7tilføjet af

Må en leder ringe under sygemelding?

Hvor hurtigt efter man er sygemeldt må en leder ringe til en for at høre hvordan det går? Eller er der ingen regler omkring dette? Må lederen spørge om man akter at komme tilbage? Jeg synes jeg kan huske der var noget i medierne om det men kan ikke lige komme på hvad det var og håber på der er nogle kloge hoveder derude der har lidt svar :)
tilføjet af

En chef

må IKKE ringe og spørge hvornår man kommer på arbejde igen....
Når du ringer og melder dig syg, må de faktisk heller ikke spørge dig om hva du fejler... Hvor nogle bare spørger for at være venlige og være sikker på du er okay...
Men nej det må en chef ikke
tilføjet af

hvad jeg ved er

Hvis du arbejder i en mindre virksomhed er din arbejdsgiver interesseret i at vide om han/hun efter de to første uger hvor virksomheden betaler dine sygedagpenge skal kontakte kommunen for at få dækket den resterende periode.
Ellers kan der ikke settes et konkret antal uger, hvis det er en større virksomhed, fordi eksempelvis, hvis du nu er danselærer med et brækket ben har det et anden konsekvens end hvis du er receptionist.
Prøv ikke at tage det personligt. Prøv at tro din arbejdsgiver mest er optaget i om en evt vikar skal lejes ind, hvilke indstanser skal kontaktes for tabt arbejdsfortjeneste osv.. Det giver dig mere sjelefred til at blive rask igen.
vh supermum
tilføjet af

Det bedste sted at spørge er jo i fagforeningen,

så det bedste svar er at det må de sikkert ikke.
De fleste overenskomster har ret præcise regler for hvad virksomheden må. Som regel må de kun tage imod syge- og raskmeldinger og såfremt de synes, at du er for meget syg er det så noget man sidenhen også ordner iflg. overenskomstens regler.
Iflg funktionærloven kan arbejdsgiveren kun kræve nærmere oplysninger om varigheden af sygdommen gennem funktionærens læge eller en af funktionæren valgt specialist.
Du skriver ikke om du er ansat efter funktionærloven eller på overenskomst, eller... noget helt tredie.
Fagforeningen er vejen frem, de er også gode at pudse arbejdsgiveren, men som udgangspunkt er svaret net.
tilføjet af

tja

Jeg forstår godt hvad du mener med, at de selvfølgelig skal have så de kan dække ind med vikar osv. Jeg er ansat i en større virksomhed hvor der uheldigvis har været en konflikt. Så selvom jeg godt forstår hvad du mener med ikke at tage det personligt er det lidt svært :(
tilføjet af

overenskomst

Jeg er generelt meget lidt syg og har sygemeldt mig til min leder. Jeg er ansat ift. overenskomst. Jeg har givet besked til min tillidsrepræsentant bare for at være på den sikre side. Men havde nok også selv en formodning om, at de ikke måtte ringe, var bare ikke sikker
tilføjet af

så er den her igen igen igen

og igen.
Gad vidst hvor ofte det spørgsmål skal besvares? Det bliver stillet mindst 5 gange årligt og reelt kan kun personer med dårlig samvittighed have noget imod at chefen ringer til dem mens de er sygemeldt. Det vil sige personer der "pjækker" eller har anden årsag til at melde sig falsk syg.
At arbejdsgiveren ringer viser kun at han interesserer sig for dig (og for sin virksomhed selvfølgelig) han vil gerne vide hvordan du har det og hvor længe han evt. skal forvente at måtte undvære dig, intet som helst galt i det medmindre du selvfølgelig ikke har rent mel i posen.
Og ja de må gerne og de må faktisk ringe hver eneste dag og spørge, der er faktisk faldet dom om det i en sag.
tilføjet af

JA!!!

En enkelt har svaret dig korrekt: Din arb. giver må gerne ringe til dig. Hvis du søger på google: Sygemelding kommer der en masse oplysninger om de nye regler, hvor det fremgår at arb. giveren i langt højere grad end tidligere kan og må spørge ind til din sygdom.
Reglerne er ikke for at genere den sygemeldte - formålet er faktisk et led i at nedsætte sygefraværet, fordi man har erfaret, at når der tages hånd om den syge, og der laves planer mv. afkortes sygeperioden. Se det som interesse istedet for chikane 🙂
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.