9tilføjet af

Er det et misbrug eller et forbrug.

Jeg er en ung mand på 19 år der er i tvivl om hvorvidt jeg behøver professionel hjælp, eller om det bare er mine omgivelser der overreagerer.
Jeg har røget hash på fast basis siden jeg var 14. De seneste års tid er jeg også begyndt at tage andre stoffer, men kun i weekenderne, og engang i mellem lidt i hverdagene, men ikke fordi jeg føler min krop behøver det, mere for at virke frisk på arbejdet og kunne tage mig sammen til at føre et liv udover i weekenderne.
Nogen gange er jeg lidt bange for om jeg måske har fået en psykose af hash eller noget andet, da alle mine pårørende der hverken ryger hash eller tager noget sjovt siger at jeg er følelsesmæssigt afstumpet og ikke gør noget for andre. En pige jeg var, og stadig er, meget forelsket i har netop forladt mig da hun siger at hun ikke kan klare at se mig forspilde mit liv og smide det væk, fordi det sårer hende og alle andre omkring mig der holder af mig. Jeg forstår ikke hvorfor. Det er jo kun mig selv jeg skader. Hun siger at hun elsker mig, men det kan da ikke passe, ellers ville hun vel ikke forlade mig, vel?
Jeg har lovet mine forældre at gå i behandling nu, men jeg kan ikke rigtig overskue det, da jeg ikke mener det er nødvendigt og bare vil gøre det endnu værre end det er nu. De seneste dage har jeg sagt til dem at jeg er clean, men jeg har røget hverdag, flere gange og tit alene. Jeg vil kun stoppe med de hårde stoffer, hashen synes jeg ikke er skadelig nok til at ville stoppe, hverken psykisk eller helbredsmæssigt i forhold til alkohol. Jeg vil da heller ikke blive ved med at tage stoffer, men jeg skal bare lige prøve nogle andre ting end dem jeg allerede har prøvet, og måske dem jeg har prøvet et par gange mere. Ville gerne nå at se en en hallocination inden jeg stopper. Sådan rigtigt a la en lyerød elefant, og ikke bare farvetrip og bølgende syn osv.
Har hørt at 2ci er godt til det, men det er svært at skaffe, og jeg kan ikke lade være med at tage de andre ting i weekenderne indtil jeg får prøvet det. Har kun haft 2 eller 3 stof frie weekender det sidste års tid (her tæller jeg ikke amf som et stof, det er bare til at holde sig vågen på).
tilføjet af

Søg hjælp

Hej der, tror vist du må overveje og søge prof hjælp for det lyder godt nok som om du har et problem, jo længere du venter jo størrer bliver nedturen når du vil stoppe
tilføjet af

Afhængig

Hejsa.
Jeg vil ikke gå ind og sige om du er afhængig.
Det er dig der ved det.
Jeg har boet sammen med en hashafhængig i to år uden nogensinde selv at ryge eller noget andet, så jeg ved hvad det vil sige, og hvad der skal til.
Du skal gå herind: www.na-kbh.dk Det er anonyme narkomaner i Danmark. Jeg ved udemærket, at du tænker, at det lyder meget voldsomt. Start med at ringe til en fra gruppen. Find et møde i aften. Evt. et i Blågården i København. Det er kradse møder, men de vil vække dig! Lørdag kl 22 er det møde der fik min kæreste til at vågne og indse problemerne. Det er et meget godt møde. Her vil der være mennesker der tager sig af dig og snakker med dig om hvad dit problem er. Stort som småt.
Jeg holder lige øje med den her debat resten af dagen. Du kan bare svare her, hvis der er mere du vil vide.
Men tro mig, det er NA der kan hjælpe dig. Uanset hvor stort et problem det er. Men har du først fået den ide at du måske er afhængig, så er det nok værd at gøre noget ved det. Sundt er det ikke..
Jeg håber det bedste for dig.
Tak fra mig
tilføjet af

Ja OKAY

Hmm.... DU HAR BRUG FOR HJAELP!!!!!
peace.
tilføjet af

Du ER afhængig...

