22tilføjet af

Nem dessert søges

Skal til damefrokost, hvor jeg skal medbringe desserten. Jeg søger derfor en opskrift på
en nem og meget lækker dessert, som 10-12 damer vil sætte rigtig meget pris på.
tilføjet af

prøv SOLens opskriftsside

Hejsa
Her på siden kan du klikke på opskrifter og så kan du søge imellem en masse slags forskellige opskrifter. Jeg tænker på, om du måske her kunne finde en god opskrift?
Det er da et forsøg værd.
Vh Posilise
tilføjet af

Prøv maddebatten

*Rotte* lagde en nem opskrift på en blommedessert heinde i går, så hvis du prøver at søge på hende, så får du opskriften. Så kan du se om du kan bruge den
tilføjet af

Hvad med:

pærer på dåse og råcreme. Det er da nemt og lækkert. Velbekommen
tilføjet af

jo men

ja det smager godt, men det fik vi desværre sidste gang. Så nu kræves der noget der ser ud som om jeg har brugt timevis på at lave det, selvom jeg ikke har.
tilføjet af

Reprise på min succes

tilføjet af

tilbehør

til den succes kunne være frisk frugt ved siden af, skåret flot ud?
tilføjet af

en lækker nem ting..

Her er opskriften på en kage, der på trods af sin enkelhed vil få tænderne til at løbe i vand.
1 pakke chokoladelagkagebunde - ½ l piskefløde + ½ l til pynt inden servering, 1 lille kop brun fa-rin, 5 spsk kakao
Fløden piskes. Farin og kakao vendes i. Kagen lægges sammen; fyldet fordeles mellem første og anden bund og anden og tredje Der skal ikke noget på toppen. Spænd plastwrap over kagen og sæt den i fryseren. Kagen skal helst ud af fryseren igen 1 2 timer inden servering. Inden den sættes på bordet, pyntes den med frisk flødeskum og et lille drys kakao
Når den tør op kommer jeg flødeskum og frosne hindbær på (tør op sammen med kagen)
Tip: l stedet for kakao kan man røre Nescafé i flødeskumsfyldet. Så bliver chokoladekagen til en mokkalagkage
tilføjet af

Til portvinsmadammer

1 pose makroner knuses og lægges i en springform. Tryk let på plads
overhæld makronerne med portvin, spar ikke på det!!!
Lad det trække 2-6 timer
Pisk fløden en anelse mere stiv en vanligt og læg den på makronerner i springformen. Drys reven appelsinskal og reven mørkcholade på fløden.
Transporter i springform. Nemt, ikk´?
Når du åbner springformen står kagen flot.
Behøver jeg sige portvin passer til?
tilføjet af

bliver for hverdagsagtig

Der er til kvinder de lever af kaninfoder til hverdag.
tilføjet af

Fuglereder med hindbærskum mums

Fuglereder (marengs, 1 stk pr person) piskefløde pisket til skum, 1 pose frosne hindbær tøs op i tallerken, lige før serveringen røres hindbærmosen ud i flødeskummet og sættes på fuglerederne i store klatter, prøv bare, det smager dejligt!
tilføjet af

frugt kurv med

Køb nogle appelsiner, skær i halve og tag appelsinkødet ud, skær 2 -3 slags frugt i midrer stykker og læg i de udhulede appelsiner, pisk fløde og server det til...evt. iblandet revet ckokolade - råcreme er også godt hertil.
Nem og enkelt.
tilføjet af

Lækker kage

2 lagkagebunde, ½ l piskefløde, 1 plade mørk smeltechokolade, 2-3 æbler (helst madæbler, de skal i hvertfald være saftige) Lidt ristede nøddeflager til pynt.
Skræl æblerne og riv dem på den grove del af rivejernet. Smelt chokoladen over vandbad, lade den køle lidt og vend den forsigtigt i det stiftpiskede flødeskum. Vend tilsidst æblerne i. Læg chokoladecremen mellem bundene og ovenpå. Stil kagen koldt til den skal bruges og pynt med de ristede nøddeflager lige inden serveringen. Kan godt stå fra morgen til aften, men er ikke så velegnet til at vente "over natten" på servering.
God fornøjelse til frokosten.
tilføjet af

Hjemmelavet is!

