60tilføjet af

Er begyndt at drikke for meget,

Jeg fået det problem, jeg er begyndt at drikke for meget, på grund af ensomhed. Jeg prøver at flygte fra mig selv igennem alkohol, og begynder at blive bange for at blive misbruger. I fredag tog jeg med en bekendt til Tyskland for at købe noget cigaret papir, og vi begyndte at drikke i bussen hjem, det ser jeg ikke som noget problem. Men jeg foresætter med at drikke dagen efter, og nu har lyst til at gå op og købe flere øl, for at få ro inde i mig selv. Men gør det ikke men sider med min skyld/skam følelse, over alle de penge jeg har brugt. Samt at jeg udskyder at få ordnet mine problemer, og det er små ting der virker uoverskuligt for mig.
Vil helst væk fra min hverdag, et sted hen hvor jeg kan finde roen inde i mig selv, men det virker også uoverskuligt, på grund af økonomiske problemer.
Jeg havde bare lige brug for at fortælle, hvordan jeg har det lige nu.
Mvh
tilføjet af

En stor klub

så du er ikke alene :-)
Men spøg til side, er det ikke sådan, at det skifter❓I hvert fald har jeg det på den måde, at i perioder er der øl og musik i al den tid, der er tilovers efter arbejde, hundeluftning og madlavning. Til andre tider går der måske en måned imellem noget som helst alkoholisk - nå ja, det lyder nu heller ikke så morsomt, for så har jeg nok ikke været nogen steder i den tid :-)
Alkoholisme er ret præcist defineret, så man kan efterprøve, om man er det. Derimod er det svært at definere, om man er på vej derhen - det kommer snigende bag på de fleste. Men jeg tror nok, at det er en god ide at være opmærksom på problemstillingen. Jeg opfatter det altid positivt, når man kan være selvkritisk og se nøgternt på sig selv.
tilføjet af

Prøvet at dyrke lidt sport?

Hej Claes
Kan godt være det ikke lige er det du allermest har lyst til, som du har det nu..
Men fx bare en løbetur, kan give en fantatisk følelse, som langt overstiger den du får igennem alkohol,samtidig vil give dig mere selvtillid..
Der er jo også mange forskellige motionsløb rundt omkring hver måned, det var jo også en ide til at komme i kontakt med folk på:)
Håber du kan bruge ideen
tilføjet af

Du har ret, jeg skal ud og løbe

Du har ret skal ud og løbe, ved det godt at det hjælper glemmer det bare. Så jeg vil gå at løbe en tur, det giver en indre ro. Tak for rådet.
Mvh
tilføjet af

¨Gør det til en vane

Hej Claes
Lyder godt du kunne bruge rådet:)
Synes du skal gøre det til en vane, så du blir afhængig af at løbe, så vil du uden tvivl ikke "glemme" de løbeture
tilføjet af

JA GoooooooooD...

ide at komme ud i det friske vejr og bevæg dig
det er altid godt
men på den anden side,Man skal kunne kunne tage den lidt med ro og slappe af et par dage så man ikke kører i en krøft.Med hensyn til alkoholforbruget
Husk at drikke godt med vand til så det ikke virker udtørrende på dig og du kan blande det op med noget Juice.
Farveller
tilføjet af

Alkoholproblem

Hej Claes
Jeg snublede lige over dit indlæg, og så kan jeg simpelthen bare ikke lade være med at svare.
Vi er ikke bare mange, men rigtig mange, der har det her problem, og jeg synes lige du skal vide at det godt kan lade sig gøre at komme ud af det, ligegyldigt hvor slemt situationen ser ud.
I 1998 var jeg selv ved at vælte ud over afgrunden, pga fejlslagen uddannelse, elendig økonomi, rædselsfuld familiesituation... you name it.
Jeg var så træt af situationen at jeg nærmest totalt druknede i sprit, og det var temmelig umuligt for mig at holde op.
Da jeg så oveni det hele også blev fyret fra mit arbejde blev jeg simpelthen nødt til at gøre noget, og i første omgang gik jeg til et møde i Anonyme Alkoholikere, hvor jeg mødte en hel masse flinke hjælpsomme mennesker der selv havde det samme problem. En af dem opfordrede mig til at henvende mig til Alkoholrådgivningen (i mit tilfælde Silkeborg, men der findes garanteret noget tilsvarende i Vejle), hvor jeg kom i gang med en egentlig behandling, først gennem psykolog-samtaler, så et 6-ugers behandlingsophold på et behandlingscenter der hed Egåhus, og derefter opfølgende psykolog-samtaler hos alkoholrådgivningen i Silkeborg.
Sideløbende hermed har jeg opretholdt kontakten til AA ved jævnligt at gå til deres møder, samtidig med at det lykkedes for mig at få gennemført en gældssanering, så min økonomi i dag er bedre end de flestes.
Jeg har da stadigvæk problemer med et og andet, men jeg er da ihvertfald kommet væk fra det rædselsfulde kaos jeg befandt mig i for 6 år siden, så jeg synes bare du skal vide at det godt kan lade sig gøre at løse problemerne, hvis bare man vil.
Jeg fandt lige AAs hjemmeside på Google, så hvis du er interesseret kan du da følge tråden:
http://home3.inet.tele.dk/pml/aavejle/aa-vejle.html
tilføjet af

Tak for dit gode råd,

Hej Rita tak for dit gode råd, det vigtigt at huske at drikke vand, og blande det Juice er en god ting at gøre, Og jeg skal igang med at løbe igen.
Mvh
tilføjet af

Du er nødt til at holde NU...

