6tilføjet af

Solvarm!!! Kan det betale sig???

Hej. Er der nogen af jer der har kendskab til solvarm??? Vi er 2 vokser og 2 børn og hus på 110 kvm. Vores gasfyr er fra 1989 og trænger til udskiftning. Hvad har I af erfaringer og hvad vil I råd os til at skifte til??? Vi overvejer nyt gasfyr i kombination med solvarme, kan det betale sig?????????????????????????????????
tilføjet af

Der ligger to solceller fra Arcon

på laden.
De varmer 360 l op til brugsvand til 90 grader,resten går i gulvvarme.
Det køre fra april til okt, og i den periode skal vi ikke betale for varmt vand.
Vores er kørt sammen med et pillefyr, men det kan sikkert også køres sammen med et gasfyr.
Det er selvfølgelig nogle år om at tjene sig ind.
Men i en familie på fire vil i med garanti spare noget med det.
Og så er det jo miljøvenlig, og kræver næsten ingen vedligeholdelse.
Du kan læse mere om det på linket.
http://www.altomsolvarme.dk/31-koeb-hvilket-fr.html
Og når det er installeret, så lær børnene at det er forbudt at kun tænde for den varme hane, det er 90 grader det der kommer ud af hanen. Så man kan redde sig nogle gevaldige forbrændinger.
Held og lykke med projektet.
tilføjet af

børnene

det med at lære børnene at de skal passe på det varme vand, det er "nemt" man kan få vandhaner "termostater" med en rød lille knap på, og den skal trykkes ind for at vandet skal blive "for" varmt, ?, nej jeg husker ikke fabrikatet, men det er en nem og sikker løsning.
og det kan betale sig med sol varme, men pas på prisen for elementerene, man kan også købe guld for dyrt, gå på "det store alt vidne internet" og se priser, for i Danmark er det lige før at man betaler for 2 og får 1 element, og VVS grosisterene skammer sig ikke, de ved at du kan tjene(spare) penge og de vil meget gerne havde del i din fortjeneste, med en del snille og håndelag er det mugligt at lave den selv til 20% af prisen.
Poul Jørgensen Ex. blikkenslager
tilføjet af

Solvarme på SOL

Vi boede engang i et nybygget rækkehusprojekt med fjernvarme og solvarme.
Det vil sige at man mente at fjernvarmen skulle være varmekilden og så skulle vi bruge solvarmen til supplement.
Huset der skulle varmes op var på 98 kvm.
Fjernvarmen blev supplement da solvarmen sørgede for varmt vand og varme faktisk hele året og vores fjernvarmeforbrug var så lavt at selskabet nægtede at tro på det og to gange skiftede varmenåleren ud da der jo måtte være noget i vejen med den.
Jo solvarme kan betale sig, for fjernvarmen betalte vi faktisk kun den afgift der var for at have det plus 50 kr om måneden
tilføjet af

vaillant solvarme anlæg

🙂hej med jer, jeg har inst.en del solvarmme anlæg til opvarmningen af det varme vand ,og den absulut bedste løsningen er en vaillant vvb til solvarme hvor alt er indbyggede i beholderen , så i ikke behøver at tænke på noget form for vedligeholdse .
den er også meget brugervenlig og selvtænkne !
desunden kan i også kombinere det med jeres gas fyr ,hvis i vil .
jeg beskæftiger mig meget med det , derfor anbefaler jeg denne type anlæg !
mvh António F.
tilføjet af

en overkogningensikkringen er løsningen

du SKAL installer en skoldnings sikkringen under din vvb mellem den koldvand og den varmvand ,så du kun få ca. 50 grader varme vand i hanen
mvh vvs
tilføjet af

Solvarme

Et ordenligt solvarmeanlæg sørger selv for at vandet ikke bliver over de 75 grader, samt at der aldrig kommer så varmt vand ud i vandhaner. Det er ikke tilladt at sende så varmt vand rundt i haner. Tænk hvis der kom gæster og de ikke vidste noget om vandtemp. Den holder sku ikke - måske styring til solvarme lige skulle tjekkes. Solfanger skal altid have et sted den kan sende overskydende varme hen.
Prøv evt kombi anlæg med jordvarme - for det fungere altså bare perfekt. Og en stor besparelse normalt - men det kan dit energiselskab hjælpe dig med at regne ud da de oftes sælger anlæg også.
SuperDebat.dk er det tidligere debatforum på SOL.dk, som nu er skilt ud separat.