16tilføjet af

Når alt er hjemmelavet

Hej,
Jeg er begyndt at lave en hel del selv i stedet for at købe det. For eksempel har jeg nu over et års tid lavet mjød og det er blevet rigtig vellykket med forskellige smagsvarianter. For mig er det rigtig fedt at lave det selv. Hele processen ved det og så ved man også hvad der er i og kan eksperimentere med forskellige smagsoplevelser.
Men nu har så fået blod på tanden til at lave lidt mere selv og har tænkt på at prøve at lave ost, spegepølse og sennep selv. Senneppen ser ud til at være let nok, men de to andre kræver nok noget mere at sætte sig ind i. Er der nogle selv har prøvet at lave ost og spegepølse og hvis der er, har i så nogen opskrifter som i synes er rigtig gode?
tilføjet af

Når alt er hjemmelavet

Spegepølse og mjød. Lidt hjemve må du da have. Har selv boet 3 år i spanien, hos mig endte det med at jeg ville høre Shu bi dua.
Men når du nu bor der, ville jeg da lave pesto af bla. oliven eller basilikum. Prøve at lave rødvin eller andet. Bruge de ting de har dernede..
Oste skal jo lagne en del tid, mon ikke du er kommet hjem inden?
Spegepølser skal røges, har du en rygeovn?
tilføjet af

Når alt er hjemmelavet

Hehehe, fik lige rettet min profiltekst. Bor ikke i Spanien mere, men er flyttet tilbage til Danmark for et par år siden.
Men det er ikke alle spegepølser som skal røges. Men hvis der er nogle som skal, så er der nok nogle lokale, slagtere eller lignende som har en røgeovn.
tilføjet af

Ost

Det er faktisk ret nemt at lave ost, men start ud med f.eks. feta.
Læs om det på nettet, og køb de enzymer der skal bruges. Når du først har dem, er det mere eller mindre bar at koge mælken, og komme den stive del op i en form.
Skimmelost er lidt mere besværlig. Her skal du også ud og have fat i det skimmel der skal i.
Det er ved at være mange år siden, men jeg prøvede at lave en hvidskimmel ost i stil med brie. Det blev ikke hel heldigt, da det blev meget flydende i midten.
Men det var lagringen der var et problem. Selve processen med at lave osten, før den skal lagres, er meget enkel.
tilføjet af

Når alt er hjemmelavet

Ost og spegepølse er ikke så nemt at lave derhjemme.
Men husk at du også kan lave nye køkkenlåger og andet grej hvis du kender en som har en CNC-maskine.
Du kan også lave skabe, lofter og vægge. Og gulve,
Men lige ost og spegepølse. Der tror jeg du må købe i supermarkedet eller hos ostehandleren.
Jeg arbejder også hen imod at blive selvforsynende. Alt fra el til toiletpapir og benzin.
Der er penge i lortet hvis man bruger tid på det ;)
Der er nok ikke mange af jer som ved hvordan man laver sin egen lort om til el og varmt vand ;)
Og benzin ;)
tilføjet af

Når alt er hjemmelavet

Jeg er ca 75% procent selvforsynende. de sidste 25% må jeg købe udefra.
Mangler lige en vindmølle på taget som kan drive mit køleskab/fryser.
Og min pære ;)
tilføjet af

Når alt er hjemmelavet

Det lyder helt vildt lækkert! har ingen opskrifter på noget, udover banan/choko muffins med rigtig god krumme og
valnøddesnaps....men du prikkede lige til nogle barndomsminder,,,havde denne her dejlige veninde som barn, hvis mor LAVEDE ALT SELV - uhmmmmmmmm!!! Elskede at spise derovre, var der nogen gange uger i træk, min famillie købte alt, selvom mor sagtens kunne hjemmelave (karrieremennesker - de fatter ingenting!!!! 😉 ) til gengæld elskede veninden at spise alt vores indkøbte bras.... 😃 ...nå ja - lidt ved siden af dit indlæg...men rigtig god fornøjelse fra en som sidder og savler.... [(:]
[sun] [sun] [sun]
tilføjet af

Når alt er hjemmelavet

Det lyder helt vildt lækkert! har ingen opskrifter på noget, udover banan/choko muffins med rigtig god krumme og
valnøddesnaps....men du prikkede lige til nogle barndomsminder,,,havde denne her dejlige veninde som barn, hvis mor LAVEDE ALT SELV - uhmmmmmmmm!!!

