3tilføjet af

Realkredit: 80% af hvad?

Hej
Så et hus der er til salg til 1,3 mio. Virker billigt og som et ok køb og svaghederne er påtalt i salgsannoncen (virker ærligt). Har stået til salg i et års tid nu (udkantsområde).
Dog kan jeg se at stedet har en offentlig vurdering fra 2007 på 2,2 mio. 900.000 mere end udbudsprisen.
Kan godt se at det i hvert fald koster 500k at få det til at være lækkert, så det forklarer en halv mio af de 900.000. Så spsm er: kan den geografiske placering virkelig skære de resterende 400.000 fra eller lugter det af ugler i mosen?.
Og hvad kan jeg låne til det hus? Kan jeg låne de 80% af udbuds pris 1,3 eller de 80% af vurderingspris 2,2? Eller vil banken / realkredit kræve en revurdering?
Det lyder for godt at man kan låne 80% af 2,2, betale HELE huset og renovering af dette beløb og så sidde med ét enkelt realkreditlån i huset, så det er nok ikke en realistisk option?
tilføjet af

80% af handelsprisen

Du skalo nok regne med at kunne låne 80% af handelsprisen. Da den jo må være det, som huset er værd.
Alternativ, så kan du komme ud for at kreditforeningen ønsker at foretage deres egen urdering af ejendommen, men det er mest, hvis de er bange for, at du har givet for meget for huset.
tilføjet af

Altid kreditforeningens egen vurdering,

Det er fuldstændig ligegyldigt, hvad du giver for huset. DE vurdere, hvad de vil låne dig.
tilføjet af

Tak.

Hm, ok.
Nå, men jeg tror da at de i hvert fald ikke vil vurdere den så højt som det offentlige, at en renovering vil blive dækket af realkreditten alene.
Så det bliver nok en god gammeldags blandet finansiering. :-)
Er det da almindeligt at et stor hus med stor have og mindre ekstra bygning (alt i samme stil) bliver vurderet så forskelligt af det offentlige og dem der sætter det til salg? gabet synes bare at være meget stor.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.