24tilføjet af

Meningen med livet

Jeg har et spørgsmål til alle debattører:
Hvad er meningen med livet?
På forhånd tak for svaret.
tilføjet af

Ingen

Min mening: Der er ikke nogen mening med livet. Det behøver man skam ikke være kynisk eller livstræt for at mene.. (Til de der overreagerer). Vi kan have et godt liv, føre generationer videre, og hvad så? Hvad er det værd? Ingen er her for altid, vi dør alle engang. Og går jorden under, hvad så? Vi er blot partikler midt i det hele.
Desuden ville jordkloden og alt derpå og i, have det langt bedre uden menneskets indblanding....
tilføjet af

ikke enig

Set fra et større perspektiv er meningen med livet svær at definere, men set fra en personlig (menneskelig vinkel) synes jeg ikke du har ret. Meningen med livet for mig har ændret sig efterhånden som jeg er blevet ældre.
Ting der førhen har syntes vigtige mister værdi, såvel som ubetydelige ting pludselig kan blive højt prioriteret.
Mit liv (og meningen dermed) handler for mig om at finde de "rette" balancer. Dvs. balance mellem job og privatliv. Herefter opdelers de to grene igen. Mht. job, balancen mellem at være ærlig overfor sig selv (på jobbet) og stræbe efter karriere. Disse opdeles igen f.eks. karriere, balance mellem løn og job-interesse.
Sådan opdeler jeg alle faktorer indtil man står med en masse enkelte tilfælde, som skal vægtes og forfølges herefter.
Nødvendigheden til denne prioritering er faktoren tid. Vi har kun X antal timer, dage, uger, år til at nå alle de mål vi sætter os. Og en dag (som du selv skriver - skal vi ikke være her mere). Indtil den dag kommer (og hvem ved hvad der sker derefter???) ser jeg det som min opgave (mening med livet) at udnytte min tid bedst muligt til at opfylde mine drømme.
tilføjet af

Stadig..

Jeg har også med tiden fundet ud af, hvad der har værdi for mig. Hvad jeg vil opnå, osv. Og det er måske meningen med mit liv. Men set i et større perspektiv, synes jeg ikke der er nogen mening med den enkeltes liv. Hvor godt man så end har det, og om man opnår alt det man vil.
tilføjet af

alt eller ingenting

måske.
Måske er vi har for at lære.
Måske er vi her bare p.g.a. tilfældighedernesspil
Nogen siger de tror ikke på noget
Nogen tror på én gud andre på flere.
Men når alt kommer til alt så handler det rent faktisk om tro.
Enten TROR man der IKKE er nogen eller noget der styrer livet og dermed også os.
Eller også TROR man der er det.
Livet føles nogen gange som er der en rød tråd igennem det hele.
Andre gange som om det hele er kaos og uden mening.
Så meningen med livet og om livet er mange.
De kan ALLE være rigtige, MEN de kan også være forkerte.
Måske får vi svaret, eller også gør vi ikke.
Èn ting er dog helt givet
Vi bør alle elske livet
tilføjet af

Et lille tips...

Lej filmen "The meaning og life" med Monty Python.
Få dig et godt grin (du lyder til at trænge til det),
og find samtidig ud af hvad meningen med livet er!!
Kajsa <§:0)=
tilføjet af

meningen

med liver.
Ja din mening er ihvertfald : skidegodt skrevet.
Kan du høre jeg klapper i mine begejstrede hænder.
God jul og gran i håret
tilføjet af

Spørg dine forældre om det.

Spørg dem om hvorfor de har sat dig i verden,det må der vel være en mening om.
tilføjet af

Der er 1 samlet

For mig er der en samlet mening med livet for alt levende her på vores jord efter min opfattelse:
Vi skal formere os så slægten bliver ført videre!
Ved at føre sin slægt videre (nu skal man ikke lige tænke mennesker, for vi har klokket lidt meget i min livsfilosofi), sørger man for at bestemte gener overlever, og i sidste ende vil det være de stærkeste gener, da de svage ikke har mulighed for at finde mager, og deres gener går derfor tabt (også kaldet evolution).
Der ud over brødføder man også en masse andre dyr (igen kan man ikke bruge mennesker her, vi falder helt ved siden af naturens orden i mine øjne), ved at avle, og man sørger på denne måde for at deres gener kan blive ført videre... og så er der jo hele cirklen med hvordan rovdyr dør bliver nedbrudt, optaget af planter, og de mindste dyr spiser dem osv. gider ikke uddybe da jeg regner med at folk har fået fat i meningen.
tilføjet af

Døden.