Du er nødt til at holde lige med det sammen inde det udmunder sig i et regulært alkohol-problem.
Det er godt at du allerede er obs på at der er noget galt med dine drikkevaner.
Så kan du gøre noget ved det.
Hvis du ikke kan holde op af dig selv må du søge hjælp.
Nu har jeg selv været i din situration da jeg var teenager, (For 6 år siden) og gudskelov kunne jeg holde op af mig selv. Men jeg ved hvordan det er at have trangen, at have lysten, og det at føle en indre uro i kroppen.
Jeg er sikker på at dem der ryger, ved hvordan det føles når man gevaldigt trænger til en smøg.
Det var den samme slags trang jeg havde. Jeg røg og røg men trangen gik ikke væk. Indtil jeg tog et glas vin, og der vidste jeg at den var gal. Jeg kylede al min vin ud, og gik ikke til fester de efterfølgende uger. Koncenteret mig om noget andet. Nu ved jeg ikke hvad du laver til dagligt, om du har et arbejde, men kom ud og evt. løber en tur. Trangen er slem når man sidder alene derhjemme. Jeg vil også sige at du skal holde lidt væk fra de venner, hvor du næsten altid bliver tilbudt/presset til en øl.
Mit problem dengang var at jeg kede mig, havde problemer med forældrene.
Jeg drak fordi det plejde jeg at gøre med vennerne i weekenden, og det gjorde ensomheden mindre.
Idag kan jeg godt mærke på mig selv at jeg bliver rastløs, hvis jeg de sidste 2-3 weekender har været ude at drikke, også kommer en weekend hvor man sidder hjemme, selvom min kæreste også er der Jeg keder mig, og da jeg er bevidst om problemet kan jeg godt se at det ikke er fordi jeg vil være sammen med vennerne, men det er fordi jeg vil drikke. Så holder jeg en periode igen. ikke fordi jeg kører i perioder men det er sket to gange at jeg lige har kunne mærket trangen . 1. gange ca 1 år efter , og igen her for nydeligt.
Jeg håber det bedste for dig.
Skriv endelig igen, hvis der er mere, men for alt i verden, modstå trangen fordi det bliver bare værre og værre at komme ud af.
tilføjet af

Ja du har ret, ingen tvil om det,

Du har ret, og jeg vil tænke over dine råd. Men jeg svært ved at se som en person der aldrig mere skal drikke, men som jeg drikker nu bruger jeg alkohol som en virkligheds flugt, fordi jeg svært ved holde min situation ud, og så finder jeg det for meget med alt den drikkeri. Angående AA møder tror jeg det kan være en god ting at gå til deres møder. Men min betænligheder går på, om man ikke fylder sig selv med mere skyld hvis man falder igen. Jeg kender en der drukket meget han er holdt helt med drikke, og har ikke gjort det i en 4 til 5 år. Det finder jeg utroligt stærkt, men han drak også hver dag, jeg drikker mere i perioder, og bliver fyldt med en indre skyld, bagefter og min økonomi har det heller ikke godt. Men nu vil prøve at holde fast i mig selv, og vil begynde at løbe og gå nogle ture.
Jeg vil undersøge det med AA møderne, måske det ikke er så dårligt igen. Men mange tak for dit svar.
Mvh
tilføjet af

Ja jeg skal modstå trangen

Hej du har ret jeg skal modstå trangen, og det bedste måde jeg gøre det ved er at blive fysisk træt hverdag og når jeg falder i et hul skal jeg, søge for at komme ud og gå/løbe eller cykle. Samt må jeg vedkende mig míne indre problemer, selvom jeg kan have svært ved at snakke om dem på en positiv måde, så mine fustrationer ikke bliver vent mod andre, men det er mig selv jeg skal prøve at holde fast i.
Mvh
tilføjet af

Tilføjelse til det skrevet

Da jeg lever alene drikker, jeg også med det formål at kunne gå ud at finde en kvinde/kærste, men hvem vil have en fuld mand, der ikke har styr på ret meget i sit liv. Ellers takker jeg for jeres svar, og i må altid høre om hvordan det går, hvis i skulle have lyst.
Mvh
tilføjet af

Lysten er der

til at høre, hvordan det går, og det må du også have set af de svar, du har fået - ingen spam :-)
Hvad har du gjort af din cykel❓
Men iflg. din profil er du en "lone ranger", som hellere går efter den lille gruppe end efter det større fællesskab. Jeg har det lige sådan, men det skal da ikke forhindre mig i at sige, at det måske ikke er det rigtige for et følsomt, intelligent menneske som dig.
Nu vi snakker "sport", stavgang er blevet populært, og det udøves i større grupper, som altid er parat til at optage nye deltagere. Og med de smukke omgivelser, du har, er der helt sikkert grupper, du kan mænge dig med. Kan du så komme i gang :-)
Ganske vist er det ofte lidt ældre mennesker, der udøver det, men de har jo også børn.
Jeg er sikker på, du kommer igennem dette.
Mange gode tanker :-)
tilføjet af

