10tilføjet af

Amning om natten

Hej ....Jeg er mor til en skøn skøn pige på 6 mdr.
Jeg har dog et problem..Hun vil ammes ofte om natten...Hun spiser både grøntsager, grød og frugt...og jeg synes ikke, det burde være nødvendigt, med spisning om natten..Det er 2-4 gange jeg er oppe for at amme..Hun spiser og falder hurtig i søvn....Er der andre der kender til problemet, og hvad gør i....?????
tilføjet af

Er hun sulten eller er det hygge/tryghed?

Hvis hun virkelig er sulten, så tag hende med i sengen, og am hende liggende. Det får også dig til at slappe af.
Er hun egentlig ikke sulten, men mere hyggen/trygheden, så træk hendes seng over til dig, så du kan holde hende i hånden eller stryg hende over panden.
Er du stadig i tvivl, så tag en snak med sundhedsplejersken eller bring det op som vigtigt emne i mødregruppen.
Du er aldrig alene med dine spørgsmål - andre mødre sidder ofte og "brænder" med de samme spørgsmål.
Hilsen mor til 2 dejlige piger
tilføjet af

Am dit barn og nyd det!!!

Hej Sus
Brystmælk er det bedste for dit barn, hvor er det godt du ammer!!!
Efter ca 6 måneders amning stiger mængden af fedt og antistoffer i din mælk, så den modsvarer dit barns stigende krav om energi til at udforske verden. Det er da især smart, at hun kan få så meget modstandskraft i form af antistoffer, for snart vil hun jo kravle rundt og få fingrene i flere sager.
Hvis hun spiser så meget om dagen af "alm" mad, så er det jo om natten, at hun kan ammme; og mon ikke din datter selv kender sine behov bedre end de kulørte blade (eller uoplyste sp'ere), som udbasunerer at babyer ikke længere har brug for mad om natten fra sølle fire måneder!!! Brystmælk fordøjes på ca 1/2 time, så vil man give sit barn det bedste i form af brystmælk, skal man altså amme tit - lige så tit dit barn ønsker.
Hvis du opfylder hendes behov for mad og ikke mindst lidt nærvær og tryghed i de mange nattetimer, så får du et trygt og tillidsfuldt barn: "Yes! - min mor forstår mig og accepterer de behov, jeg har!".
Tag dit barn med dig ind i soveværelset evt. helt op under din dyne og am så for pokker!!!!
læs mere på www.ifavn.dk eller kontakt en af "Forældre og Fødsels" ammerådgivere (det er gratis for alle).
Held og lykke
Hilsen Mette
tilføjet af

min erfaring

er at små børn har brug for mælk om natten meget længere end vores "civiliserede" kultur ønsker det.
Det er selvfølgelig mest praktisk for en kultur hvor mor gerne skal kunne arbejde fuld tid efter blot 6 mdr., at baby ikke længere må få mælk (="vække" mor om natten).
Men det er altså efter min erfaring med 2 børn ikke babys behov...
Jeg har bare sovet med mine små i sengen, og lært efterhånden at amme "i søvne". Så jeg tænker ikke længere over det - skal heller ikke stå op og afbryde min gode varme sengeputning ;o)
Efter 1-1½ år er det færre gange om natten, måske kun et par gange, enkelte gange kun 1 gang. -men det betyder ikke så meget for baby trives, og jeg sover fint med de små "umærkelige" afbrydelser. Til gengæld har jeg børn, der stort set altid er trygge og i et forrygende godt humør (trods i øvrigt vanskelige vilkår!)
Og de er helt trygge ved mig, ikke bange for at blive afvist på deres mest basale behov for tryghed og nærhed. De skal ikke "præstere" at være selvstændige før de reelt er klar til det.
Tænk lidt over om du evt. kan gøre jeres natamning nemmere for dig?
Det kan også svinge meget. I perioder med utryghed el. vækst, kan natamningen stige i antal gange. Måske for en enkelt nat el. to - eller for en uges tid. Men det falder altid ned på en lavere leje (et par gange pr nat) igen. Og med alderen falder behovet også.
Du må vel egl. vælge om du vil følge vores lands "arbejdskultur" med krav til dig om at være der for arbejdsmarkedet... - eller om du kan/vil følge din babys behov for dig!
Jeg kan lige indskyde, at det er i de første 2-3 leveår, at hele barnets grundlæggende personlige tillid lægges. Og afvisniger/ forholden i de år i MIN tro, kan give et barn, der selv som voksen (ubevidst selvfølgelig) stadig har et udefinerbart "savn" efter noget tryghed/ mad...
Men det er bare min holdning.
Måske du kan bruge det til at vende "problemstillingen" og se det i et lidt andet lys - nemlig ud fra din babys behov, snarere end ud fra vores kulturs forventninger til hvad baby og mor "skal kunne" med så lille bitte et barn som 6 mdr. er!?
Knus til jer!
Kh, vintergæk
tilføjet af

