.
tilføjet af

få en hormontest

din læge kan tage en blodprøve og med det samme teste, om din overgangsalder er slut.
Dvs. han kan se fordelingen af østrogen m.m.i en blodprøve.
Det undrer mig, at han ikke har tilbudt dig det, så bede selv om det.
Jeg er selv blevet testet med en blodprøve hos min læge, det var nemt:-)
tilføjet af

Pu ha, hedeture igen

Jeg har i en årrække også fået hormonpiller, men synes efter 4 år at det måtte være nok, så jeg holdt op med dem, jeg har stadig hedeture, men ikke så slemt som da jeg startede på pillerne, men de er der. Ellers ingen forskel at mærke, bortset fra at vægten faldt omkring 4 kg, men det var den rette vej. Jeg tog også ca. 4 kg på da jeg startede på dem for 4 år siden.
tilføjet af

Overraskende svar.. tak *S*

Det lyder godt nok underligt, at ingen af mine læger, gynægologen og praktiserende, som begge er kvinder i min egen alder :-))) aldrig har nævnt det for mig..måske burde jeg selv ha´ sat mig ind i det, men har altså ikke gjort det, lidt af min egen fejl..
Tak skal du have..jeg vil få det gjort straks.
Venlig hilsen / Lisbeth
tilføjet af

Tak for svaret...

..jeg vil ha´taget en blodprøve som jeg blev opfordret til....men jeg er glad for at høre om din erfaring..blot ikke det med vægten, for jeg har ikke taget et gram på under forløbet, og er meget slank, hvis jeg bliver slankere, er jeg også mere udsat for at få Osteporose (knogleskørhed)...det er jeg jo heller ikke så lun på...det er ski ikke nemt at komme i reperationsalderen..men bare det bli´r i småtingsafdelingen, så går det nok.
Venlig hilsen...Lisbeth
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.