Den har jeg endnu,

Men skal have skiftet bramser på den, og det er en af de ting jeg ikke lige får gjort, jeg har to cykler og den anden er også i stykker. Men du ret jeg har brug for socialle kontakter, og måske stavgang ikke er så tosset endda, ellers spiller jeg bordtennis et par gange om ugen med ældre mennesker, og det er utroligt vigtigt at have noget at gå til, så går jeg til EDB undervisning engang om ugen, hvor dog har lyst til gå et par gange om ugen. Jeg selv positiv overrasket over de positive svar jeg har fået, jeg havde regnet med der var kommet et par mindre gode indlæg, men de har alle været positivt ment.
Mvh
tilføjet af

De positive svar

skal du gerne bruge til at finde ud af, at du gør en forskel.
Det er ikke ofte, jeg svarer dig, men det er for det meste, fordi du har sagt, hvad der skal siges, og jeg har ikke mere at komme med.
Vi er nogle stykker her på debatten, der har lært dig at kende som et tænkende, følsomt menneske, der har en vinkel på tingene, der er udenfor den sædvanlige platmenage, man møder her.
Keep up the good work og pas på dig selv :-)
tilføjet af

Skyld, skam osv...

Alt det der med skyld og skam og så videre og så videre...
Drop det!
Det er lige netop det man overhovedet ikke har brug for hvis man har det problem her.
Det er dit eget valg hvad du gør ved det her, men jeg kan forsikre dig om at i AA-regi er der ikke nogen der har nogetsomhelst at lade hinanden høre for, og alle ved udmærket hvor svært det er at komme ud af, så der er ingen der fordømmer nogen for nogetsomhelst.
Men det er som sagt først og fremmest op til dig selv. Der er også mange andre muligheder, og det er et spørgsmål om at vende opmærksomheden udad for at få øje på dem.
En buschauffør-AA'er sagde engang til et AA-møde:
"Hvis man kun kigger i bakspejlet, så kører man i grøften",
hvorefter en bondemand-AA'er sagde:
"Jow, jow, men hvis man står i lort til langt op over begge ører, så kan man ikke se en skid".
tilføjet af

Du er en succes, Claes

Hvis man er nået til erkendelsen af, at der foreligger et problem, har man ikke levet forgæves.

Det er grænseoverskridende, at du tør stå frem med dit alkoholproblem.
De fleste opdager det først, når de bliver opdukseret.
I mange direktørhjem, drak man gammel dansk, lidt portvin til gæsterne. Øl- vin og snaps til maden.
Og så lidt, mens "mor-laver-maden".
En spand rødvin til maden, lidt sjusser...
Disse skæbner er sådan set ikke fulde ved blodprøver.
Men over et døgn, og et halvt menneskeliv, viser det sig, at leveren er skrumpet ind, forvandlet til fedt.
Det er ikke for sjovt, at Sundhedsstyrelsen har anbefalet max 14 genstande om ugen til kvinder, og 21 til mænd.
tilføjet af

Kom ud i samfundet

Hejsa
Løft, dit hoved og gå ud samfundet, start på en social fritidsinteresse, f.eks. sport.
Dine økonomiske problemer bliver kun værre af at du klatter pengene væk på alkohol.
Jo tidligere du "tager dig selv i nakken" desto bedre, hvis du ikke gør noget nu er det skruen uden ende. Du kommer til at drikke fordi du har det skidt, du vil have det skidt fordi du drikker.
Jg syntes at det er fedt at du har erkendt dit problem, det er en begyndelse, så mangler du bare at få dig en dagligdag du kan glæde dig over.
Glædelig jul fra Jacob
tilføjet af

hjælp

Jeg ved hvordan du har det. Jeg prøvede det da min mor døde og jeg havde samtidig mange andre problemer. Et godt råd er.... din læge... jeg fik en tid hos min læge og fik læsset alt det af som brændte inde i mig og fik fortalt ALT... det er hårdt men det hjalp.... hvorfor lægen??!! fordi han samtidig hjalp mig med ved at prøve at give mig en mild "lykkepille" det gjorde at jeg fik over skud til at få løst mine problemer og fik bearbejdet sorgen over min mor. Efter et stykke tid når du er blevet "dig selv" igen kan du ligge pillerne. De er IKKE vanedannende ... som f.eks. alkohol og det er meget sundere end at drikke for meget for det hjælper dig ikke til at løse dine problemer. Ang økonomiske probler så må du tage en go snak med din bank når du igen får overskud til det og økonomiske problemer kan løse er det helt slemt kan du få gældsanering du skal blot igang med at løse dine problemer. Jeg håber du kan bruge noget af det jeg har skrevet. Go jul
tilføjet af