Det er der slet ingen tvivl om.
Hvis du ikke føler du er afhængig og du ikke betragter amf som et "farligt" stof - så er den sgu gal.
Folk der er afhængig af Hash føler ikke selv de har et problem. Hash gør ligeson virkeligheden til en anden end det den er.
Har selv prøvet det - røg MEGET hash i mange år også i "skjul" - ja det vil sige ligesom du gør - siger at du ikke ryger og gør det så i smug. OG det er jo et meget stærkt tegn på afhængighed.
Så mit råd ville helt klart være at søge hjælp. Det kan være mange forskellige ting - behandling - na møder - eller måske holde sig lidt fra slænget til de værste abstier er overstået.
Men HUSK en ting - gør det ikke for din familie - venner - kæreste etc. Gør det for DIN EGEN SKYLD -fordi DU HAR LYST ;o)
Love & peace
tilføjet af

et godt råd

kom ikke i berøring med det psykriatriske system!-så får du stensikkert en diagnose(og måske vil du aldrig blive fri af deres indblanden(såkaldt hjælp/samarbejde)det får du bare mer rod udaf! igen!næ,du behold hellere din frihed ellers er den hjælp du får tvangstilbageholdelse + antipsykotisk-sove medicin(og det kan jeg ikke anbefale på nogen måde)-du siger for at være frisk tag hellere et energitilskud(fx.Enaxin(ikke pillerne den flydende virker hurtigere det er et naturmiddel der virker meget opkvikkende-----det virker enormt godt for mig)den er ikke farlig eller receptpligtig!
du virker jo så ganske velformuleret i dit indlæg.....Har ingen grunde til at tro at du er dum ud fra det!!!
Savner du ikke kæresten så??????er hun ikke grund nok til at droppe et misbrug
ud og oplev noget/bliv pårvirket af andet!vågn op
igen
god vind
kærlig hilsen Katla(tidligere narkoman)
tilføjet af

Sund skepsis

Jeg kan tilslutte mig tanken om sund skepsis til det etablerede behandlersystem, men alligevel vil jeg råde til også at have en vis portion tillid til dem også.
Det drejer sig om at indse at man har rodet sig ud i noget som man ikke længere selv kan overskue, og som man må søge hjælp fra professionelle for at klare sig ud af.
Blandt Xere er det populært at sige at de eneste der ved hvad det her drejer sig er dem der selv har prøvet det, og det er da også rigtigt nok, til en vis grænse.
Sund skepsis over for behandlersystemet?
Ja tak!
Sund skepsis overfor folk, hvis eneste kvalifikation er at de i årevis har ødelagt deres hjerner med gift?
Bestemt!
tilføjet af

Læs lige indlægget

Læs lige hvad det er du selv har skrevet..hvis ikke du kan se den er gal...så er du langt ude.
Du er begyndt at miste dine venner og dit netværk, tror du det er for sjov dine venner forlader dig..nej du har uden at selv kunne se det, forandret psyke og blevet afstumpet.
Og din selverkendelse er lig nul..søg du bare hjælp det er ikke en dag for tidligt
tilføjet af

Der er håb

Hvis du er i tvivl om du er afhængig, så kig forbi www.ma-kbh.dk en hjemmeside for hashafhængige, der finder du også en mødeliste til MA´s møder, hvor du kan finde styrke, håb og erfaring.
tilføjet af

søg hjælp inden den går helt galt

hej.....
jeg vil lige starte med at sige at jeg selv går i forbehandling mens jeg køre min benso nedtrapning og får doner men har ikke noget side misbrug.... jeg startede lige som dig og kunne ikke selv se at jeg havde et problem for det var jo kun i weekénderne men det endte men at jeg sad ned nålen i armen hver dag.... før jeg så at jeg havde et problem.... det din kæreste har gjort er det man kalder hår kærlighed hun kan ikke holde ud at se dig ødelægge dig selv på den måde.
men vis du ikke hved hvad du skal gøre syntes jeg at du skal gå ned på det lokale misbrugscenter og få en snak med dem... de kan hjælpe dig med råd og vejledning...
jeg ønsker dig alt mulig held og lykke og håber at du får søgt hjælp inden det går helt galt.... knuz janni
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.