3tilføjet af

Om lykkepiller?

Hej Vi er 2 piger som gerne ville have svar på nogle spørgsmål, og vi håber i vil svare på dem 🙂
1: Hvad gør de forskellige slags lykkepiller?
2: Burde lykkepiller forbydes?
3: Ved lægerne at lykkepiller er skadeligt for kroppen (eller syns i de er skadelige?)
4: Hvad er lykkepiller overhovedet?

Hilsen os der RIGTIG gerne vil have svar hurtigst muligt 😉
tilføjet af

Lykkepiller er skadelige

Jeg fik en årrække lykkepiller og da jeg stoppede med dem, fik jeg store tandskader.
Emaljen på alle mine tænder er smuldret væk og det er tilbage er sorte.
månen
tilføjet af

svar.

1: De virker som serotonin fremmere i hjernen. Hvis man ikke producerer nok serotonin i hjernen, bliver ens psykiske tilstand påvirket bla.i form af depression, socialfobi og angst.
2: Nej, de burde ikke forbydes, men kun udskrives til folk med depressioner osv. der ikke har en real årsag og altså ikke kan behandles med terapi.
Hvis et menneske med en svær depression ikke bliver behandlet med disse præparater, kan det ofte medføre selvmord, eller sociale problemer. Derfor er det et meget vigtigt præparat.
3: Antidepressiv medicin har selvfølgelig ofte nogle bivirkninger, som alt andet medicin har. Jeg har haft indtaget antidepressiv medicin i 2 år. I denne periode var jeg med i et forsøg, hvor jeg ofte fik undersøgt bla. mit blod og hjerte, for at se om der var nogle ændringer. Det var der ikke. Har ikke oplevet nogle bivirkninger, udover svimmelhed og hovedpine i en uges tid, efter jeg stoppede med dem.
4: Se svar nr. 1
tilføjet af

Lykkepiller

Hej
Lykkepiller er egentligt ikke det rette navn for disse piller, men er noget de er blevet døbt i medierne. i virkeligheden gør det ikke fok lykkelige, men kan hjælpe folk der har en kemisk ubalance i hjernen, dvs folk der er deprimeret og oså nogen gange folk med angstsymptomer. Lykkepiller er alle SSRI-præparater, SSRI siger noget om det pillerne gør oppe i hjernen.
Som alt andet medcin har de visse bivirkninger nogen mere skadelige end andre, men de fleste, der bruger dem har ikke de store bivirkninger. Inden man tager de såkaldte lykkepiller, er det vigtigt at se på, om personen, der er depressiv kan hjælpes ved terapi eller om der skal lykkepiller med til at hjælpe personen. Det er nemlig således, at den bedste virkning mod en depression og tilbagefald, er en kombination af lykkepiller og terapi.
Således hjælper lykkepiller altså rigtig mange mennesker, der har det rigtig dårligt, og er altså en stor hjælp for rigtig mange mennesker. Derfor skal det ikke forbydes, men man skal sørge for ikke kun at give ltkkepiller, men ay kombinere lykkepiller med terapi fra en psykolog, hvilket oftest ikke sker.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.