23tilføjet af

Katteplage

Vi er så uheldige, at vi har besøg af en kat i haven. katten er meget uønsket, da den hopper op på vores fuglebur og ligger i vores havemøbler. Det er ret ulækkert med alle de kattehår på puderne og ubehageligt for fuglene bliver helt konfuse.
Er der nogen der kan hjælpe med et godt råd - hvordan undgår vi katten?
tilføjet af

Forsøg..........

.......med en kraftig vandpistol. Det skader ikke katten, men får den i dén grad til at føle sig uønsket.
Katte er intelligente så jeg tænker ikke at I skal træffe mere end end 3 til 5 gange før det virker.
tilføjet af

Lille kat, hvis er du?

Meget grimt kan man sige om katte, men de er sku selvstændige, og træffer egne beslutninger.
Katte er som hajer dræbermaskiner, intuitivt dræber alt, der bevæger sig!.
Hvis det er en husløs kat, prøv at fang den og aflever den til Kattens Værn. Både katten og dens familie vil efterfølgende bifalde det.
Profeten.
tilføjet af

Sprøjtemiddel

Prøv evt at sprøjte noget citron/lemon-duftende på havemøblerne - katte kan ikke fordrage den lugt. Der findes noget der hedder Kw - hold dig væk hund/kat (lilla flaske med hvid prop).
Mht til fugleburet kan jeg ikke se nogen anden udvej end at sprøjte med vandpistolen/ i værste fald vandslange. Så skal den nok føle sig uvelkommen! Men det kræver selvfølgelig at man står på lur ;)
Held og lykke med jeres lille 'krig'. Husk nu, at katte altså er søde og dejlige dyr :)
tilføjet af

katteplage.

Hej alle.
Med hensyn til vandpistol, så har vi prøvet i flere år uden held, vi bor i et rigt katteområde, har ikke selv kat, men hund, og ja, det er irriterende med kattelorte alle vegne,de ligger på lur efter fuglene, som vi gør meget ud af.Man skal huske på at der også er regler for hold af katte,alle katte skal være inde på eget patrikkelnr, udenfor er de lovløse.
mmvh krybdyrnørden.
tilføjet af

Måske pinde?

Jeg har vildthegn (grønt metalgitter) omkring min grund for at holde hunde ude, måske kan du bruge det?
Ellers har jeg hørt, at man kan stikke pinde i forskellig længde i jorden, der hvor kattene kommer ind (katte kan ikke li at blive prikket på maven). Det er vigtigt at pindene er af forskellig længde, så de ikke bare kan hoppe op på kanten. Og så skal de selvfølgelig stå så tæt at de ikke bare kan gå imellem.
Held og lykke!
PS. Jeg mener jo at Gud har givet jorden til alle sine skabninger - med eller uden skøde. Hvis du vil have et stykke af den for dig selv, det er godt at have i baghovedet, når man vil vælge sine midler ...
tilføjet af

Planter i haven

Det er muligt at købe nogle planter der har en lugt katte og hunde ikke bryder sig om.
Disse kan købes ved diverse gartner, og så er de samtidig også kønne at se på.
Ellers findes der også en duft på spray, der hedder "gå væk kat/hund". Denne bruger jeg selv på de møbler hvor jeg ikke ønsker at mine katte skal lægge sig. Og jeg har kun gode erfaringer med det.
Vil lige komme med en kommentar til det med Kattens Værn, nemmelig at det ikke er gratis at aflevere en kat der, og kort efter står der sikkert en anden kat i jeres have.
tilføjet af

!!!

Kære ven,
For det første er der ikke noget der hedder patrikkelnummer - jeg formoder du mener matrikelnummer. For det andet er det ULOVLIGT at skyde eller på anden måde skade en kat der er udenfor sit eget matrikelnummer - det er er skrøne at man bare må aflive en kat eller på anden måde skade den hvis den opholder sig i din have!
Hvis katten gentagende gange "hærger" din have må du kontakte dens ejer såfremt de er at finde, ellers må du kontakte de lokale myndigheder for en løsning af problemet. Er der tale om en vildkat vil jeg anbefale, at du ringer til det dyreinternat der ligger nærmest din bopæl og får dem til at afhente katten og tage sig af den.
- Men det er altså IKKE LOVLIGT at gribe til selvtægt og skade katten fordi den terroriserer ens fuglebrædt!!!
tilføjet af

uønsket katte

Jeg har selv problemer med katte i haven. Jeg strør hvidløgspulver på jorden. Det hjælper. Håber det også kan hjælpe dig
tilføjet af

Jo, det er lovligt...