Jeg går og sparer på de hjemmebagte vanillekranse og klejner som jeg fik af min søster før jul 😉
Min svoger havde også lavet noget drikkelse med valnødder, det var gyldent som cognac, men klovnen havde brugt vodka istedetfor snaps 😖
Vodka kan de unge sgu bruge til bolsjer.....
tilføjet af

Håber det er ordentlig mjød ;)

og ikke det samme sprøjt som dansk mjød laver. 😉
Rigtig mjød er ikke sprittet op, og det skal lagre mere end 1 måned. Bare et godt råd.
tilføjet af

Håber det er ordentlig mjød ;)

@fruppe
Der er faktisk mange der bruger vodka i stedet for snaps til "kryddersnaps" for de fleste vodkaer er mere smagsneutrale end de fleste snaps, selv brøndum, og så er de billigere.
@bjerning
Ja dem fra dansk mjød er mange gange for overkrydret. Dem jeg laver får lov til at stå og lagre, hvilket ikke er noget problem da jeg står til søs 10 uger af gangen, som mit arbejde. Bruger heller ikke alkohol til at slå gæren ihjel, den får lov til at gære ud af sig selv.
Har undersøgt en del af det på nettet og biblioteket og ost og spegepølse skulle ikke være så svært at lave der hjemme. Man gjorde det jo førhen, før der kom supermarkeder og slagtere, så hvorfor skulle man ikke kunne det nu. Og ja, fetaost ser ud til at være meget let at lave og lagringen af faste oste og skimmeloste, den skal jeg lige have regnet ud, måske et lille hjemmelavet klimaskab kan gøre det, så kan jeg også bruge den til spegepølserne hvis det bliver nødvendigt.
Ellers er det nu ikke fordi jeg vil være selvforsynende med alt, synes mere det er spændende at lave det selv og så ved jeg også at det er rene varer og ikke noget hvor der er puttet alle mulige kemikalier i, som mange gange ikke engang gør nogen nytte for råvaren.
Med hensyn til almindelig mad, så smager det nu bedst når man har lavet det helt fra bunden og så tager det faktisk ikke så meget længere tid at gøre det, når først man lige har lært hvordan.
tilføjet af

Når alt er hjemmelavet

😃 😃 😃 , du dæleme god til at spare!!! de der klejner må efterhånden
være gode at skyde naboer med 😉....jeg kan ikke være alene med den slags godter 😖
Ja valnøddesnaps får den smukkeste smukke farve og så smager den dejligt blødt - tricket er så at plukke
valnødderne ude i droningens have - så det er de kongelige der levere til folket og vupti har man en lækker
lækker lille julegave [(:] - glædelig gør det selv jul!
[sun] [sun] [sun] ps må simpelthen prøve at lave hjemmelavet rullepølse et år - årh haps!
tilføjet af

Så prøv med rønnebær

De skal helst være en smule rynkede, men man skal have en smule tålmodighed da de er bedst når de har fået frost hvad der jo trækker sødmen frem.
Men fuglene tager dem også for at fede sig selv op inden vinteren, så inden de æder bærrene så tag dem ind og giv en nat i fryseren.
Mine klejner bliver opbevaret i en tætsluttende dåse, så de er lige så lækre som nykogte 🙂
tilføjet af

Om Ca. 1-2-måneder

Så finder du nogle birketræer, også skal du havde en ledningsfri boremaskine med, der skal være et Ca. 20-25-Mm bor i den, også "plaffer" du et hul i birken halvvejs ind i det, så banker du en prop i, i proppen skal der være en tynd slange, den skal så ned i en Ca. 20-liters dunk.
Dagen efter er dunken fuld, så skal du skifte dunk, så tager du brikesaften med dig hjem, den tilsætter du lidt GÆR, også begynder det SJOVE.
Også kommer det sværre, du skal skaffe et disteliringsaparart, for ellers bliver du blind som en ugle om dagen, men det er et gør-det selv godt tips til en ordentligt BØHE-mand, den emtode bruger de i norge, men OK, de er jo også enten blinde eller også er de fulde som aliker [(:] .
Jeg prøvede engang selv at lave sådanne noget, og en ting vil jeg så lige sige til det, mit sprinteranlæg FRØS ikke, for drikke det, det turde jeg godt-nok ikke, det kunne brande, engang blev jeg stoppet nord for gjøtteborg, de nægtede at tro på at det ikke var til "eget" forbrug, men da "strisserene" først havde fået lov til at smage på det, så lod de mig køre 😉 .
Men, det var stærkt som bare pokker.
Venlig Hilsen Poul Jørgensen
tilføjet af

Så prøv med rønnebær

....Ni er ngu da nå NURE - sagde ræven, men nød dem for den smukke farve (kender du rune t kidde 😃 )
A
tilføjet af

Så prøv med rønnebær

" Ni er nure" - Sagde Røven ! ..... Jaaaah vi elsker Rune [l] 😃
tilføjet af

Når alt er hjemmelavet

hvor lyder det spændende med mjød. Der er mange ting man kan lave selv, og hvis man er heldig nok til at have en køkkenhave, ja så er der næsten ingen grænser for hvad man kan dyrke til senere brug 🙂
tilføjet af

Når alt er hjemmelavet

Jeg har gennem mange år bagt mine egne brød, det kan i hvert fald anbefales. 🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.