Jeg kæmper,

Jeg finder det positivt at vores holdning til drikke har ændret sig, da min far var bryggeri arbejder har de med i deres overenskomst at de skulle have 6 øl om dagen, men de fik som regel flere øl i løbet af en dag en sådan øl kultur havde de på mange arbejdspladser i hvis vi går 30 til 40 år tilbage i tiden. Og alle de ulykkelige skæbner der var i tilbage i tiden, på grund af far havde prøvet drikke sine frustrationer væk og brugt alt for mange af familiens penge. Jeg aldrig selv drukket på mine arbejdspladser, kun sammen med en mure jeg gik med fik jeg to lyse øl om dagen. Jeg har aldrig brudt mig om, når jeg var ude at spille fodbold, skulle man side og drikke øl bagefter, og man kunne blive spurt om man var syg, hvis man sagde nej til at drikke en øl og tog en sodavand i stedet.
Men at det er så populære er jo at i mindre mængder stimulere alkoholen jo den indre fantasiverden, og meget stor kunst er jo skabt under påvirkning af alkohol og andre stimulanser, hvor grænserne er med hvornår det går galt er jo ret flyende.
Men ellers bryder jeg mig ikke om sundhedsstyrelsen både at formidle oplysnings kampagner, som om man styre mennesker efter en manual og man klinisk kan drikke to eller tre øl om dagen, det er jo som de vil fjerne en hver positiv oplevelse ved det man mødes om drikker nogle øl sammen, disse moralens ånder har jeg ikke meget til overøs for. Den danske stat sætter priserne ned på Øl og spiritus, samtidigt med de laver oplysnings kampagner som koster en masse penge dette hænger ikke sammen. Man ser i dag unge svensker der får alkohol skader på grund af de kan tage til Danmark, og købe spiritus og øl til alt for lave priser, jeg personligt finder at svenskerne har haft en for stram politik i mange år på området, men den tros alt bedre end den danske, hvor man kan blive alkoholiker for 25 til 30 kr. om dagen ved købe billige øl.
Ellers har jeg fået min cykel lavet og er begyndt træne igen og har fået det lidt bedre ved dette, ellers har jeg indgået en aftale med et par venner om, vi ikke drikker de første 10 uger i det nye år hvor planen så er vi tager på skiferie og må hygge os lidt. Ellers synes jeg ikke jeg er en succes, men tak for dit pæne svar, og kan du have en hyggelig aften i morgen.
Mvh. Claes
tilføjet af

Tak for dine råd,

Hej jakob,
Jeg kan kun give dig ret det, og tak for det dette kærlige spark.
Mvh. Claes og god Jul til dig også
tilføjet af

Du er allerede misbruger

Med det du beskriver om dit forhold til alkohol er du allerede alkoholiker.
Netop som du sidder og skriver har du abstinenser, som får dig til at ønske, at indtage mere alkohol.
Det er afhængighed.
Du er klar over at du drikker for at flygte fra din hverdag, og dine problemer, og det er et klart tegn på misbrug, at man bruger stoffet, om det er alkohol, piller eller junk som flugt fra virkeligheden.
Du kan ikke klare det selv, det er der ingen misbrugere der kan.
Jeg vil anbefale dig at enten at kigge på www.hope.dk , som er et site for både afhængige og deres pårørende, eller f.eks se hvad Majorgaarden skriver om alkohol.
Gå til din praktiserende læge hurtigst muligt, og forklar ham, lige så ærligt som du har gjort her, hvordan dit forhold til alkohol er.
Han kan dels give dig medicinsk støtte i form af alkohol, men han kan også henvise dig til f.eks dag-behandling, eller til kortere indlæggelse på et hospital. Han kan ligeledes henvise dig til en psykiater, som kan hjælpe dig med terapi, til de følelsesmæssige problemer, som helt sikkert ligger bag dit misbrug. En psykiater, er, i modsætning til f.eks en psykolog gratis under sygesikringen, og kan det samme, (om ikke en del mere) end en psykolog.
Man behøver ikke at være tosset for at gå hos en psykiater, det er der mange ganske almindelige mennesker der gør, så lad dig ikke skræmme af den titel.
Du skal søge hjælp nu, og ikke om et år, eller hvornår det rigtig begynder at kradse.
Alkoholisme er en plage for dig selv, men også for dine omgivelser, og hverken du eller dem er tjent med, at du fortsætter ned af samme sti.
tilføjet af

AA er vejen

Gå til et AA møde og lyt til hvad de siger.
tilføjet af

Ta dig sammen...

Ikke for at spille hellig, men du er den eneste der kan gøre noget ved dit "problem"...
At drikke en pils om dagen er som intet misbrug, at drikke hver weekend er som heller intet misbrug... Men at drikke når man selv synes man ikke burde det er et misbrug, dog med det prililegie at du er opmærksom herom. Så tænk dig om og accepter at tingene ikke altid går så fandens godt. At drikke hjælper som ikke på dine problemer i det lange løb, kun i det korte =] Er det dét du vil?
tilføjet af

Derfor drikker du...

Du drikker fordi du har problemer, fordi du drikker.
Du drikker fordi du mangler venner, fordi du drikker.
Du drikker fordi dit liv er noget rod, fordi du drikker.
Du drikker fordi du ikke kan overskue din økonomi, fordi du drikker.
AA
tilføjet af

Alkohol misbrug.