WHO anbefaler 2 års amning

Hej - her et inlæg jeg har bragt i en anden debat, men som måske kan give lidt lys hertil også?
Der var en som spurgte om at amme længere end 13 mdr. gammelt lille barn.
Jeg skrev:
*******************************************************
- bliv endelig ved. :o)
MEN - jeg synes det lyder mærkeligt at du vil stoppe hvis han bidder el hiver op i din bluse.
Det gør faktisk alle børn på et eller andet tidspunkt.
Og det kan du stille og roligt lære ham ikke at gøre. Det er synd at gøre ham forkert fordi han beder om mælk på en "usmart" måde.
Straf ham ikke, men hjælp ham til at bede om mælk på en acceptabel måde. Ellers fatter han ikke hvad der gik galt. Og det er ret synd. Så fat mod, og sæt retningslinierne overfor ham. Bestem hvordan amningen skal foregå, så kan i amme videre i ren hygge.
I stedet for at stoppe, kan du gøre:
Bid: Tag ham fra, sig av ligeså højt som det gør ondt. Og sig til ham stille og roligt at det gør ondt på dig. Og det vil du ikke have. Fortsæt ikke den amning. Vent til næste gang han skal ammes.
Hive op i bluse:
Det tager flere gange at lære ham, at DU bestemmer.
Når han gør det, tager du stille hans hånd væk, og siger bare Nej. Det vil jeg ikke ha.
Hvis han bliver ked og hyler kan du trøste ham. Det er ikke forkert at bede om mælk, men han skal have hjælp til at bede om det på en "pæn" måde, som du også finder ok. Vis ham hvordan. F.eks. kan han hive dig i armen og sige mælk?
********************************************************
Mht. at amme lang tid:
WHO (Verdenssundhedsorganisationen) anbefaler 2 års amning. !!! Det er meget længere end de danske sundhedsmyndigheders anbefaling på under 1 år...
Amning er der forsket i.
For børnene er det godt fordi:
Det giver færre sygedage. Mildere sygdomsforløb. Bedre intelligens. Større tryghed for barnet.
OG den gode nyhed:
For kvinden giver det nedsat risiko for brystkræft OG nedsat livmoderkræft. Samt bedre tilknytning til hendes barn. :o)
Du kan evt. læse i "Forældre og Børn" - et temanr. om langtidsamning. - få dit bibliotek til at finde hæftet frem til dig.
***************************************************
Mht. at amme store børn - jeg ammer 2 børn, den store er fire år (har kun fået "godnatmælk" det seneste år), og på den sidste nedtrapning fordi JEG ikke gider mere nu. Amningen af store/ større børn må i høj grad foregå på moderens præmisser for ikke at blive en belastning.
Den lille er 2 år og vi ammer på livet løs, :o) foruden at spise sin alm. mad. Det er til stor glæde for os begge, og nemt når vi er ude og hun pludselig bliver ked eller tørstig/småsulten.
Dog ammer jeg diskret nu. Hun er så stor, at nogle mennesker bliver stødt. Og det gider jeg ikke at vi skal opleve. Så jeg sætter mig bare lidt diskret. Og ingen babser i fri luft, men en bluse el. tørklæde hen over.
Det har´fungeret fint med den store og nu med den lille.
Amningen kan fortsætte sålænge du trives og barnet trives med det. Der er INGEN sundhedsmæssige grunde til at stoppe (medmindre du indtager medicin el. lign.). Tværtimod giver det på både sundhed og trivsel gladere og nemmere børn.
God fornøjelse :o)
Hard-core ammeren! ;O)
tilføjet af

Hvad...

