4tilføjet af

Blodsukker og alkohol

Hej [f],
I weekenden har jeg det med at drikke en del alkohol. Primært øl. Det er ikke fordi mine tømmermænd er så slemme, men jeg oplever en del svimmelhed.
Hvis vi nu ser bort fra at jeg kunne drikke mindre, hvad vil du anbefale, at jeg spiser / drikker, for at sikre et højt blodsukker, når jeg vågner og så jeg formår at fastholde det i løbet af dagen?
Jeg tænker både i løbet af aftenen og dagen derpå?
Hvis du har gode tips mod tømmermænd, så er jeg sikker på at jeg og andre på SOLen kan nyde godt af det 😉
Med venlig hilsen
Sylvester
tilføjet af

Førstehjælp til tømmermænd

Hej Sylvester
Når du drikker alkohol så spis altid noget godt fedt samtidig som kan være med til at stabilisere blodsukkeret. Det kan f.eks være mandler eller nødder (chips er også fede men det er altså det ueldige fedt så det kan jeg ikke anbefale)
Når du kommer hjem kan du evt. spise et stykke rugbrød med peanutbutter eller hvis det er lidt for alternativt 🙂 så tag noget skinke og en god mayonaise (dvs en mayonaise lavet på koldpressede olier)
Næste dag skal du spise groft dvs. groft brød, brune ris og stærkt farvede grøntsager (tomat, gulerod, spinat osv), magert kød eller fisk er også helt ok. Hvis burgeren trækker for meget så lav den selv (sammen med fritter af rodfrugter eller kartofler) eller køb den et sted hvor der er brugt ordentlige råvarer.
Drik godt med vand - ikke cola.
Slikskålen kan du bytte ud med en smoothie lavet på frosne bær og mælk/sojamælk/youghurt og 1 spsk olie til at stabilisere blodsukkeret. Hvis du ikke har lyst til at hælde olie i kan du bruge 15-20 mandler i stedet for.
Af tilskud kan du tage 1 spsk "essential balance" eller "livets olie". Du har godt af det hver dag men især de dage du skal eller har været ude at drikke.
Nogle har haft god hjælp til at komme ovenpå tømmermændene af "guta cola" som fås i kapselform. Jeg har ikke selv erfaringer med dem.
Marietidsel (Siliverin) kapsler hjælper leveren med afgiftning så de kan også være en god hjælp.
God påskefrokost!
Mange hilsner
Malene
tilføjet af

sukkerexperten

hej alle fuldkorns produkter er super gode til at holde på blodsukkeret. Du stabilisere blandt andet blodsukkeret ved at spise groft brød og pasta! og selvf holde dig fra sukker bomber... så drej over til kartoffelchips og popcorn dagen derpå.. så er både salt balance og blodsukkeret glad!
hilsen sukker patienten
tilføjet af

Tusind tak

Hej Malene
tusind tak for din tips.
Det er ikke altid jeg har lyst til rugbrød efter en halv kasse øl, men de andre ting vil jeg tage til mig. Om jeg prøver et tilskud vil tiden vise. Smoothien lyder lækker. Jeg har altid lyst til noget koldt, men sodavand er bare ikke rigtig sagen, som du selv skriver. [:*(]
Tak for dine tips. Nu vil jeg læse videre
venlig hilsen Sylvester
tilføjet af

...

Hovedpine efter druk skyldes, at alkoholen får en til at tisse mere, hvilket resulterer i at saltkoncentrationen i cellulærvæsken (væsken udenforcellerne) er højere end saltkoc. i intracellulærvæsken (væsken indeni cellerne). Det medfører at det osmotiske tryk trækker væsken ud af cellerne, hvilket får cellerne til at blive lidt mindre. Det sker også i hjernen, som også bliver lidt mindre. Når hjernen bliver mindre trykker det på nogle smertefølsomme hjernehinder og det giver hovedpine dagen efter.
Så... drik vand for at opretteholde væskebalancen!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.