Du kan henvende dig til BLÅ KORS , de har rigtig mange hjælpe muligheder , jeg har været ansat ved blå kors. De har genbrug , væresteder , mad kan man købe billigt. Der er en masse arbejde , hvis det er det der er problemet. Ensomhed , der er en masse muligheder på internettet , for at skabe kontakt til andre mennesker. Alkohol misbruget skal stoppes , det skaber en masse problemer. God jul.
tilføjet af

Tak for din rådgivning,

Grænserne er jo ret flyende hvornår man er misbruger, men jeg giver dig ret jeg bruger i vise sammenhænge alkohol til flygte på. Som at prøve at finde en ny mening i livet, at få nogle andre dimensioner, det er fordi jeg oplever en indre tomhed i mit liv i perioder, tror ikke det så meget anderledes end de fleste der drikker for meget
Ellers har aldrig været til afvænning for alkohol, da ikke drikker hverdag langt fra, og der sagtens gå 14 dage til 3 uger uden jeg røre ved en øl, men så problemet jeg kan begynde og side og drikke for mig selv uden der er nogen grund til dette og foresætte dagen efter og så kommer de moralske tømmermænd.
Ellers har jeg indgået en aftale med nogle bekendte om vi ikke skal drikke de første ti uger i det nye år, hvor jeg også begynder at gå i skole, for at komme ud og møde nogle nye mennesker.
Ellers tak for dit svar, og kan du have en god jul.
Mvh. Claes.
tilføjet af

Det skal jeg nok,

Jeg skal nok prøve at tage mig sammen, og komme tilbage på rette vej med en positiv livsførelse, ud at cykle nogle kilometer i den smukke natur vi har her i området, og side og slappe af og tænke over livet.
Tak for dit svar og kan du have en god Jul.
Mvh. Claes
tilføjet af

Jeg tror ikke lige det er mig,

Hej Åbenrå mand,
Tak for dine råd, det altid godt, og se der flere muligheder at vælge imellem. Håber også du kan have en god jul.
Mvh. Claes
tilføjet af

mine damer og herrer

alkohol er godt. jeg elsker det. men jeg kan ikke styre det. det styrer mig. Hvis du har det som mig, og skal ha´en før du kan klare dagens opgaver, så søg hjælp. AA er et alterative til alle der har et alkoproblem, så prøv et møde, det er gratis, men det kan ændre dit liv. go´jul og god bedring.
tilføjet af

Det er ikke let at leve livet

Det er ikke en selvfølge at man har venner. heller ikke at man har penge, heller ikke at man har familie, heller ikke at det hele kører for en. Sådan er det for alle!!
Men hvis man starter med at holde af sig selv. i stedet for at have ondt af sig selv. så har man større chance for at få det hele til at lykkes
Det at glæde andre mennesker giver en indre glæde som varmer og gør en i godt humør...
Hvis du fortsætter med at drikke for at trøste dig selv, bliver du endnu mere ensom end du er i dag og en dag dør du trist og tom glemt af de fleste.
Er det det liv du vil leve? Jeg tror det næppe. Du har selv set problemet så jeg tror ikke at du er Alkoholiker..
Tag fat i nakken af dig selv løb, dans, smil, grin du lever mand, brug dog livet.
Jeg taler faktisk af erfaring, min far døde alt for tidligt på grund af alkohol
tilføjet af

Ja og ?

I relation til ovenstående, ja så må jeg tilføje at i alle har ret på hver sin måde. Men !! inden det kommer så vidt, så prøv at tale med nærmeste, det være sig kæreste, forlovede, ell. ægteviv. Har jeg et problem?, opfattes det som et problem?, er status q kun fordi at man akcepterer sin nærmeste, for bekvemmelighedens skyld? og for at undgå ( skandaler ).
Vi kan alle vel blive enige om, at for meget drikkeri ikke er vejen frem.
Når det så er sagt, ja så må jeg ty til en lidt anden indgang.
Jeg ved ikke hvor mange der kender den Danske dramatik, og dramationscene. Men alle kender vel stykket om Jeppe på bjerget. Her fokuserer man ikke så meget på drikkeriet, men mere på årsagen.
Alle ved at Jeppe drikker, Men der er ingen der spørger , hvorfor at Jeppe drikker.
Måske en lidt lang omvej frem til årsagen , hvorfor !.
Derfor til alle der kender, har relation til en, eller har familierelation, og som vel og mærke er en som i holder af, STÅ FREM, og tilkendsegiv jeres mening med hensyn til indtagelsen af alkohol.
På den måde, ja så har man mulighed for at stoppe, bremse den fortsatte brug / misbrug af alkohol.
Konfrontationen over for vedkommende kan være meget dramatisk, men på sigt når endeligt problemet er taget op, og man får snakket om tingende, er vejen frem måske en lille smule mere jævn.
Dette indlæg er fra en person som engang imellem tyr til den nemme løsning, fra hverdagens problemer, men som stadigvæk derefter godt kan se at dette ikke er vejen frem.
Undskyld dette lange indlæg, men jeg kunne ikke gøre det kortere.
God Jul, Og godt Nytår til jer alle!.
tilføjet af

Visdomsord,

Det Visdomsord du skriver der, og jeg giver dig helt ret, det er der man kan kan komme ud på grund af Alkohol.
Dog vil jeg ikke give dig ret i man drikker fordi man mangler venner, at drikke en eller to er jo en naturlig del af vores sociale fællesskab, vi er så nogle, der kan have lidt svært ved at styre det i perioder.
Men jeg tror så også at for en del af os, der har svært ved styre det, er for at vise omverden, at vi har et problem. På grund af vores indre tanke og fantasier, kan være håndtere for os selv.
Mvh. Claes og kan du have en god jul.
tilføjet af

DET ER VIGTIGT AT STOPPE NU!!!