Døden er meningen med livet.
tilføjet af

Det ved jeg ikke :-)

og så behøver jeg vel ikke skrive mere, vel ?
Men jeg kan da sige lidt om, hvad der giver mening for mig.
Jeg vil gerne være ven med nogle mennesker. Jeg vil gerne, at nogle mennesker kalder mig deres ven.
Jeg vil gerne hjælpe, når jeg kan, og den anden vil lade mig. Jeg vil gerne tage mod hjælp, når jeg tør.
Nogle siger, jeg ikke har ambistioner med mit liv. Nogle siger, de vil leve. Jeg vil bare gerne være til.
Og jeg tror på menneskets frie vilje til selv at vælge sit eget liv.
Og så holder jeg meget af musik :-)
tilføjet af

Det opfylder

...mange af de kriterier som vi andre ville kalde et
meningfyldt liv. De positive meldinger, får mig til
at ønske, at jeg var et bedre menneske. Gid at du
får det du gerne vil have ud af livet min ven!
Kajsa
tilføjet af

mening med livet

jeg tror meningen med livet, er der ikke er nogen mening. I virkeligheden tror jeg ikke det er noget man skal tænke over.
tilføjet af

Er det ikke ligegyldigt

da vi alle kun lever få år i historien ???
tilføjet af

LEV!

Min holdning er at meningen med livet er at leve.
Altså ikke bare trække vejret og spise en gang imellem men lav de ting du kan lide! Få så mange gode oplevelser som muligt - og i mit tilfælde: Hjælp andre mennesker hvis du kan - det gør mig glad.
tilføjet af

Meningen med livet

Meningen med livet her på jord blev forstyrret da Eva og Adam var ulydige mod Gud (synden kom ind i verdem), men Gud elskede os skabninger så højt, at han gav os sin egen søn til frelse og forsoning med sig selv. Det betyder, at alle dem, der nu vil sige TAK til Jesus og tro på ham har en stor mening her på jord, for da har det evige liv sammen med ham taget sin begyndelse. Og i det liv er der FRED og mening og glæde. Kort sagt.
tilføjet af

min mening.....

Hvad er meningen med livet..? meningen med livet er stort set det at der ikke er nogen mening… vi går alle sammen med den tanke, ”hvad skal jeg endelig stille op med min selv ..?” Og vi kommer alle til det svar.. ”Jeg kan intet stille op” vi har alle sammen prøvet at blive såret af en eller anden person..! og ønsker engang imellem at vi ikke lever på denne jord.. men husk altid på at Du netop er kommet til denne jord med en speciel grund… Nemlig at Du gør denne jord mere speciel end den allerede er..!
tilføjet af

Meningen med livet. Svaret...

Svaret på dit spørgsmål er at du skal gøre det der gør dig glad mens du stadig tager dig af dit arbejde og din familie, og dine venner.
Det er svaret på meningen med livet.
Måske kan du så svare mig på hvad der kom først:
Hønen eller ægget.
From: THE GRIM REAPER
tilføjet af

Meningen med livet

ja, men hvis man nu ikke kan finde arbejde, og ingen penge har, og alt er noget lort.
Er det så meningen med livet
tilføjet af

livet?

Det er ikke alle der tror på noget, men jeg tror dybt inde at vi alle går rundt med en forestilling om hvad meningen er og hvad vi skal opnå i livet. Man behøves ikke at have en bestemt person der ligesom er troens far. Man kan også tro på et idol, sig selv, en ven, et familiemedlem, en ting, et dyr eller noget helt andet.
Mennesket har altid forsøgt at finde udad hvad meningen med livet er. Mange har forsøgt, men ingen har fundet et endegyldigt svar. Religioner og teorier er alle sammen blevet avlet af nogle ukendte folk som har forsøgt at finde svar. Vi har naturvidenskab, fysik og kemi, religioner. Men ingen har fundet svaret, hvis der var fundet et korrekt svar havde i nok alle levet efter det og der ville aldrig herske tvivl længere. Der er selvfølgelig nogle der mener at det de tror på er det rigtige, men jeg tror aldrig at menneskene vil blive fuldstændig enige.
Skriver projekt om det så det er meget spændende at følge med i debatten
tilføjet af

