8tilføjet af

naturtandpasta eller fluor?

Jeg ved godt der er delte meninger om tandpasta skal være med eller uden fluor, nogen siger det skader tænderne, nogen siger det er godt, men det er ikke så meget det jeg er interesseret i at høre. Det jeg godt kunne tænke mig at vide er, om der er nogen her der er gået over til naturtandpasta uden fluor, som har fået flere eller færre huller i tænderne, eller andre problemer?
tilføjet af

Hvor har du fået den idé?

Tandplejeren her! Du kan bruge lige den tandpasta du vil, det er fløjtende ligegyldigt om det er Colgate, Zendium, Aquafresh eller andet, bare det indeholder flour! Flour er IKKE dårligt for dine tænder, for det forebygger nemlig hullerne (caries) Jeg ved ikke hvor du har fået den idé at det skulle være dårligt?
tilføjet af

Ja hvor har du

fået den ide fra? Bare fordi du er tandplejer, stoler jeg da ikke på at du ved mere om den salgs end jeg gør. Du tror jo på dit, men jeg tror måske på noget andet. Der er jo delte meninger om det, og sandheden er, at der er ikke nogen der kan garantere at noget er bedre end andet. Din mening er jo ikke bedre end andres. Alle de der videnskabelige undersøgelser der er lavet med fluor og også med naturtandpasta stoler jeg sandelig ikke bare blindt på. Jeg ved videnskaben har taget fejl af rigtig mange ting, derfor spørger jeg ikke om folks mening, men spørger folk der selv har prøvet det.
tilføjet af

svaret

er brug flour. jeg begyndte pludselig at få huller i tænderne, og iikke bare et, men 4 fra en undersøgelse til anden. der var gået 5md. det er jo vildt.
eneste ændring i mmit liv var min tandpasta.
så fik jeg en recept med noget tandpasta med ekstra meget flour( husker ikke navnet, men var faktisk colgate mener jeg der havde lavet den, dog så meget flour at det ikke kan købes uden recept og nu ingen huller.
så aldrig mere naturtandpasta til mig.
tilføjet af

Åh mon ikke

Tandplejeren ved lidt mere om disse ting end du gør "tanden"!
Det var da en besynderlig idé, at mistænke fagfolk på dén måde. Hvad angår flour, er det altså videnskabeligt bevist, at det forebygger caries. Så det handler ikke om tro, men om viden.
Den eneste skade, det kan give på tænderne, er kosmetisk. Der kan komme nogle karakteristiske hvide pletter på tænderne, hvis det overdoseres, mens tænderne dannes. Men det sker ikke i Danmark, hvor man ikke længere giver børnene flour som tabletter.(Jeg skal måske skynde mig, at tilføje, at hvide pletter også kan komme af andre ting).
Om du vil følge rådet om, at bruge flourtandpasta, er selvfølgelig dit eget valg, men risikoen for huller i tænderne er forøget.
tilføjet af

jaja

Jeg tror ikke helt i forstår det. Jeg tror skam ikke at i sidder og lyver eller noget, men i stoler alt for meget på hvad videnskaben siger, uden at tænke på, hvor mange gange de har taget fejl, og hvor meget svindel der er med sådan noget, fordi nogen skal tjene penge. Og tro mig, jeg har fået nogen meget morsomme ting at vide af tandlæger, som påstår der er et eller andet galt, og de problemer er på mystisk vis pist væk, når jeg kommer hos en ny tandlæge, og jeg har aldrig i mit liv mærket noget til dem. Så nej, jeg tror ikke tandplejeren ved meget mere om det end jeg selv gør, sandheden er den at jeg har meget svært ved at stole på videnskaben, læger, tandlæger og altverdens fagfolk. Det jeg trods alt stoler mest på, er folks egne oplevelser. Er der noget galt i jeg stoler mest på det, og ikke på videnskaben? Lad dog være at få det til at lyde som om jeg er det ledeste svin på Jorden, bare fordi i ikke kan tåle jeg har en anden mening end jer, og ikke stoler blindt på jer. Jeg har ikke rakket nogen ned, det er jer selv der starter, jeg skrev bare jeg gerne ville høre folks ERFARINGER, og ikke påstande.
tilføjet af

Jamen så er du jo selv ekspert..

Hvad er så problemet?
tilføjet af

Problemet?

Det er at folk ikke læser det man skriver ordentligt. Nu kan du jo se dig selv ik? Du aner jo tilsyneladende ikke hvad emnet handler om siden du stiller det spørgsmål. Prøv at læse det igennem igen, og du vil måske opdage hvad det er mit spørgsmål går ud på, men lige nu er jeg meget træt af at gentage det hele tiden. Det er næsten uhyggeligt som folk skal ødelægge andres indlæg, bare fordi de ikke kan tåle at ikke få ret, selv om det overhovedet ikke er det emnet handler om.
tilføjet af

Sæbe

Lidt gammelt spørgsmål at rive op i.
Har en kammerat der begyndte at bruge sæbe i stedet for tandpaster (med så lidt glycerin som overhovedet muligt).
Efter 1½ uge, havde han ikke isninger i tænderne mere, og hans tandlæger siger hans tænder aldrig har været bedre.
Google det eventuelt.
Og her står lidt om at fluor er skadeligt, samt at de undersøgelser der har været omkring det har været ugyldige.
http://www.second-opinions.co.uk/fluorideharm.html
Men ligesom med alt andet, så lad vær at tro blindt på det, selvom jeg tror mere på det der end tandlægerne der bare siger JAJA DEN ER GOD NOK!
Giv mig nogle undersøgelser og nogle kemiske forbindelser tak!
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.