Hej!
Alle, der drikker selv, er misbrugere, og du skal have hjælp nu, så du kan stoppe! Du må snakke med nogle i f.eks. AA, der har samme problem og nogle af dine venner. Det hjælper ikke at flygte, for hvis man flygter fra sig selv, kan man aldrig løbe langt nok væk. Problemerne følger med. Men har man brug for at tage lidt væk, behøver det jo ikke at være Protugal. Det kan være en cykeltur. Så minus økonomiskeproblemer der! Men man kan ikke nyde en tur rigtigt alligevel, når man ved, man skal hjem til problemerne igen. Så vil mavepinen altid være der. Søg hjælp! Løs problemerne en af gangen og smil til verden, så skal den nok smile tilbage. Det hele løser sig, hvis man kæmper lidt, og husk dere r altid noget at se frem til! Glæd dig over små ting og fremskridt og held og lykke fra mig!!
tilføjet af

Ja det kan være hårdt,

Ja jeg tror du ret mange, der drikker for meget ender som ensomme mennesker, og det er jo meget hårdt at opleve sine nærmeste drikke sig selv ihjel.
Ellers har jeg indgået en aftale med nogle venner, om vi ikke drikker de første ti uger af det nye år.
hvor vi tager på en ski ferie sammen, og må drikke hvis vi vil det. Ellers at jeg i en periode hat drukket for meget skyldes et brud med nogle bekendtskaber jeg har haft, som ikke udvirklede mig, men satte mig i stå menneskeligt og socialt.
Kan du have en rigtigt god Jul, og tak for dit ærlige svar om dine egne oplevelser med Alkoholisme.
Mvh. Claes
tilføjet af

hjælp på vej

Det du skal gøre er at stoppe nu! Det er svært! Men øvelse gør mester.. eller gøt det til en mindre glas for hver gang.. Er du sammen med venner som du ved der måske giver dig lyst til at drikke, så prøv at undgå kontakt med dem.. Begynd at dyrk motion.. kom ud og få noget luft... Hver gang du får lyst til at drikke så må du finde en ting du kan gøre i stedet for.. feks, hvis du elsker at tegne, danse, eller hvad det nu er, så gør det i stedet.. eller spis frugt hver gang lysten kommer.. drik vand. Find nogle venner som vil støtte dig i dit projekt. Du er ik alene.. der er flere der ude... Desuden synes jeg at det er rigtig flot at du indrømmer at du har et problem, og ik bare kaster dig ud i at ende som dranker.. ! ROS!!! Hvis ingenting lykkes så prøv en AA møde.. andre behøver jo ik vide du går der.. og det behøves ik ar betyde at du sidder der som dranker, bare at du er der for at få råd. Held og lykke
tilføjet af

hjælpen er på vej

tilføjet af

mulig svar

En tanke, ha' ven opta' en video af naten med alkohol, resultat - Du skal bli' forskrækket. Jeg synes om vin, men med kraft forsigtighed.....
tilføjet af

MEGET SLEMT

jeg kender følelsen af afmagt så grusomt at jeg faktisk fik stress....
Min bror (en dejlig stille og rolig person) var ude for nogle meget slemme ting (vil ik komme nærmere ind på det), derefter begyndte han at drikke for at undslippe for at se virkeligheden i øjnene. Han var så langt ude at han ik kunne huske sådan rigtigt hvem jeg var. Selv til min 20 års fødselsdag havde han glemt mig, han kom med en flaske formenlig billig rødvin, og da min mor spurgte ham hvorfor han ik havde købt en ordenlig gave, svarede han bare "jamen det er åbent hus og jeg kender ik personen".
Dagene gik, vi prøvede alt, men intet hjalp, faktisk gav vi op. Vores læge sagde at han ville snart smide træskoene hvis der ik blev gjort noget, men vi havde jo prøvet alt. Efter vores læge prøvede flere forskellige ting på min bror. Men den 1. december dag, da jeg skulle hjem og spise med hele familien, rørte min bror ik engang likør, weee, han kunne huske hvem jeg var.
Det var den bedste julegave jeg kunne få.
jeg sidder helt med tårer i øjene nu da jeg skriver det ned, pæne familier snakker ik rigtigt om de ting og slet ik højt.
GLÆDELIG JUL TIL ALLE
tilføjet af

Tak for dine kærlige råd

Hej Lisa,
Du har ret man kan ikke bare løbe for alle problemer i tilværelsen, men jeg tror nu en ferie kan være godt nogle gange, at komme ud at opleve noget nyt giver nye indtryk til en, og andre tanker.
God Jul Mvh. Claes
tilføjet af

Dyrker motion igen,

Hej Vendelbo,
Jeg dyrker motion, og spiller bordtennis som jeg for det meste har meget glæde ved, men dog hvis spiller for mange hårde kampe bliver jeg noget anspændt i kroppen af. Ellers Cykle ca 30 kilometer om dagen, og vil til at begynde at løbe igen, bare små korte ture for at få pulsen op.
Mvh. Claes
tilføjet af