Som kommentar til "Jægerens" bemækning, skal det tilføjes, at der i flere sager er faldet dom for, at grundejere med magt må beskytte sin jord mod uønskede dyrebesøg, også i villakvarterer.
I den seneste sag havde en husejer i Hadsund indfanget flere af kvarterets katte, med fælder, og siden aflivet dem med giftige indsprøjtninger. Der blev fra rettens side kommenteret på den inhumane aflivningsmetode, men selv handlingen kan ikke gøres strafbar.
Så det bør give især katteejerne grund til at samarbejde om at undgå gener for andre, pga. af deres husdyr.
Anonym jurist, Skov & Naturstyrelsen
tilføjet af

Katteplage

Efter at jeg desværre har måtte aflive vores gamle hund, er der i kølvandet af dens død dukket katte op i vores have der graver deres efterledenskaber ned i mit rosenbed, det lugter ikke som den deodorant jeg normalt bruger, så det er generende ad helvede til, så jeg overvejede at få hund igen, men så foreslog en rigtig ven at jeg skulle købe en af de vandkanoner som ungerne render og leger med og fylde den med ren opvaskermiddel da katten næsten ikke kan slikke det af, så nu har jeg fred i min have
tilføjet af

kattevennen

Jeg bliver godt nok trist til mode når jeg hører om hvor grusomme mennesker kan være imod dyrene. Hvordan pokker kan man finde på at sprøjte en kat med sulfo ???? og diverse andre ting og sager ???
Jeg syntes mennesker der gør sådan noget er nogle grusomme væsner og ikke burde have en have. FLYT DOG I LEJLIGHED.
Har selv katte i min have og har ingen gener af dem, da jeg har indrettet min have efter det.
tilføjet af

husdyr

Hvis hunde og katte er husdyr. Ligesom hanster eller guldfisk. Så bedes alle hunde og katte ejere holde deres dyr indedøre. De høre ikke til i naturen. Denne er forbeholdt til mennesket samt de vildedyr vi ikke har fået udrydet i nu.
Jeg mener det skulle være strafbart at gå med hund uden for hjemmet. Jeg følgere da angst hver gang jeg møder en hund. og følgere mig tvunget til at opføre mig som var det et samurai svær personen fluftede. Gad godt ser hvor lang tid jeg fik lov til at lufte mit samurai svær oppe på nørrebrogade.
tilføjet af

Katten er et skadedyr og deres 'ejere' terrorister in spe.

Der findes mennesker, der mener sig berettiget til at anskaffe sig en kat. Forsyne den med et kendemærke og derefter slippe den løs for at terrorisere omverdenen,
Det er en frækhed af dimensioner!
Katten er et skadedyr:
Den skider og pisser overalt i de blomsterbede, der netop er gjort klar.
Den gør det samme i børnenes sandkasser.
Den hopper og danser på biler i carporte.
Den river affaldsposer itu.
Den jager de fugle - som skal hjælpe os med/mod insekterne - væk.
Den skriger og hyler i parringstiden.
Den slås mod andre katte i parringstiden og altid i blomsterbede.
Den gør det nødvendigt at man pakker møbelhynder ind hver aften. Ellers pisser den også på dem.
Den kan finde på at hoppe ind af åbenstående vinduer.
Den kan ... Oh! Listen er endeløs!
Den klarer sig fint på grund af sit udseende. Er der ellers noget godt at sige om katten?
Jeg er dødtræt af disse katte-terrorist-mennesker og vil ikke bruge een eneste krone mere på kattepulvere og armerede affaldsstativer etc.
SÅ hvis I bor i det nordlige Hjørring og har en løsgående kat. - SÅ HOLD DEN VÆK FRA MIG!
Krigen er gået ind. Jeg vil med alle midler nu forsøge at aflive enhver kat som krydser min have.
Venlig hilsen o.s.v.
PS! Det er s'gu synd for katten at den boer hos netop den slags mennesker, som nu bringer dens liv i fare.
tilføjet af

Skræmmende

Naturen er forbeholdt dyr - det er menneskene, der har besluttet af "lege herre" over den. Hvis dyrene ikke må være i naturen, men SKAL være i husene - skal menneskene så smutte ud i den fri natur igen?
Jeg synes, det er trist, der findes mennesker, der tror, de ejer verden. Ja gu er kattelort i haven da irriterende, men de forsøger dog at grave det ned....
Når det er sagt, har jeg selv mit hyr med mine egne katte, der pt. hygger sig enormt med at indtage vindueskarmen - måske et samuraisværd er nødvendigt? Næææ, vand må være nok. Men hvilket våben hjælper på umenneskelige mennesker, der bare tæller ned til alle dyr er aflivet?
Malene
tilføjet af

Uønskede katte

Den mest effektive måde at holde uønskede katte ude af ens have er at indfange dem og sætte dem i et bur, hvorefter de spules med haveslangen til de er sjaskvåde - luk dem ud og de kommer garanteret ikke igen.
tilføjet af