Hejsa!
Du skal da bare lavet hjemmelavet is. Det er utroligt nemt, smager fantastisk, og så kan det laves flere dage i forvejen, så det ikke stresser dig på dagen.
Jeg får altid stor ros, når jeg har lavet hjemmelavet is, og er tit blevet den udvalgte til at lave dessert, på grund af isen. Mange ved slet ikke, hvor nemt det er.
Jeg er på job nu, så jeg har ikke lige opskriften. Men jeg kan vist huske den i hovedet, da jeg efterhånden har lavet det så mange gange, så du får den lige her:
(Til ca. 4 personer)
½ liter piskefølde
4 æg
ca. 4 spsk sukker
vanniliesukker
chokolade, nougat, marcipan eller daim (alt efter hvad man har lyst til)
Du pisker æggeblommerne med sukker og vaniliesukker til det er næsten hvidt.
Pist fløden helt stiv.
Pisk æggehvider helt stive.
(kan evt. undlades, men jeg bruger dem, da det giver mere luft i isen)
Rør forsigtig æg og sukker i fløden og og derefter æggehvider.
Til sidst tilsætter du det fyld, du selv synes bedst om. Men pas på at det ikke bliver for sødt.
Jeg plejer selv kun at bruge daim, enten kugler eller hakket (det smager fantastisk) og så nogle gange Marabou chokolade. Jeg bruger ca. 200g pr. liter fløde.
Så i en form og min. 7 timer i fryseren.
Du kan jo lave en forprøve og smage om det dur' inden du laver den store portion til alle damerne ;o)
Isen serveres som den er eller pyntet med frugter og eller flødeskum.
Prøv det og held og lykke + en god aften til jer.
Med venlig hilsen
Topsi
tilføjet af

Er du min svigermor?

Hun laver den - og jeg hader den. Helt galt går det når der kommer fløde på også, men jeg tror det, der ødelægger den er vaniliesukker. Hendes er i hvert fald altid fyldt med krystaller og det er bare så ulækkert.
For at blive fri for hendes laver jeg altid denne:
1l fløde
8 æggeblommer
6 spsk flormelis
2 spsk frysetørret kaffe
Fyld: Walnødder, cocktailbær og chokoladestumper af god mørk kvalitet.
Fremgangsmåden er nogenlunde den samme, dog rører jeg isen med jævne mellemrum under frysningen, igen for at forhindre krystaller, da jeg hader disse.
Resultatet er 2 l is der vendes ud af formen og pyntes med chokoladespåner og kandiserede violer.
tilføjet af

ikke nemt at medbringe til 12 personer

vel?
tilføjet af

Den vil jeg have

med nescafe, uden hindbær, men med syltede mandariner eller reven appelsinskal
tilføjet af

Og den vil jeg prøve

sikke mange gode opskrifer, kan vi få flere? kom nu tøser i må have mange flere på lager.
tilføjet af

No, no ikke din svigermor ;o)

Griner, griner...nej jeg kan altså ikke være din svigermor, for mine børn er små endnu og har ikke kærester.
Men din svigermor må altså gøre et eller andet forkert. For jeg har aldrig nogensinde haft krystaller i isen. (og der er ikke noget værre end krystaller..puuha)
Man skal bare sørge for at piske det hele meget stift, så kommer der med 100% garanti ingen krystaller. Har man brug for 112% garanti ligesom Toyota, må man røre et par gange i isen mens den fryser. Men det har nu aldrig været nødvendigt for mit vedkommende.
Men cocktailbær og kandiserede violer....hvadder dem er der altså ikke mange, der kan lide.
Mvh.
Topsi
tilføjet af

MIN nutellaroulade

Lagkagebunde:
3 æg
100 g. sukker
65 g. hvedemel
65 g. kartoffemel
2 tsk. bagepulver
*Pisk æg og sukker luftigt
*Bland kartoffelmel og hvedemel og tilsæt bagepulver
*Vend melet forsigtigt i æggemassen
*Bred dejen tyndt ud på en bageplade med bagepapir
*Bag det nederst i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.
*Drys et stykke bagepapir med sukker og vend lagkagebunden ud på mens den er varm.
*Lad køle af
Fyld:
½ l piskefløde
2 spsk nutella
Hakkede nødder
*Pisk ½ l. piskefløde
*Vend 2 spsk. nutella i
*Smør halvdelen af massen ud på lagkagebunden
*Rul bunden sammen på langs
*Læg på at aflangt fad, smør resten af nutellaflødeskummet over
*Drys med hakkede nødder
tilføjet af

jo det er da nemt

nemt at medbringe, jo jo. sæt appelsinerne med frugten i en bradepande, fløden/råcremen kan jo hældes i en kande....værre er det såmænd ikke du.
vh.
tilføjet af

JORDBÆR DESSERT

ca. 6 pers.
100 G SMØR
100 G HAVERGRYN
100 G RØRSUKKER

500 G FROSNE JORDBÆR
SMØR, HAVERGRYN OG RØRSUKKER BALNDES TIL EN SMULDERDEJ
DE FROSNE JORDBÆR KOMMES I ET ILDFAST FAD OG SMULDERDEJEN LÆGGES OVER.

BAGES I OVN 30 MIN VED 200 GRADER
serveres med is
tilføjet af

kokos makroner

jeg elsker selv kokos makroner
kan ikke selv opskriften men prøv og slå den op på google🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.