Ja en mulighed blandt flere,

Tak for linket, som jeg ikke vil glemme at gå ind og se på, selvom jeg ikke bare positivt stemt over for AA, men ingen tvil om det hjælper en del.
Mvh. Claes
tilføjet af

Ja Måske,

Det ville jeg aldrig have tænkt på selv, måske man skulle prøve at sitte et vidio kammera op engang man holdte en fest med sine venner og bekendte.
Måske ideen ikke er så dum igen, selvom jeg får det dårligt, når jeg skal side og se på andres optagelser af ligegyldige ferie ture de har været på, så kan det være ret narcissistisk.
Men som en slags selvterapi måske, jeg vil huske det, og måske ideen ikke er dum igen.
Mvh. Claes og kan du have en god juleaften.
tilføjet af

Ja det er hårdt at opleve,

Hej Anonym,
Ja det hårdt at opleve at se sine nærmeste flygtte fra tilværelsen på denne måde, jeg kender det blandt min omgangs kreds, og hvis man siger noget til dem i en god mening, bliver det ikke opfattet sådan. Men det er jo meget positivt når det ender godt, og din bror har fundet sig selv igen.
Tak for dit indlæg og kan du have en god Jul.
Mvh. Claes
tilføjet af

Når du arbejde , drikker du ikke.

Hvis jeg var dig. Så ville jeg finde en organisation som jeg sympatiserede med. Være frivillig arbejdskraft. Når du er på arbejde , er du i kontakt med mange mennesker . Når du er på arbejde , drikker du jo ikke. Hvad får man ud af at drikke hele tiden , og have selv medlidenhed ?? En god jul , du kan få et helt andet liv.
tilføjet af

Gratis samtaleterapi

Hvis du har behov for samtaleterapi, så kan du få den gratis hos www.dispuk.dk
tilføjet af

Der er noget her . . .

. . . jeg tror nemlig slet ikke, at det er alkohol der er dit problem. Det jeg studser over, er dette indlæg, hvor du skriver "jeg kender det blandt min omgangs kreds"! Du har nogle venner, men er du sikker på, det er de rigtige?
Det kunne jo være, du skulle prøve på at få en anden omgangskreds. Meld dig ind i en eller anden forening, der har tilbud, der interesserer dig. Måske kan du her både gøre nytte i en eller anden sammenhæng, og du får derigennem også nye venner.
Det vil samtidig hjælpe dig til at komme ud af ensomheden. Når man er førtidspensionist, kan det være svært at fylde livet ud med noget positivt, så man er nødt til at finde en erstatning for det mistede arbejdsliv. Det kan og skal jo ikke være søndag hver dag. Så er det alt for nemt at drukne kedsomheden i alkohol.
Jeg har set din profil, og du er en nydelig fyr med nogle sunde interesser, hvis du ellers kan tage dig sammen til at dyrke dem. Få styr på din økonomi - evt. med hjælp fra en bankrådgiver og kom så i gang med livet - det er alt for kostbart til at ødsle bort!
Jeg vil ønske dig en rigtig glædelig jul og et godt, og forhåbentlig positvt 2005!
tilføjet af

God jul til alle, og tak for svarene.

Tak for alle de gode råd, jeg fået på dette indlæg jeg skal nok svare, jer tilbage en af de nærmeste dage, og jeg er meget overrasket over alle disse positive svar, jeg har fået tilbage men det er jul i dag, og skal hjem og være sammen med familien.
Kan i alle have en god Jul.
Mvh. Claes
tilføjet af

det ser sort ud.

Alligevel skriver du her og det er et råb om hjælp.
Du ved at det er på vej den forkerte vej, søge hjælp.
Glædelig jul.
tilføjet af

Også her...

Jeg har det fuldstændig lige som dig. Jeg sidder hele dagen og venter på, at jeg kan komme hjem og få åbnet øllerne for at få fjernet den uro....
tilføjet af

Mange begynder at drikke,

Mange begynder at drikke på stres på deres arbejde, så det helt ikke rigtigt hvad du skriver.
Men et godt arbejde hænger ikke på træerne, hvor man bare går hen og glad for det man laver. Hvis det var så enkelt, så man ikke så mange der drak i dag.
Mvh. Claes
tilføjet af

Du er delvis på rette vej,

Hej Yazz,
Tak for dit svar, som absolut er et af de bedre, det rigtig jeg har bekendte der drikker, men oplever det ikke som et problem som mig. Eller de vedkender sig det ikke, andre jeg går sammen med har et naturligt forhold til alkohol og drikker ikke for meget.
Problemet er ved de bekendte der drikker, at finde ud af at være sammen om noget andet end øllene, da et eller andet sted, har disse personer også positive sider.
Ellers har jeg spillet bordtennis hele efteråret, hvor jeg ikke været så seriøs som jeg gerne ville. Jeg drikker jeg langt fra hver dag, men nogle gange hvis jeg kommer til opleve fustrationer og ensomhed, kan jeg begynde at drikke, og går i byen for at opsøge bekendtskaber, oplever jeg det som et problem bagefter, hvad det jo også er, når man begynder flygte fra ensomheden på alkohol.
Ellers har indgået en adtale med de andre bekendte om, vi ikke drikker de første 10 uger i det nye år, hvor plannen er vi skal på skiferie sammen.
Samt starter jeg på at gå lidt i skole igen i det nye år, og måske jeg møder nogle jeg snakke med der.
Eller en god jul til dig også.
Mvh. Claes
tilføjet af

