4tilføjet af

Nyt stort problem. Man har ret til at have sit eget hjem.

Jeg læser i en internet avis , at mange i Danmark ikke kan få deres eget hjem. Lige nu er det altså sådan , at i flere byer kan man ikke få lejet lejlighederne ud . Man bygger temmelig meget fortiden , det er jo godt for arbejdsløsheden. Der er mange som ikke kan få en lejlighed , der er rigtig mange ledige lejligheder , jeg forstår det ikke må jeg indrømme. Hvorfor ikke løse problemet????? At have sit eget hjem , burde være en menneskeret. Kan man ikke klare at få huslejen betalt , så få hjælp til det. Huslejen betales FØRST.
tilføjet af

der er IKKE mange ledige lejligheder

du tager fejl - men der er mange boligløse...
tilføjet af

En del af svaret

Kunne måske være, at lejen af en del lejligheder er for stor, i forhold til det man kan sætte sig for i en ejer bolig, af den ene eller anden art.
Og man bygger formentlig også til hjælp af "frigivelse" billigere boliger i universitets byerne og andre uddanelsesbyer til de studerene. I såfald de ny boliger ikke er for dyre at side i forhold til de gamle, men samtidig et step op i kvalitet of "komfort".
At en del lejligheder står tomme, er formentlig fordi de ligger i yderområderne Danmark. Og det er vel "naturligt" nok, da disse dele af Danmark bliver affolket til fordel for de større byer. Men folk kan jo ikke tvinges til at blive at flytte til de tomme ljeligheder mod deres ønske og vilje, - når de selv betaler.
Og dernæst har de fleste vel deres eget hjem, men hvis man ikke har råd til en bolig, hvad enten man arbejdsledig eller, hvad det nu kunne være, så må man jo stille tilfreds med de boliger myndighederne stilller til rådighed. Næste problem er så dem, som har eksempelvis været skrevet op for sådan en bolig på må vige pladsen.
tilføjet af

Ja, det virker underligt

Det er såmen ikke særlig svært at finde en lejlighed her i Aalborg til en fornuftig pris. Så jeg forstår ikke at folk siger at det ikke kan lade sig gøre..
Og ja, der bliver bygget helt vildt for tiden, men jeg forstår ikke at der er nogen som har råd til eget hus.
Med venlig hilsen
Anders Nielsen
tilføjet af

Lidt tanker

Mon ikke det skyldes, at folk helst ikke vil flytte udenfor den by, de tidligere har boet i?
Min kæreste og jeg fik en 4-værelses 2 måneder efter at have kontaktet kokkedal kommune for hjælp til en bolig. I helsingør, hvor vi boede tidligere, mangler kommunen op til 6000 boliger, så de kan ikke hjælpe boligløse. Så er det jeg tænker, om disse boligløse er det, fordi de ikke er villige til at flytte derhen, hvor boligerne er?
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.