projekt

i må meget gerne skrive noget om eller til det jeg har skrevet ville gerne høre nogle menninger
tak
tilføjet af

sandheden

Livet er absurd og bør ikke tages så alvorligt. At vi lever er et resultat af titusinder af tilfældigheder, men det har vi svært ved at acceptere. Selvfølgelig har vi alle en forestilling om hvordan vores liv bør være, men det bliver sjældent som vi forestiller os og vi bør tage tingene som de kommer. Heldigvis har jeg hele livet foran mig
tilføjet af

sandheden

Livet er absurd og bør ikke tages så alvorligt. At vi lever er et resultat af titusinder af tilfældigheder, men det har vi svært ved at acceptere. Selvfølgelig har vi alle en forestilling om hvordan vores liv bør være, men det bliver sjældent som vi forestiller os og vi bør tage tingene som de kommer. Heldigvis har jeg hele livet foran mig
tilføjet af

????

Hey stranger. kan godt forholde mig til dine holdninger. Men mener du i bund og grund, at menneske racen ødelægger sig selv? Selvdestruerende? du lyder som et klogt menneske. peace
tilføjet af

Gud er den øverste i fødekæden

Det er et stort spørgsmål du der sidder og tænker over.
Jeg har selv tænkt over det samme spørgsmål dog uden at finde et endegyldigt svar.
For ikke så længe siden læste jeg noget psykologi af Jean Poul Sartre. Han skrev at livet i sig selv ikke har nogen mening, men kun den værdi man selv ligger i det.
Fra hans roman kvalme (1938)
”Det væsentlige er manglen på nødvendighed. Jeg mener hermed at eksistensen ikke er nødvendig… Alt er hensigtsløs, denne have, denne by og jeg selv. Når alt det sker, at man gør sig det klart, får man kvalmefornemmelser, og alt begynder at flyde.”
Det er muligt at kærlighed for mennesket er én af de grundlæggende ting ved livet, men gælder det også for alle andre dyr? Hvis ikke, så er kærlighed ikke det grundlæggende. Der må være noget kærlighed bygger på, noget der skaber kærligheden.
Jeg mener, grunden til at vi lever er for at få magt!, at kunne gøre ting vi ikke kunne da vi ikke var til, at blive den øverste i fødekæden, at blive gud!
Hvis jeg kunne tillade at gøre alt jeg ville, så ville folk frygte/hade mig og beundre mig. Frygte/hade mig fordi jeg kan gøre med dem hvad jeg vil og bestemme deres skæbne. Beundre mig fordi de gerne vil have de samme muligheder som mig (magt). Ud af beundringen kommer kærligheden.
Selv om den her forklaring er lidt sløret fordi jeg tænker som et pattedyr så passer den grundlæggende:
Kvinder kan lide mænd med magt, mænd kan lide kvinder med magt.
Folk med magt kan tillade sig at gøre flere ting end folk uden magt. Disse slags folk er frygtet/forhadte og beundret.
Folk med magt kan fx være chefer.
Alle frygter/hader chefer fordi de har magt til at ødelægge ens liv.
Man beundre dem for at have denne magt til at bestemme over en.
Man vil gerne være som chefen, have de muligheder og den magt han/hun har.
Et andet eksempel på at denne påstand passer, kommer faktisk fra Star Wars =]
Ham der Yoda siger at når man først har betrådt ”mørkets veje” én gang, så slipper man ikke tilbage igen. Og hvordan kan det nu være? Er det fordi det mørke drager? Er det fordi det mørke i Star Wars giver indtryk af magt – det onde kan gøre hvad det vil, mens det gode skal beskytte opdigtede moralske værdier? Er det fordi der ikke er nogen begrænsning på deres handlingsfelt. Jeg tror svaret er ja.
Hvad betegner gud? Ubegrænset magt!
Så mening med livet er at blive den øverste i fødekæden, at blive gud.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.