Vil se på adr, og tak

Jeg vil gå og se på den adr, hvad det er for noget, måske der er lidt hjælp at hente der, da man jo ikke siger alt i dette åben forrum.
Mvh. Claes
tilføjet af

Jeps, det vil jeg gøre,

Men jeg får jo mange gode råd med på vejen her i dette forrum, så det er vel en begyndelse.
Ellers god jul til dig også.
Mvh. Claes
tilføjet af

Jeg drikker ikke hver dag,

Hej FFF,
Jeg drikker ikke hver dag, men har oplevet jeg begyndte at drikke mere og mere, og begyndte at blive nervøs for, jeg var på vej ud i Alkoholisme.
Hvad jeg ikke ønsker at komme, men kender godt til følelse af indre uro og af at mangel et eller andet.
Jeg har så normalt vist brugt at cykle en tur, som kan dæmpe denne indre uro i kroppen.
Mvh. Claes
tilføjet af

Det er helt ok,

Jeg finder ikke dit indlæg var for langt, og jeg tror det vigtigt, at huske sig hvorfor drikker Jeppe, og der jo årsag til det, om hvilken vinkel man tager på problemet.
Man jeg har lidt svært med de teorier omkring alkohol misbrug, jeg kan ikke forson med som Anonyme Alkoholiker gør det at dette er en kronisk tilstand, selvom jeg dog ikke er Anonym i forhold til mit problem.
Jeg tilstæber ikke et liv hvor jeg vil sige nu vil jeg drikke mere, da jeg har en kronisk trang inde i mig efter alkohol, da sådan forholder det sig ikke.
Når jeg befinder mig vel oplever jeg ingen trang til alkohol, og drikker jo ikke hver dag, men det er når mine indre problemer løber inde i mit hoved, tilværelsen kan blive for meget for mig, og jeg flygter på Alkohol. Dette vil jeg gerne lære at styre, så jeg undgår disse nederlag med mig selv bagefter.
Mvh. Claes
tilføjet af

tag dig sammen

Du har ingen liv når du drikker som en svamp, du nedbryder din krop og smadrer dit liv.
ingen fornuftige piger vil være kærester med sådan en drukmås som dig.
tilføjet af

Godt så!

Hey!
Du har ret i, at man måske ser lysere på tingene bagefter. Men man kunne jo også sætte en ferie for mål/præmie for det hårde slid, du skal i gang med! Tror heller ikke, du er helt tabt bag en vogn, når du indrømmer problemet og skriver om det. Held og lykke. Fat mod, det skal nok gå! Nu er det jo jul! Hilsen Lise
tilføjet af

Kan kun give dig ret, sådan

Jeg kan kun give dig ret sådan forholder det sig, ingen styr på livet ingen kærste, stakkels mig.
Mvh Claes
tilføjet af

UNDSKYLDNINGER….. GAB!!!!

Du siger du drikker pga ensomhed – DET er en af de mange mange undskyldninger vi alkoholikere bruger, for at begrunde vores overforbrug. Samtidig er lige netop din undskyldning også en måde at score opmærksomhed, og måske endda lidt medlidenhed på. Jeg VED at man drikker fordi man har den mest ulidelige trang…. Til at flygte fra virkeligheden. IKKE fordi man er glad – ikke fordi man er tørstig – ikke fordi man er ensom – ikke fordi man har mistet – ikke fordi livet er uretfærdigt !!!
Man drikker fordi man vil flygte fra et liv som er uoverskueligt…. HVAD med at lave det liv om ?? Har du tænkt over det ?? … Du kan naturligvis sagtens gå eller løbe dig nogle ture – det er en god start til at samle de mange tanker, du har tabt i dine alkoholiske perioder. Men det er også kun en START – du skal sætte dig nogle mål for hvordan du vil leve – og sætte krav til dig selv. Gør det på en måde, så du kan overskue det. Gør det simpelt. Planlæg én dag af gangen. Lad være med at udskyde ting, tanker eller følelser. Og høst en masse små sejre. Det er vejen frem.
Til sidst må jeg lige kommentere din godt begrundede mistanke om, at du muligvis er ved at udvikle alkoholisme….. Hmmm… Jeg har ALDRIG mødt eller hørt, om nogen mennesker der IKKE har problemer med alkohol, bekymre sig om det. Jeg vil ønske dig god vind i fremtiden, hvad enten det bliver på cykel eller ej :-)
Prøv at tag et kig på min og mine børns hjemmeside – så vil du kunne se jeg ved en del om dit problem. www.redderesbarn.webbyen.dk
tilføjet af

God ide!

Du ved jo godt, hvad du skal, så det er godt, du kommer i gang - husk at leve, som om det er den sidste dag i dit liv, men planlæg, som om du skal blive 100 år gammel - så kan det aldrig gå helt galt!
Held og lykke og rigtig godt nytår.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.