13tilføjet af

Forårsløg...?! Hvad er det?

Ja, hvad er forårsløg egentlig? Er det bare alm. løg?
tilføjet af

kjop'

Nej det er FORÅRSløg.
tilføjet af

Forårsløg ligner

i størrelse og udseende en mellemting mellem et purløg og en porre og sælges i bundter. Det er de lange, grønne stængler du skal hakke og putte i fx. salaten.
Trods navnet kan forårsløg fås året rundt.
tilføjet af

Forårsløg er...

...små løg, der ligner porrer lidt, bare noget mindre. De er lidt skarpere i smagen end alm. løg. (Zittauerløg)
tilføjet af

Hedder også Skalotte løg.

De kan sættes nu med 10cm afstnd. Tåler lidt frost. Kommer tidligt, og toppen kan sp+ises som Purløg.
tilføjet af

babypórre=)

Og er ikke rart at støde på i salaten hvis man ikke ved det er der=)
/Karina
tilføjet af

Nu jeg har jer...

...hvad vil det så sige at soltørrede tomater er "udvandede"?
tilføjet af

Forresten...

Mange tak for jeres hurtige tilbagemeldinger;o)
tilføjet af

Nu skal du bare høre

Der er meget vrøvl i de svar du har fået. Læs mit igen om forårsløgene, det er det rigtige, og her får du så lidt yderligere information.
Om udvanding af soltørrede tomater, er der kun at sige, at den knastørre tomat skal blødgøres i vand før anvendelse. Du kanogså købe soltørrede tomader som ligger blødgjorte i fc. olivenolie.
Når tomaterne soltørres, koncentreres smagen: Solen får vandet i tomaterne til at fordampe, men lader den gode tomatsmag tilbage.
Soltørrede tomater bruges i Danmark som tilbehør og ingrediens i alt fra brød og pastasalat til pizza.
Tomaten blev tidligere opfattet som en frugt, der kunne stimulere kærligheden og lidenskaben. Den fik derfor navnet ”kærlighedsæble”.
Forårsløg
Forårsløg kan fås importerede hele året, men som navnet siger, er sæsonen egentlig juni-september. Løgene er milde og egner sig derfor godt til at servere rå i salater og som grønt drys, hvor vitaminindholdet bevares. Forårsløg er ikke nogen energibombe, men de indeholder dog A- og C-vitaminer ligesom andre løg og oftest et højere vitaminindhold end de halvgamle løg, der har ligget i køleskabet nogle uger.
Forårsløg kan holde sig ca. 1 uge i køleskabet. Skyl og rens dem og læg dem i en plasticpose. Hvis forårsløgene er blevet bløde, kan de kvikkes op ved at lægges i en skål isvand nogle minutter.
De milde forårsløg kan bruges som snittet grønt på al slags smørrebrød, fx et stykke rugbrød med torskerogn og citronbåd eller dampes 2 minutter og serveres som varme grønsager til kød- og fiskeretter, fx sammen med grønne bønner og gulerodsstave. Forårsløg bliver lynhurtigt til en lækker sauce til al slags kød, hvis man svitser stave af forårsløg på 5 cm i lidt smør, hælder piskefløde på og koger den ind. Smag til med lidt Dijonsennep med hele sennepskorn.
Forårsløg bruges meget i det asiatiske køkken. Prøv fx denne tillempede udgave af Pekingand: Stegt berberiandebryst skæres i tynde skiver. Servér i små, varme, sprøde pandekager med snittet forårsløg, asiatisk sød chilisauce på flaske samt smuldret feta.
tilføjet af

overdimensioneret purløg

Det er en bestemt type løg man sår og høster på et tidligt tidspunkt inden løget er færdigdannet. De ligner en mini-porre ca. på tykkelse med en blyant og man spiser både løget og de hule blade. Planten smager nærmest som en mellemting mellem purløg og rå løg.
Nu vi er inde på emnet forårsløg vil jeg godt brokke mig over at man i nogle butikker ser dem solgt under navnet "springløg" det er der bare ikke noget der hedder og ordet er dårligt oversat engelsk hvor grøntsagen kaldes "spring onion" (spring=forår, onion=løg). Men når man ser et skilt hvor der står "springløg" får man associationer til noget der kan hoppe af sig selv som f.eks springbønner.
tilføjet af

Det er ikke det samme

Det er rigtigt at løgtoppe smager som og ligner forårsløg men forårsløg er en selvstændig type af løg som man iøvrigt sår. Jeg mener de stammer fra østasien, de bruger dem i hvert tilfælde flittigt i deres madlavning.
tilføjet af

Hej JensenDK

Hej.
Sikke en masse du ved om mad;o)! Mange gange tak for dit svar.
Så skal der rigtig laves god mad.
Mvh...
tilføjet af

Èn der har forstået det...

....hvilket er overaskende ringe. Især når man samtidig spiller biologiekspert og kommer med stupide indlæg om "De ligner lidt purløg" og " smager som skalotteløg"
Opfordring: Hvis i ikke ved det - så luk r....
tilføjet af

forårsløk

Jeg skulle tro at denne løken er det vi kaller vårløk her i norge?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.