Synes du selv... Hvis du synes det er ok... så gør det. Hvis du har det godt med det, så er det...er det jo det! Men hvis du ikke kan leve med det, så er det jo det.... hvis du har det godt har barnet det jo også godt, det er jo noget barnet kan mærke...
tilføjet af

Har selv ammet meget om...

... natten, både med min søn og min datter. Det er nu en del år siden, da de er 7 og 10 år, men jeg husker det tydeligt. Sådan "var det bare", af og til var jeg meget træt, men det var nu også hyggeligt. Og ved du hvad?... de bliver så hurtigt store. Prøv at nyd det. En skøn nærhed som aldrig kan opleves igen helt tilsvarende.
Ammede mine børn til de var hhv. 1½ og godt 1 år gamle og vi har alle haft store glæde deraf føler jeg. Om dagen/skulle rejse, var det også helt enkelt, når man havde maden lige ved hånden. Det var meget nemmere end dem der skulle varme flaske.
Held og lykke og som sagt: Nyd det!
Knus fra
soulosild
tilføjet af

Sygt at amme i mere end et år

Jeg kan ved gud ikke forstå de kvinder der ammer i mere end et år. Jeg mener de har en for tæt knytning til deres barn og at det er kvindernes behov og ikke barnet behov der skal dækkes ind. Vi lever jo ikke i urtiden piger. I vil vel hellere ikke ødelægge jers bryster totalt med at have unger hængende i dem. Min kusine ammede hendes datter i 2.5 år det var sq kvalmende. Jeg syntes det er ulækkert. I siger måske nu at det er da naturligt. Nej! det er sygt. Ungen har tænder og spiser normalt mad. Giv dog slip kvinde og bliv selvstændig igen. Din mand vil vel også gerne kunne holde ud at se på dig efter dine børneamninger. Har selv en datter på 25 år og er lige blevet mormor.
tilføjet af

sygt indlæg :o(

trist at du er så fordømmende og usaglig - og måske værst: ufølsom for det lille barn.
Dine holdninger er dog til at føle på: agressive og ud over alle grænser ikke velfunderede, og så selvfølgelig hånende for andre der trives fint med det (både mor og barn).
Dit indlæg siger mere om dig, end om hvordan børn og mødre har det med at amme lang tid.
...må du blive læst som du skriver...
tilføjet af

Hygge

Jeg ammede min datter til hun var ca. 1 år. De første par dage stod jeg opog ammede hende, men jeg fik simpelthen ikke nok nattesøvn på denne måde,så jeg tog hende over i sengen. Derved kunne hun blivet ammet mens jeg fik min søvn. De sidste måneder hvor jeg ammede hende var mere pga. tryghed og hygge end det var sult. De stpooer selv med tiden.Min datter stoppede selv da hun ikke havde brug for det mere. Jeg kan nogen gange godt længes efter ammetiden, da den var hyggelig og afslappende og man følte sig på en måde tættere knyttet til sit barn. Nyd det! som en anden skriver og tag hende over i sengen. Måske har hun bare brug for den tryghed det giver at ligge tæt på dig.
tilføjet af

min erfaring

hej
min erfaring for mit barn
da han stod op om nat ville amme tager ham milk eller vand men han stadlig grader og bagefter han trat og faldt i sovn han gamel et år efter bar dage han stod op ikke mere om nat
men du skal ikke ked af og amme hun efter bare minuter
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.