8tilføjet af

Mosegrise

Vi har i omegnen af en million mosegrisejordhøje i vores have. Er der nogen der ved hvad man kan gøre for at slippe af med dem, da det er rret træls med alle de jordhøje i vores græsplæne. Og når vi skal til at lave køkkenhave bliver det jo også et stort problem. Gode råd modtages med glæde.
tilføjet af

Karbid

Hej der.
Og glædelig jul.
Jeg her det samme hurlumhej med mosegrisene.
Gå i Matas, køb en dåse karbid. Fjern skuddet så du kan se gangen. Læg en knold karbid ned i gangen, skub den evt længere ned med en pind. Hæld vand på til det syder, sprutter og ryger. Læg med det samme f.eks en flise over hullet og så jord på, så røgen bliver nede i hullet. Jeg plejer at kunne holde dem i skak på den måde. Du kan også købe en halvdyr avanceret model med omvendte spande og slanger. Spild at tid og penge. Prøv lige det her først. God fornøjelse.
tilføjet af

skadedyr

kig her på eniro - firma - søg på mosegrise
tilføjet af

tusind tak

Det skal prøves, helt sikkert, for de er da bare irriterende de små sat..... og glædelig jul i lige måde :o)
tilføjet af

Er der ikke muldvarpe du har?

Mig bekendt laver mosegrise kun et hul i jorden i nærheden af buske o.s.v for at æde rødder.
Muldvarpe laver gange, og i forbindelse hermed skubber de jorden op, således at der bliver disse forhøjninger af jord.
tilføjet af

supre godt spørgsmål

Hmm... nu er jeg da først i tvivl. mange af jordhøjene er også langs buske og andre kanter, men også ALLE andre steder. Hvis det så er muldvarper, hvad gør man så med dem??????
tilføjet af

jeg snuppede to

karbid hjælper desværre ikke på en ordentlig omgang muldvarpe, der er simpelthen alt for mange gange og forgreninger til at karbid røgen generer muldvarpen eller muldvarperne nok.
Gå i silvan eller et andet byggemarked og køb et par muldvarpesakse, ryd jorden vær omkring et nyt skud så du kan sætte saksen ned så muldvarpen er nødsaget til at løbe lige igennem hullet, dæk hullet til med en sort spand eller andet hvor lyset ikke kan trænge igennem, du skal dog ikke regne med at fange muldvarpen ved første forsøg.
held og lykke
tilføjet af

Vindmøller

En bekendt af mig satte et par små vindmøller i sin græsplæne...(dem man køber til børn) De små rystelser det giver når de drejer rundt holder mosegrise/mulvaper væk....de kan nemlig ikke li lyden.
tilføjet af

mosegrisekanon

- tag en tom og tør 5-liters plastdunk - f. eks. fra vinduesvisker-vædske.
Få fat i ca 1m 8mm plastslange.
Bor et 8mm hul i det øverste "bagerste" hjørne af det hule håndtag og stik slangen ca. 10cm ind i hullet.
Put den løse ende af slangen et godt stykke ned i mosegrisehullet, og luk den øverste del med et par håndfulde godt fugtig jord.
Kom ca. en halv dåse Karbid ned i den tørre dunk, - knus de største klumper med en hammer hvis de er for store til at putte i dunken.
Hæld - hurtigt ca 2 l vand i - og skru omgående låget på.
Nu kører kanonen.
Når du efter nogle minutter ikke synes det bobler mere, kan du trække slangen op, og fjerne den et par meter fra hullet. Hvis du vil have det sikreste gode resultat - især hvis det måske alligevel var muldvarpe - så har du en bambuspind med en lille tot tvist
- vædet med tændvæske - parat, - så kan du tænde gassen i hullet fra en passende afstand.
Der kommer et mægtigt puf, - og hvis udyrene ikke er fortrukket eller udryddet, dør de helt sikkert af chokket.
God fornøjelse Bent
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.