14tilføjet af

Dyrere sundhedforsikringer for rygere

Hvad mener i om flere folketingsmedlemmer fra både borgerlige partier, og midterpartierne, om at rygere skal betale mere i forsikringspræmie hvis de ønsker at tegne sundhedsforsikringer for dem selv og deres børn?
Et eller andet sted syntes jeg kun det er rimeligt, selvom det måske kan være lidt svært at administrere hvilke forsikringstegnere der er rygere, og hvem der ikke er. Men som en fremtrædende politiker forslog, så kunne man scanne lungerne af alle indlagte der vil gøre brug af forsikringsdækningen, hvor dækningen bortfalder hvis lungerne viser tegn på sodning som følge af rygning.
Hvad mener i? Er det en god idé til en kommende skærpelse af rygeloven?
tilføjet af

Jo da også de fede og alkoholikerne

så det er en go`ide - sporsfolkene og skiløberne så ka`i tro de får penge ind - biler der udstøder for meget co2 brændeovnsfolket, helt fint.
tilføjet af

Sundhedsforsikringer...

God ide eller dårlig ide ?????
Men hvad så med alkoholiker, narkomaner eller overvægtige mennesker og sådan kunne vi jo blive ved. 😖
tilføjet af

Hvad bliver det næste?

Det må da være en "påskeJokes", ellers er der da nogen der vil få svært ved at få en forsikring ! det vil da være en glidebane af format , hvad bliver det næste "gen-screening"❓sådan forståes at mennesker med hyppigere familierelateret sygdomme f.eks hjertekarprb.øget kræftforkomster i familien, således ikke skulle kunne tegne en forsikring❓Nej den går vist ikke!(:)
tilføjet af

jow såmænd da

Nu mangler der bare at få de politikere, som ryger, smidt ud af folketinget, blot for, at statuere et eksempel.
Dernæst bør man også give løbepas til de politikere som har lavet fadæse på fadæse.
Det næste trin kunne være, at brandskatte tobakskompagnierne, for derved at få statsøkonomien til at balancere.
Mæ siel.
tilføjet af

God idé

men nævnte forslag handler om større forsikringspræmier til rygere, og har altså intet at gøre med sportsfolk, bilister, fede eller alkoholikere.
Forslaget er til for at gøre det vanskeligere for rygere, da man mener at en vanskeliggørelse vil forårsage at flere ser sig tvungen til at stoppe, med en bedring af folkesundheden til følge. Mig bekendt har man endnu ikke tænkt sig at vanskeliggøre sporstudøvere og bilisters færden, da man ikke vurdere dem som en højere risikogruppe for sygdomme en flertallet, netop fordi de ER flertallet.
Men dit forslag kunne jo sagtens bringes op i folketinget, på lige fod med det allerede eksisterende forslag som jeg her nævner. Du må ud at finde en politiker der er villig til at viderebringe dit budskab
🙂
tilføjet af

De to kategorier har været straffet længe

alkoholikeren kan slet ikke få en, og de fede betaler mere for deres livsforsikring, så fremt de er individuelle.
Det er en gammel regel.
tilføjet af

Det næste

bliver at der næsten ikke bliver flere rygere. Så får vi måske overskud af læger om 20 år.
Den med scanning, er nok en joke. En ånderets prøve eller blodprøve, er meget billigere og vel også lige så sikker.
tilføjet af

Man kan altså også se om folk er eksrygere

rodvad så der er få der går helt fri - du har jo selv røget i 40 år så længe har jeg ikke røget endnu.
tilføjet af

Så har du ikke

tilvending som undskyldning.
Og hvad betyder det om de skulle finde ud af om man er eks? Jeg lægger aldrig skjul på at jeg har røget i de 40 år, eller at der er 16 år siden jeg kvittet.
tilføjet af

Det er din arrogance omkring rygere

jeg angriber -hvorfor pokker røg du så i 40 år ( det er ihvertfald længe) når du påstår at rygere er så dumme og de stinker samt de jo bare kan stoppe, det er irriterende at høre/læse om din frelsthed, jeg kan bedre respektere aldrig rygere.
tilføjet af

Den gang

var min holdning og argumenter de samme som dine. Men i dag er jeg kommet langt videre, og på alle punkter fået det meget bedre.
At du bruger de samme undskyldninger som jeg brugt den gang, gør dem ikke mere intelligente eller fornuftige. Jeg følte også alle fornuftige argumenter for at holde op, som personlig angreb på min frihed. Men det var overhoved ingen "frihed" at ligge under for den naive tro om afhængighed.
tilføjet af

Flot rodvad

jeg bøjer mig se det respekterer jeg at du ikke gør dig bedre end andre, det er såmænd nok sandt at min tro er naivitet jeg har såmænd aldrig prøvet at stoppe.
tilføjet af

Glimrende ide

Og det er faktisk utroligt let at undersøge om en person ryger eller ej. En simpel puste-test vil vise om der er forhøjet Co2 i udåndingsluften, en blodprøve kan vise om der er nikotin i blodet og endelige kan en scanning vise om lungerne er sværtet til af tjære.
Glimrende ide med forhøjet præmie. Det forekommer allerede i udlandet, så hvorfor ikke også her? Der er da ingen der gider betale for andres misligholdelse - hverken når det handler om manglende vedligeholdelse af huset eller egen krop.
Og for at komme de åååååhhhhhh så fredelige rygere i forkøbet: Dette er rygerdebat, ikke en debat om alkohol, fedme, bilos eller hylende unger. Jeg gider ikke kommentere andet end rygning/rygestop her. Hvis I vil diskutere andre ting, opret relevante debatter, så kan vi diskutere det der!
tilføjet af

Er det forbudt at blive klogere i din verden?

Sjovt som en eksryger altid må ligge under for "du har jo selv været ryger, derfor må du ikke have en mening, i hvert fald ikke hvis den er negativ omkring rygning"!
1) Vi kan jo alle blive klogere. De fleste af os i hvert fald.
2) Hvad var det mon der fik personen til at blive eksryger? Øget viden sammenholdt med en sund sans for realiteterne måske?!
Jeg har engang gået overfor rødt lys, men derfor inskærper jeg stadig mit barn, at det gør man altså bare ikke!
Og så stinker rygerne forøvrigt ganske forfærdeligt. Men det gør en eksryger jo ikke, så alene det faktum burde kunne få en masse rygere til at stoppe. Men desværre kan de ikke selv fornemme stanken, deres lugtesans er jo ødelagt, så derfor tror de ikke på at de stinker. Men det gør DU!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.