11tilføjet af

tilbagebetaling af indskud

hej
Jeg flytte for ca et år siden ind i en lejebolig sammen med min kæreste, indskudet lød på 24.000 og vi betalte 12.000 hver, altså halvdelen hver. min kæreste er imidlertid blevet min x-kæreste og hun er flyttet og jeg er blevet boende og har overtaget lejen af boligen. (ikke nogen grimme konflikter i den forbindelse)...
Nu vil hun gerne have sin del af indskudet tilbage, og det har jeg da også tænkt mig at betale hende, af rene morelske grunde.
Men mit spørgsmål til jer der ude er:
Har hun ret til at få sin del af indskudet tilbage (lovmæssigt)?
jeg har søgt på nettet, men kan intet finde, der konkret giver mig et svar - håber at der nogen der kan hjælpe mig med et svar, eller henvisninger til hvor jeg kan finde et svar.
venlig hilsen
larry
tilføjet af

Betal hende tilbage nu.

Af moralske grunde burde du betale hende tilbage nu.
Jo,hun har krav fra dig af at du giver hende de 12,000kr tilbage nu.
hvis det nu var dig der flyttede,vil du vel også have din halvdel betalt tilbage,ikk???
tilføjet af

indskud

hvad dækker beløbet over? Er det i virkeligheden ikke bare forudbetaling af husleje et antal måneder for så har hun jo boet for de penge. Det kan du sikkert se i kontrakten
tilføjet af

for hurtig

hey
tak for dit "svar"..
tror dog at du læste mit indlæg lidt for hurtigt, for jeg HAR tænkt mig at betale hende tilbage under alle omstændigheder - vil bare gerne kende den lovmæssige del af ren nysgerrighed - sådan er jeg bare..
tilføjet af

du har ret

Hey
Den havde jeg slet ikke fanget i farten..
I lejekontrakten fremgår det at de 17.000 er beboerindskud og resten er forudbetalt husleje..
Så skal hun jo bare have halvdelen af de 17.000 tilbage..
-se det kan jo godt betale sig at undersøge tingene 😉
tilføjet af

Jamen..

ved at give hende halvdelen af de oprindelige indskud så tager du røven på dig selv,. for hvad så når fraflytningsregningen kommer.? de ligger gerne i omegnen af 15-20.000 kr.
uden at skulle diktere dig, så vil jeg da mene at hun skal have halvdelen,. men tilgengæld også betale halvdelen af fraflytningsregningen,. det er vel logik,. ellers kommer du til at stå med en motherfucker regning. sådan er det altid i almen boligselskaber..
tilføjet af

ja sådan

vil jeg også mene det er, du skal da under alle omstændigheder ikke give hende det fulde halve beløb tilbage for det kan godt være en dyr fornøjelse at fraflytte en lejlighed også selvom man kun har boet der et år. Håber du finder en rimlig løsning
Knus Herfra 🙂
tilføjet af

jamen..

Du har ret i at jeg kommer til at betale fraflytningsregningen, og som du så ganske rigtigt beskriver det, kan det ende med at blive noget af en motherfucking regning..
Det er også en af grundene til at jeg gerne vil kende den lovmæssige del af sagen..
men jeg kan jo ikke forudsige hvad fraflytningsregningen kommer til at lyde på og på den anden side skal hun jo heller ikke betale for skader o.l. som opstår efter hun er flyttet..
Jeg vil ikke snyde hende for hendes penge, men jeg vil heller ikke snyde mig selv.
tilføjet af

Hvis du ikke gør det så

kan hun jo i princippet opsige lejligheden? Hvis hendes navn stadig er på kontrakten? Mht. forudbetalt leje, så er det jo gerne, sådan så at man så ikke skal betale de sidste 3 måneder, når man har sagt op. Det er udlejers sikkerhedfor at få lejen de sidste 3 måneder. Derfor skal du jo også betale halvdelen af dette tilbage til hende, da det jo er dig der kommer til at sidde huslejefrit de sidste 3 mån. når du engang siger den op? 😉
tilføjet af

hvis ikke ...

De sidste 3 mån er ikke med i indskudet, så meget ved jeg da (kan se det i kontrakten og har flere års erfaring med det boligselskab jeg bor i) Det dækker vedligeholdelse ved fraflytning.
Hendes navn står heller ikke længere på kontrakten - hun opsagde sig selv skriftligt ved fraflytningen.
tilføjet af

tja

Jeg synes uanset hvad det kun ville være rimeligt du betalte hende pengene tilbage, du får jo overskuddet når du engang flytter, alt efter self hvor pænt du har behandlet lejligheden, men uanset hvad burde du betale hende de 12000 kr.
tilføjet af

sådan !

hey
tak for hjælpen alle, selv om jeg ikke er kommet tættere på reglerne omkring indskudet, så var der da et klogt hoved der rådede mig til at kikke i kontraken (hvorfor tænkte jeg ikke selv på det😖) så 12000 blev til 8540, da noget af indskudet var forudbetalt husleje (indskud efter husleje 17.080kr /2 = 8540kr)..
pengene er hermed overført til hendes konto.
thanks igen alle sammen fordi i gad ligge et øre til.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.