Svar til kattevennen

Nej!!!!!!!!!!!!!! For den skider i vores andres haver en kat skider ikke på sit eget territorium
Og min familie og undertegnet har hus og have og vil gerne nyde den UDEN AT GÅ OG TRÆDE I DIV. KATTELORTE... Vi har børn som gerne skulle kunne frit færdes ude i vores have uden at skulle få KATTELORT på fingerne.. Det er VORES have og HVERKEN NABO eller KATTES!!! 🙁🙁🙁
Hvad vil du sige til at din nabo (hvis du har en og ikke bor på en gård lagt ude på landet)kommer og sætter sig i din have og skider... 😮

Hilsen Kattehaderen..
tilføjet af

katteplage

Hos meg har IKKE katten gravet ned kattelorten. Naboens katt bruker min hage (steinterrasse) til å gjøre fra seg på. Jeg får prøve med noen av de tips som jeg har fått på denne debattsiden, pepper, hvitløt og hjortetakksalt.
tilføjet af

Næ nej

"Hvis det er en husløs kat, prøv at fang den og aflever den til Kattens Værn."
Næ nej, hvis der er problemer med katte og du kan indfange den så gør det, og afleverer den til kattens værn!
Det kan ikke hjælpe noget at katte ejre bliver ved med at løbe fra deres ansvar.
Husdyr må IKKE løbe frit omkring og være til gene for deres omgivelser - og det gælder altså også katte.
Kan godt lide katte men er skide træt af den evindelige stank af kattelort og urin i mine bede.
Fanger jeg en kat bliver den indleveret uanset om det er naboens eller en vildkat.
Husk bare på en ting! Ikke skade dyret det er ikke hos den fejlen ligger men hos dens ejer.
tilføjet af

Uønskede katte.

Kattene må være lige hvor de har lyst, så længe det er udenfor min matrikel.
Skal købe vandgevær imorgen - Så må de føle ;-)
tilføjet af

Sikken en gang ævl !!!

Det gør man lige så snart at HELE ens lille private verden.. herunder køkkenhave, drivhus, urte og jordbærbed, garage, bil og nu fandenma også mit HUS bliver brugt som et KÆMPE kattelokum, bare fordi ens nabo syns det er SUPERFEDT at ha 13 katte, hvoraf flere er hankatte der ikke er kastreret.
Jeg ELSKEDE katte før min nabo flyttede ind med sin latterlige kattefarm, men nu syns jeg pludselig at de er lige præcis de "lede mordere" jeg altid har rystet på hovedet af, når folk sagde sådan.
Min egen kat døde desværre kort efter at kattenaboen flyttede ind, og nu har jeg hans ukastrede lortekatte rendende konstant. De slås på min terasse, hyler om natten, render rundt på mit tag, strinter på alt hvad jeg ejer, dræber alle de fugle de ser og de skider KONSEKVENT i mine bede, og helst lige under vinduerne så der stinker svimlende af lort og amoniak.
>FLYT DOG I LEJLIGHED<.. Sikken en idiotisk kommentar, og bare for sjov, hvordan "indretter man sin have" til at imødekomme 13 grimme dumme fugledræbende katte, fyldt til bristepunktet med lort, så de ikke driver en til vandvid?
tilføjet af

Du glemmer at...

..stort set alle kæledyrs-arter er "frempulet" af dumme mennesker, så de dyr kan helt sikkert både for naturens egen "indfødte faunas" skyld sagtens blive indenfor 24-7 sammen med deres ejere. Endvidere er katte er blevet spredt som ukrudt over hele verden. At ha EN kat er OK, men 13 katte og to hunde som min nabo præsterer, er da en åben krigserklæring.
PS: Jeg har haft verdens dejligste kat i 17 år, og tro mig når jeg fortæller dig at hvis du sprøjter vand på din kat indenfor.. så forbinder den det ikke med at den ikke må ligge i vindueskarmen.. men opfatter det som en provokation. Ved vedvarende provokationer bliver din kat måske "sær" og kradser gæsterne.
:-)
tilføjet af

tja

har samme problem. Kunne godt tænke mig at bygge en ultrasound device der bliver triggered via en motionsensor.
tilføjet af

Katten er et skadedyr og deres 'ejere' terrorister in spe.

Sådan skal det være! Helt enig! Jeg har fandme ikke brugt meget tid og mange penge på min have, blot for at naboens kat skal lege fristad på min bekostning. Og naboen....han er selvfølgelig helt ligeglad og kan ikke holde sin kat indendørs. Jeg kan ikke sidde og nyde min have uden at sidde i en stank af kattelort, fordi netop et af mine bede er udset som toilet. Skadedyr som mus og rotter må man gerne slå ihjel. Her er skadedyret blot lidt større og har halsbånd på, men for mig gør det ingen forskel.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.